Здравей те, имам следния проблем,на терасата ще слагам гранитогрес,необходимо ли е преди полагането на плочките да слагам хидроизолация,или направо да ги лепя със ЦМ 16 на церезит.Предварително ви благодаря.
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
9 мнения в "полагане на гранитогрес на тераса"
alsted
- майстор
Тази тераса досега като я е валяло без да е облепена, имало ли е някакъв съществен проблем? Банята ми у дома (и не само моята) няма никаква хидроизолация.
За фугите: колко е широка терасата? Някой би ли казал какво е линейното температурно разширение на гранитогреса (като инертен материал)? Като се оставя фуга, какъв е смисъла от нея ако се фугира не със силикон? А към такова фугиране имам известни резерви
За лепилото - гледаш да пише, че е студоустойчиво. С добри впечатления съм от "флекс".
За фугите: колко е широка терасата? Някой би ли казал какво е линейното температурно разширение на гранитогреса (като инертен материал)? Като се оставя фуга, какъв е смисъла от нея ако се фугира не със силикон? А към такова фугиране имам известни резерви

За лепилото - гледаш да пише, че е студоустойчиво. С добри впечатления съм от "флекс".
marian1
- майстор
Не разбирам въпроса ти за фугите - от какво да ги чистиш и поддържаш? Ами аз нищо не правя за фугите - освен един път преди зима да ги прегледам за пукнатини. Има възможност за последваща обработка на фугите с някой импрегнант за камък - ако толкова си уплашен, и искаш презастраховка. Ако ти тръгне хидрото - по вероятно ще е от фугите, плочките няма да се предадат - е освен ако не ги е лепил някой куц кон, или си сложил някое смотано лепило, или си купил неподходящи за целта плочки.
Прегледа е само за напуквания - ако случайно са се появили,в зависимост от големината може да се изчегърта с шпакла или ако не дай боже е по голям участък, може с един диамантен диск да минеш местата и да префугираш - моята тераса е напълно открита, около 25м2 - нямам проблеми за сега.
За фугите и за технологиите - ами виж сега, човек не може да знае всичко - има хора които се занимават с това - те са казали че са необходими и фуги и са произвели необходимите материали, създали са технология - от тук нататък е собственика - ако реши спазва, ако не - всичко си е за негова сметка! Под мен има магазин - аз не желая да си правя експерименти - спазил съм всички предписания - надявам се да нямам проблеми в близко бъдеще!
Прегледа е само за напуквания - ако случайно са се появили,в зависимост от големината може да се изчегърта с шпакла или ако не дай боже е по голям участък, може с един диамантен диск да минеш местата и да префугираш - моята тераса е напълно открита, около 25м2 - нямам проблеми за сега.
За фугите и за технологиите - ами виж сега, човек не може да знае всичко - има хора които се занимават с това - те са казали че са необходими и фуги и са произвели необходимите материали, създали са технология - от тук нататък е собственика - ако реши спазва, ако не - всичко си е за негова сметка! Под мен има магазин - аз не желая да си правя експерименти - спазил съм всички предписания - надявам се да нямам проблеми в близко бъдеще!
alsted
- майстор
Моята тераса е ~30м². Направих я с 5мм фуга и ме е яд. На места е избледняла, на места е зацапана. Никъде не е напукана! Това ставаше някога, когато се правеше с бял цимент. За да не се случва, правилото беше да се фугира всеки ден (защото плочките все още имат вода и не изсмукват тази на белия цимент). Нямам нищо против новите технологии, но избягвам да им се предоверявам сляпо особено, когато бъркат дълбоко в джоба ми. Недей да мислиш, че не съм изчел маса информация за новите хидроизолации, но са главозамайващи цифри. При положение, че не правим басейн върху главата на съседа, не сме финансово неограничени и практиката от недалечното минало не го отрича ... Всеки решава сам за себе си.
Тема "полагане на гранитогрес на тераса" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература