Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
marinskikt - специалист
Ще се радвам, ако колегите от форума споделят и техните идеи. Ето някои от моите решения.
Апартамента е гарсониера - 42 кв.м.
Коридор - вратата на банята е заменена с плъзгаща от Al. Външната част на стъклопакета е огледало. Идеално да се огледаш в цял ръст преди да излезеш. От вътрешна страна декоративно стъкло. От начало мислех и от вътре да сложа огледало, че като седна на тоалетната чиния с вестник, да го чета от двете страни :) Стана малко тежичка и дава малко повечко съпротивление при плъзгане. :!:
Вратата на бившата кухня я изнесох преди чупката на коридора. Така коридора стана прав. Отново плъзгаща врата от Al. Този път само с едно декоративно стъкло. Релсите на двете врати са свързани. Иначе изглежда грозно.
На мястото на вградения гардероб във вече бившия коридор (прехода от хола към кухнята), преместих мивката от кухнята, като под плота оставих място за пералня. След избиване и усвояване на терасата, като там се изнесат печка и хладилник, остава достатъчно пространство за още една стая. (Поне такива са ми плановете)
Банята - премахване на неподвижния душ и замяна с душ слушалка. Замяна на вертикален бойлер с хоризонтален. Това е за сега.
Последна промяна от marinskikt на пет мар 30, 2007 10:18 am, променено общо 1 път.
marinskikt - специалист
Голяма борба с тези снимки.

Прикачен файл

Vrata_banq1.jpg
Vrata_banq1.jpg (63.2 KиБ) Видяна 29780 пъти

Прикачен файл

Vrata_banq2.jpg
Vrata_banq2.jpg (53.18 KиБ) Видяна 29780 пъти

Прикачен файл

Koridor.jpg
Koridor.jpg (61.74 KиБ) Видяна 29780 пъти
marinskikt - специалист
И продължавам да ги боря.

Прикачен файл

Mqsto za peralnq.jpg
Mqsto za peralnq.jpg (67.61 KиБ) Видяна 29778 пъти

Прикачен файл

Mivka_kuhnq2.jpg
Mivka_kuhnq2.jpg (42.19 KиБ) Видяна 29778 пъти
marinskikt - специалист
уфффф, най-после

Прикачен файл

Dush1.jpg
Dush1.jpg (48.34 KиБ) Видяна 29774 пъти

Прикачен файл

Dush2.jpg
Dush2.jpg (51.88 KиБ) Видяна 29774 пъти
eva_s - напреднал
Супер, много се радвам на хора, които въпреки малкото място създават такъв уют. Браво =D> =D> =D>
masteradmin - майстор
Това с душа под бойлера... малко е страшничко, а и маркуча на душа малко пречи. С какви размери е банята ?
marinskikt - специалист
Кутийката е с размери:
Височина 2,5 м.
Широчина 2,0 м.
Дълбочина - 1,3 м.
По-удачно място за бойлера - единствено над вратата. Тогава става сложно с тръбите за водата. Няма как да се вкопаят в стената, защото тя е с малка дебелина. Замаска от 4 см. не ми се виждаше удачна. Другия важен момент е, че бойлера трябват да е на отстояние от стената поне 30 см., от към страната на нагревателя, за да може да се демонтира, без да се смъква целия бойлер.
Друг вариат беше и изнасяне на бойлера в коридора, над входната врата. Пак не ми се стори удачен.
За това взех решение да е над душа. Душа е на височина около 1,90 м., за мен е достатъчно.
Не разбрах за маркуча?! Не ми пречи защото е фиксиран за стената със скоби, от които мога да го откачам и така да мия цялата баня.
Osiris - специалист
браво много е гот :? :lol:
браво добре си го измислил за 42 кв
marinskikt - специалист
Не бихказал, че съм го измислил аз. Просто черпя идеи от форума, за което съм благодарен на всички, които отделят от времето си за да споделят опита си.
Ето и продължението. "Какво се случи с терасата"
По патент на колегата "Solo 5". Направа на цокул за нивелация, там където ще се зида. След това изрязване на парапета, като от него оставих само част от вертикалните винкели. Зидане с итонг 125 мм. Усвоих само частта, която е пред "кухнята". Другата оставих отворена, като направих зид от итонг на 1 м. височина. Последва поставяне на дограма и премахване на зъба под стария прозорец. Ето няколко от "преди". Скоро ще направя и от "сега". :)
Поздрави на всички участници във форума.

Прикачен файл

Terasa_predi usvoqvane_resize.jpg
терасата преди разгрома
Terasa_predi usvoqvane_resize.jpg (105.27 KиБ) Видяна 28509 пъти

Прикачен файл

Parapeta-stariq_resize.jpg
стария парапет
Parapeta-stariq_resize.jpg (94.2 KиБ) Видяна 28509 пъти

Прикачен файл

Zubcheto za premahvane_resize.jpg
зъбчето в бившата кухня
Zubcheto za premahvane_resize.jpg (57.95 KиБ) Видяна 28509 пъти