• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
TACHO - специалист
Здравейте, някой може ли да помогне със схема на дървена пейка, ширината на която ще е към 1,50 м. Ако може схемата да е за пейка с падаща облегалка, още по-добре. Идеята е да си направя нещо за отмора на терасата. :wink:
miroslav - напреднал
Я по добре се уточни дължината ли е 150см или ширината и ето ти една която направих аз.
само че е без облегалка

Прикачен файл

IMG_0345.jpg
IMG_0345.jpg (177.71 KиБ) Видяна 27778 пъти
TACHO - специалист
Моята няма да има метална рамка, ще бъде само от дърво и искам да я направя с регулиране на облегалката.
Още нямам време да седна да я проектирам.
Като я направя ще ви пусна снимка :roll:
masteradmin - майстор
Ти към шезлонг отиваш май ?
TACHO - специалист
masteradmin написа:
Ти към шезлонг отиваш май ?
Нещо такова, но с широчина 1,50 м.
Гледах нещо подобно в Бриколаж, но не вярвам, че струва над 300 лв. и си мисля, че сам ще го направя по-здрави и евтино. :lol:

Между другото каква дървесина се използва за тази цел? Бук ли да търся или чама също е здрав за пейка?
masteradmin - майстор
Аз преди правих шезлонг и носещите греди, които се движеха ги направих от смърч или нещо подобно (беше много много твърдо дърво), а самите напречни летвички от чам. Като не броим, че в началото се обръщаше назад като се облегнеш стана доста добре. Затова много внимавай с центъра на тежеста.
Justy - майстор
Ето тук http://artpark.abv.bg/index_PE.html, а като пуснеш "пейки" в Гугъл си уреден :)
TACHO - специалист
NOT FOUND, не се отваря линка, а в Гугъл съм търсил. :wink:

Иначе идеята e за нещо като това, но доста по-широко:

Прикачен файл

1160995809-64645200.jpg
1160995809-64645200.jpg (53.69 KиБ) Видяна 27675 пъти
Justy - майстор
Наистина не го отваря, но при търсене в гугъл този сайт излиза първи - и оттам го отваря :?
Sk4 - специалист
да не пускам нова тема, ще попитам тук...
някой знае ли как се казва и колко струва това нещо
Изображение
прилича ми на пластмасова летва...
за седло на пейка е идеално широко е бяло на цвят...изглежда като сплескана тръба.
продава ли се такова нещо някаде ?
  • 1
  • 2

Тема "Схема на пейка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: