• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
plamen_milan - напреднал
Дойде момента,за смяна на старият Раховец.В момента съм пред дилема каква фурна да избера.
Изискванията ми са да е комбинирани котлони ток и газ,фурната да има вентилатор и да не е ограничена в нагревателите.В смисъл да могат и горният и долният нагревател да работят по отделно.Парите,с които разполагам са около 500лв.Спрял съм се на 3 модела като единият е доста евтин и не мога да намеря информация за него.Става дума за http://www.vicom.bg/10ovens.html
Цената е повече от отлична 340 за ширина 50см и 360 за ширина 60см но нямам доверие на марката.Нищо не съм чувал.Произвеждали се в Хасково
Другите варианти си ги набелязах в Зора.
http://zora.bg/indesit/kn3n65s%D0%90wbg/20240
и
http://zora.bg/gorenje/k-57120/20286
От форумите се насочих към gorenje,но продавачката ми каза,че много по-малко рекламации в момента имало от Индезит,а това което сме чували е стара слава.Нейната фурна била Горения(не зная дали така са пише) и била ръждясала.Външно Индезита ми допадна много повече.Предимство е,че има и таймер,също и грил.
Моля за мнение от хора,които имат преки наблюдения върху моделите и марките да го споделят
VLADO66 - майстор
Имах една бивша колежка която имаше такъв Индезит и се оплакваше че дисплея правил каквото си иска и впоследствие умрял.Хасковските не ги знам, така че ти препоръчвам Горение.А и най важното-гледай да не е тясна фурната.
KingLin - майстор
Общо взето, при марките и моделите, всичко опира до голяма доза късмет. Теб са ти казали едно, тук четеш друго, трети може да ти каже нещо коренно различно. И на кого по-напред да вярваш :)
+1 за това да не взимаш тясна фурна. Другото което мога да добавя е да не считаш грила за екстра. Голямо пиле така или иначе не може да завъртиш.
Късмет с избора! :partyman:
Chefo77 - майстор
Горенье, Горенье и пак Горенье.
Когато избирахме нашата преди 7 години, имаше вариант 50 и 60 см, като разликата беше само в изолацията на самата фурна. И в цената. Ако не стои до хладилник, или няма да готвиш едновременно на котлони на газ и ток, нямаш основания да вземеш по-широката.
57120 е много добра! Преди години моделите С ГРИЛ нямаха вентилатори и обратното! Гледа да не се натътрузиш на нещо такова, ако имат различни версии :) И, да знаеш, извикай си оторизиран от тях техник да я монтира - после се ебават с гаранцията! По спомен струваше 10-15 лева.
KingLin - майстор
Чефо не си разбрал явно! Говорим за самата фурна, а не за ширината на цялата печка, с все тенекии и изолации.
naB4o - специалист
Аз съм с Индезит от почти 5 години и нямам проблем. Само че е с 4 керамики отгоре. Грила съм го ползвал веднъж и май ще е последния път. Цялата фурна се наклепа с пиле, но вентилатора си го ползвам при пици, запичане и т.н.
Баща ми и майка ми след като стария раховец (доста стар, може би 15+ години) се развали, преди няколко години пак си взеха Раховец! :)
Chefo77 - майстор
KingLin написа:
Чефо не си разбрал явно! Говорим за самата фурна, а не за ширината на цялата печка, с все тенекии и изолации.
Разбрах, и то много добре :) Обемът и размерите на фурната са еднакви, това исках да кажа, муфелите са еднакви за всички модели на Горенье от едно поколение. Но, ако не се лъжа, Раховеца е с мааалко по-широка фурна, имам спомен за една тава, която не успяхме да вкараме, а на старата си влизаше :)
tbmtbm - помощник
преди 5-6 години си взехме точно тези-уж БГ,хасковски,но всичко вътре е по зле и от "китайско".
докато бе в гаранция-през 3-4 месеца сменяхме горелките на газовия котлон,просто се изкривяват като разтопена пластмаса и газта почва да шурти яко навсякъде.отделно сменени 2 ключовете на управление на котлоните-нагарят.
разкъсано уплътнение на фурната.само преди седмица вече неиздържах и сложих един стар ключ за бойлер на мястото на този,който управлява фурната-е вентилатора сега "почива",но и без това не го ползваме.писнало ми е да се разправям с нея.
при избора й ми хареса това,че е правена в БГ,60см широка фурна,цената,но сам се сещай какъв съвет бих ти дал сега
plamen_milan - напреднал
Благодаря на всички за компетентните коментари.Единия вариант отпадна.Те може и да не се произвеждат в Хасково.Засякох статия,в която е описана прилика между няколко фурни от различни марки.Както и да е тази определено отпада.
Вчера като отидох бях решен за Gorenje ,но продавачката ме разколеба.
Много ми похвали Индезита,от мнение на роднини клиенти и т.н.
Сега и малко съжалявам,че не я послушах,защото промоцията е свършила.Цената и беше 500лв
а ако си я поръчаш от сайта на Зора падат 5%.А на мен познат от магазина ми обеща намаление и не знам колко щеше да ми дойде.Но вчера него го нямаше за да го попитам и него за едно мнение между 2те,а и още се чудех за Хасково.а като цяло очите ми останаха в Индезита,но май ще е Gorenje.
За самата фурна Индезита е по-голяма.Като литраж разликата е само 1л.но видимо Индезита е с по голяма фурна.
KingLin - майстор
Chefo77 написа:
Разбрах, и то много добре :) Обемът и размерите на фурната са еднакви, това исках да кажа, муфелите са еднакви за всички модели на Горенье от едно поколение. Но, ако не се лъжа, Раховеца е с мааалко по-широка фурна, имам спомен за една тава, която не успяхме да вкараме, а на старата си влизаше :)
Не разбрах дали говориш само за Горение или по принцип, но ако говориш за всички не си прав. Мога да ти покажа и със снимки ако желаеш :) Аз съм с Индезит (старичка е вече), но като я купувахме се наложи да си купуваме и нови тави заради недоглеждането. По-тясна е с около 4-5 см.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: