Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
martycool - напреднал
Значи проблема ми е следния: При монтирането на дограмата (REHAU) на единия етаж на къщата не слагаха много пяна, дори имаше дупки на места. Тогава още не бях много наясно и не се светнах, но резултата сега е, че шумоизолацията не е много добра. Вече от вътре е обърнато и завършено всичко. Пробвах се лятото на два пъти да подпълвам с пяна където може от външната страна, но ефекта беше не много голяма. Какво мога да направя за да се подобри шумоизолацията, като се има предвид, че от външната страна не са обръщани прозорците и не е завършено? :?:

п.п. На другия етаж монтираха друга фирма дограма Profilink, като слагаха обилно пяна и разликата в шумоизолациите е огромна на двата етажа.
Takezo Sensey - модератор
След като отвън може да нанесеш пяна действай.

С макетно ножче изрежи колкото можеш навътре старата пяна.
Нанеси новата на два пласта без прекъсване.
Единия колкото може по-навътре, другия на 1-2 см. от началото на фугата.
Последна промяна от Takezo Sensey на вт фев 24, 2009 4:48 pm, променено общо 1 път.
martycool - напреднал
Лошото е, че на места почти няма фуга спрямо стената или е много тънка и неможе нито да се махне старта пяна нито да се вкара пистолет за новата.

Няма ли някакви лепенки или нещо такова с добра шумоизолация които да залепя отвън?
Може, може и пак според зависи ...

На пистолета се слага гъвкав удължител ( сламка, маркуче) , пъхаш във фугата и каквото стане :idea:
lambov - специалист
Правиш сайдинг + мин. вата или само топлоизолация с мин. вата и би трябвало проблемът ти да е решен. :)
Ватата има шумоизолационни качества, просто зависи как ще я запечаташ. !
nihonjin - специалист
Не разчитай на пяната за шумоизолация.
Понеже си обърнал отвътре ще работиш отвън. Изрежи/откъсни пяната отвън, така че да имаш около 1см дълбока фуга. Ширината - колкото се е получила при монтажа. Запълни този 1 см с лепило за топлоизолация или теракол. Аз така направих на моята дограма и съм доволен.
Ако се чудиш защо 1 см - повече няма нужда, понеже сумарната дебелина на стъклата в стъклопакета е горе-долу толкова, а обемното тегло на теракола е горе-долу като на стъклото, така че ще получиш звукоизолация равностойна на стъклопакета.
Matchless - специалист
nihonjin
Това по Дискавъри ли го гледа? :)

martycool
Пробвай по метода на takezo,от опит глава не боли...Ако не помогне можеш да го "обърнеш" отвън с каменна вата.
nihonjin написа:
Не разчитай на пяната за шумоизолация.
Понеже си обърнал отвътре ще работиш отвън. Изрежи/откъсни пяната отвън, така че да имаш около 1см дълбока фуга. Ширината - колкото се е получила при монтажа. Запълни този 1 см с лепило за топлоизолация или теракол. Аз така направих на моята дограма и съм доволен.
Ако се чудиш защо 1 см - повече няма нужда, понеже сумарната дебелина на стъклата в стъклопакета е горе-долу толкова, а обемното тегло на теракола е горе-долу като на стъклото, така че ще получиш звукоизолация равностойна на стъклопакета.
Това си е направо за бисери :wink:
Писах някъде ама 'айде пак :

Звука се разсейва(поглъща) когато преминава през различни по плътност дебелина и структура материали .
Класическите стълкопакети от 24 мм. (4+16+4) спират до 30-31 dB.
Така наречения стъклопакет САУНД ПРОТЕКТ спира до 35 dB.

За да се запази класическата общата ширина на пакета от 24 мм.(при повечето 3 камерни системи се налага) и се цели по-добра звукоизолация.Пакета се изработва от стъкла с различни дебелини. Като се ползва 5 и 6 мм. външно стъкло точно с тази идея или 5+15+4 или 5+16+4 или 6+16+4 и т.н. до 32 мм. или тройни пакети . Като с увеличаване на дебелината на пакета се налага да се ползват по финни стъклодържачи(за 5,6 камерни системи).
И не е едно и също дали е 1 см. теракол и сумарно общата дебелина на двете или трите стъкла.
Честотата на звука която преминава през вътрешното стъкло е по ниска, т.к. вече е "пречупена" през външното...
До някаква степен за това спомагат и гумените уплътнения които "гасят" вибрацията(звука).

И те тЕка ... :-D
nihonjin - специалист
Такезо, не разбрах какво искаш да кажеш.
Или сигурно се правиш на голям специалист?

Човека не пита за начина по който стъклопакетите изолират шума, а как да си реши проблема.

Повярвай ми, мога да напиша много повече от теб за "научната" страна на който и да е строителен проблем, но не му е тука мястото.
nihonjin написа:
Или сигурно се правиш на голям специалист?
Тц, размишлявам си на глас ... :wink:
nihonjin написа:
Човека не пита за начина по който стъклопакетите изолират шума, а как да си реши проблема.
Тъй разбрах и аз :? ...затова казах :
takezo написа:
След като отвън може да нанесеш пяна действай.

С макетно ножче изрежи колкото можеш навътре старата пяна.
Нанеси новата на два пласта без прекъсване.
Единия колкото може по-навътре, другия на 1-2 см. от началото на фугата.
takezo написа:
Може, може и пак според зависи ...

На пистолета се слага гъвкав удължител ( сламка, маркуче) , пъхаш във фугата и каквото стане :idea:
nihonjin написа:
Повярвай ми, мога да напиша много повече от теб за "научната" страна на който и да е строителен проблем, но не му е тука мястото.
Пиши! Форума е затова .

'айде сега целия пост с питането :
martycool написа:
Значи проблема ми е следния: При монтирането на дограмата (REHAU) на единия етаж на къщата не слагаха много пяна, дори имаше дупки на места. Тогава още не бях много наясно и не се светнах, но резултата сега е, че шумоизолацията не е много добра. Вече от вътре е обърнато и завършено всичко. Пробвах се лятото на два пъти да подпълвам с пяна където може от външната страна, но ефекта беше не много голяма. Какво мога да направя за да се подобри шумоизолацията, като се има предвид, че от външната страна не са обръщани прозорците и не е завършено? :?:

п.п. На другия етаж монтираха друга фирма дограма Profilink, като слагаха обилно пяна и разликата в шумоизолациите е огромна на двата етажа.
Ти пишеш пишеш твоето мнение аз моето какъв е проблема не видях.

за пяната, това намерих в нета :
Употреба
В строителството за уплътняване, запълване, лепене, изолация и монтаж (на прозорци, врати и др.).

Технически данни

Обем 40 - 45 l литра от екструдираната пяна от опаковка 750 мл
Специфична маса 16 - 18 кг/м3
Температура на полагане min. +5°C (на основата),
20 - 25°C (на опаковката)
Време на стягане 18°C/60% от влагата на въздуха 5 - 10 минути
Изрязване ø=3 cm, 18°C/60% влагата на въздуха 20 - 25 минути
Втвърдяване 1,5 - 5 часа, в зависимост от температурата и околната влага
Температурна устойчивост
-40°C до +90°C
Промяна на обема максимум - 1%
Абсорбция на влага DIN 53428 максимум 1 vol%
Якост на натиск DIN 53421 0,04 - 0,05 MPa
Якост на опън DIN 53455 0,07 - 0,08 MPa
Еластичност DIN 53455 20 - 30%
Топлопроводимост DIN 52612 0,036 W/(m K) at 20°C
Звукоизолация EN ISO 717-1 20°C/32% влагата на въздуха 59 dB
Запалимост DIN 4102, part част 1 Клас B2

ps.:Молба към всички, които го видят де :

Стига толкова коментари кой какъв е и защо такъв е .
Аз, ти, той всеки има мение и не виждам лошо в това да го изрази. :?
Угодия няма и няма да има.
Виждате напоследък, че хората масово са изнервени по причини от обективната действителност и само безмислено джафкане цари наоколо, и вместо да се тушира напрежението, става точно обратното.

А сега не се сърди :) нищо лично към никой още повече пък към теб .

Тема "Шумоизолация на ПВЦ дограма - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: