Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gladiatormaximus - специалист
при ракличката освен всичко друго седи и едно старо ради - нещо като това на снимката - то даже работи, но понеже фурнирът му е много зле, а не ми се знимава с лепене и др, а и няма УКВ мисля да му резна фасадата и да я направя на картина или нещо такова. Другия вариант е да го изтърбуша и да сложа вътре нещо ново и евтино че поне да рслушам ради, но по-скоро ще е изкормването
Ако някой има идеи или снимки на нещо подобно - давайте насам народееее

Прикачен файл

radio06.jpg
radio06.jpg (15.42 KиБ) Видяна 13061 пъти
joro_kem - специалист
не разваляй антиката, колега! според мен в напукания фурнир му е чара! навремето имах такова старо лампово радио и само и единствено поради глупост го подарих на един художник... а прадядо ми е продал крава, за да го купи.
velsi - Почетен майстор
Споделям мнението. В каквото и да го превърнеш ми се струва, че ще се получи някакъв кич. Ако ти е омръзнало да го гледаш просто го разкарай. На тавана или в мазето... може би след години някой много ще му се зарадва.
ето го радиото - фурнирът му отгоре е направо отлепен на лист

а ето и един куфар, който също се чудя кво да направя

Прикачен файл

kufar .jpg
kufar .jpg (52.28 KиБ) Видяна 13033 пъти

Прикачен файл

radio .jpg
radio .jpg (97.03 KиБ) Видяна 13033 пъти
masteradmin - майстор
По късно вечер ги остави до кофата за боклук.
Emerald - модератор
ЛЕЛЕееее, да не забравиш да кажеш къде е кофата за боклук! :lol:

Не, поизчакай първо, като кажа че си идвам, тогава изхвърляш. Дотогава да ми ги пазиш на тавана! :lol:

Сериозно. Да не си помислил да изкормваш тези чудни нещица! Ако нямаш идея как да ги декорираш, ще подсказваме всички заедно. Това са разкошни неща бе човек- как ти минават такива идеи! Някъде бях казвала...не съм взела една стотинка от свекърва си (точно обратното-на нея се дава вечно), не и искам нищо като наследство- нито апартаменти- нищо не ме интересува, но ако ми завещае стария си куфар (точно като твоя), цена няма да има! :-D Спя и го сънувам този куфар значи. :-D
ЕМЕРАЛД, подушвам че сме от една порода .... боклучари

Мислех да оставя от радиото само фасадата и да я окача като картина, ама май ще те послушам и ще пасувам засега.

И куфарът ще чака да си взема голяма дървена вила и да я обзаведа в старинен (боклучарски) стил.

Ако ти кажа че само преди 3 месеца изхвърлих ( и много ме е яд) старо детско легло (по-скоро таблите му) от тръби с рисунки по таблите -нали се сещаш за леглата с пейзажчета (свръх кич, ама вече антики) - е нещо такова ама с детска тематика - щъркел и не знам кви други неща бяха - е и тях мислех да ги пазя ама реших че засега не ми трябват и сигурна мангите са ги дали за 1 лев на вторични - ако са имали 5 кила де.

... Че така , Емералд - засега съм в изчакване
Emerald - модератор
ЕМЕРАЛД, подушвам че сме от една порода .... боклучари
:lol: :lol: :lol:
Мислех да оставя от радиото само фасадата и да я окача като картина, ама май ще те послушам и ще пасувам засега.

И куфарът ще чака да си взема голяма дървена вила и да я обзаведа в старинен (боклучарски) стил.
Сакън, не го разглобявай! Видях кухнята ти в малко рустичен стил смес с по-модерно и съм убедена, че добре декорирани тези неща ще се впишат просто идеално в декора ти. Въпроса е ти за себе си да решиш- реставрация ли ти е нужна или декорация на тези неща? Аз съм "боклучарка" :-D , но съм за промяна на антиката до неузнаваемост. Да остане формата, която да напомня за славното минало на тази вещ- останалото трябва да се впише много органично в съвременния ни живот- не да събира някъде прахоляк. Обичам старата вещ не само да получи нов живот, но и да получи нестандартен начин на използване на тази вещ в интериора. Не знам ти как гледаш на това- забелязах, че доста плахо беше променил раклата. Бих нарекла по-скоро реставрация.

А за таблите на креватчето, си за бой да ти кажа. Как можа да ги изхвърлиш? Аз съм сериозна, хей, ако ти мине пак през ума нещо такова да изхвърляш, качвай го на тавана и чакай Емералд-боклучарката да си дойде в България. :lol: :lol:

Значи, получих молба на лични за помощ в реставрацията на такива неща. Т.к. това е много творчески процес и зависи до огромна степен от лично въображение, трудно е да се дават препоръки. Но...аз предлагам, тук, в тази тема, да качвам снимки на декорирани такива предмети- където каквото намеря (подозирам, че може да стане дълга), да си кажете сега двамата какво точно целите с даването на втори живот на старите вещи, може да ви направя по някой-друг план за декориране и най-вече...ще взема да пускам в съответните форуми разни техники- лъжлива кожа, състарено дърво, лъжливи видове камък и т.н. Защото в огромна степен крайния резултат зависи от безупречно владеене на техники и колкото се може повече. Крайния резултат трябва да е произведение на изкуството и не просто мебел или антична вещ.

Тема "Старо радио - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: