• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
TACHO - специалист
Колеги, може да ми е малко глупав въпроса, но искам да питам за цена на алуминиева дограма, защото утре ще поръчвам на едно място в София, а ми се струва, че цената, която ми оферират, е завишена.

Значи става въпрос за остъкляване на тераса, страните на която са по 80 см, челната част е 3,40 м (или общо 5 м), а височината е 1,66 м. Или грубо сметнато площа ще е 8,3 квадратни метра. Челната част с размер 3,4 м ще бъде с четири плъзгащи се крила/прозорци. Стълкото ще е двоен стъклопакет, а тъй като става въпрос за тераса, термомостът ще е тънък. Казват ми от фирмата, че ще сложат германски обков.

Колк според вас би струвала такава дограма? :wink:
masteradmin - майстор
Според мен поради голямата конкуренция цените на всички фирми са горе долу еднакви има разлика само в качеството на дограмата, обкова и монтажа. На съседите каква дограма им монтираха направо ме беше срам да споделя мнението си с тях.
velsi - Почетен майстор
Аз лично до сега не съм виждал плъзгане с термомост, естествено не твърдя, че няма. Ако действително става въпрос за алуминий с прекъснат термомост нормално е цената му да е по-висока. Той по принцип е по-скъп от масовата ПВЦ дограма. Освен това от началото на годината цената на алуминия и на всички метали доста се вдигна.
TACHO - специалист
velsi написа:
Аз лично до сега не съм виждал плъзгане с термомост, естествено не твърдя, че няма. Ако действително става въпрос за алуминий с прекъснат термомост нормално е цената му да е по-висока. Той по принцип е по-скъп от масовата ПВЦ дограма. Освен това от началото на годината цената на алуминия и на всички метали доста се вдигна.
Виж, това за термомоста и плъзгането не го знаех. Благодаря, че ми обърна внимание. Ще ги попитам днес по въпроса.

Иначе сте прави, че алуминият поскъпна, а и сигурно цените са почти еднакви навсякъде. Ще поръчвам и това е! :wink:
velsi - Почетен майстор
Днес питах в склада за плъзгане с термомост. Казаха ми, че е толкова скъпо, че се доставя само след специална заявка. Та нещо на мене работата ми намирисва. Имай го предвид и гледай добре какво поръчваш и какво получаваш. И защо ти е всъщност такова на тебе? Не става ли въпрос за тераса?
SHL - специалист
TACHO написа:
Колеги, може да ми е малко глупав въпроса, но искам да питам за цена на алуминиева дограма, защото утре ще поръчвам на едно място в София, а ми се струва, че цената, която ми оферират, е завишена.

Значи става въпрос за остъкляване на тераса, страните на която са по 80 см, челната част е 3,40 м (или общо 5 м), а височината е 1,66 м. Или грубо сметнато площа ще е 8,3 квадратни метра. Челната част с размер 3,4 м ще бъде с четири плъзгащи се крила/прозорци. Стълкото ще е двоен стъклопакет, а тъй като става въпрос за тераса, термомостът ще е тънък. Казват ми от фирмата, че ще сложат германски обков.

Колк според вас би струвала такава дограма? :wink:

Здравей,
за такъв тип затваряне, най-удачно е да се сложи хубав механизъм, защото проблема със затварянето и уплътнението е доста неприятен впоследствие ! Съветвам те да избереш механизъм за затваряне тип "Фолксваген", цената за 1 бр. е около 380 - 400 лева. Иначе цената на дограмата е 120-140 лв./м2 - говоря за добро качество ( Германия, Австрия ). А доста добрата дограма ( ПВЦ - 5,6 камерна - немска с профил "ДИМЕКС" да кажем е 180-190 лв./м2. Чувал съм че има и доста по-големи луксове, ама не ми се е налагало да работя с тях и не ги знам.
Пожелавам ти хубава дограма и отговорна фирма :thumbs:
TACHO - специалист
Благодаря колеги,
наистина попаднах на отговорна фирма и съм доволен от дограмата.
velsi - Почетен майстор
Монтирана ли е вече? Я покажи да видим.
TACHO - специалист
Да, като имам време ще направя снимки.
Иначе ти се оказа прав, че с термомост при плъзгане цената излиза двойна. :wink:
Избрах стъклопакет без термомост на алуминия, защото на стаята към терасата имам алуминий с термомост и на терасата не ми трябваше топлоизолиране, а по-скоро спиране на водата от дъжда и намаляване на шума. :wink:
TACHO - специалист
Здравейте,
сега имам друг въпрос във връзка с тази дограма: значи предната част на терасата е с 4 плъзгащи се врати, а двете странични части са само стъкло без отваряне, защото беше излишно да се отваря и там.
Обаче на една странична част на терасата ми е закачен климатика и днес видях, че от маркуча на климатика тече точно на терасата на съседите под мен. Трябва да махна стъклопакета, за да удължа маркуча.
Въпроса ми е как точно се маха стъклопакета. Предполагам трябва първо да измъкна страничните лайсни (или както се казват) и след това хоризонталните. Обаче как става изваждането им? С отверка и почукване ли или има някакво приспобление? Притеснявам се да не спукам стъклото...
  • 1
  • 2

Тема "Цена на дограма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: