Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
bgm - напреднал
Здравейте!
На скоро чух за метод за ремонт на скърцащ паркет(не ламинат),без той да се пренарежда.
Процедурата била следната: обхожда се помещението и се маркират местата,където има скърцане.След това на всяко място се пробива отвор с бормашина.През отвора се вкарва пяна(от тази,която се използва при поставянето на дограма).Отворите се запушват с дипли(така ли се казваха?!) и след раздуването на пяната скърцането изчезвало. :shock:
Някой да е чувал за подобен метод или пък да го е изпробвал?
georgiarg - специалист
Горе долу по същата методика ми оправиха паркета преди месец, само за пяната не съм сигурен каква е защото майстора каза, че била малко по-различна от тази за дограмите.
Osiris - специалист
все си е монтажна пяна въпроса е да не е повече от необходимото за да не надуе нагоре другото е че ако някога се пренарежда паркета там където е хванала пяната парчетата се подменят :?
bgm - напреднал
georgiarg написа:
Горе долу по същата методика ми оправиха паркета преди месец, само за пяната не съм сигурен каква е защото майстора каза, че била малко по-различна от тази за дограмите.
Какво имаш предвид "горе -долу"?Каква беше процедурата?Остана ли доволен от резултата?
bgm - напреднал
Osiris написа:
все си е монтажна пяна въпроса е да не е повече от необходимото за да не надуе нагоре другото е че ако някога се пренарежда паркета там където е хванала пяната парчетата се подменят :?
Именно и аз това се чудя-колко точно се слага?Или по метода на налучкването?!
И друго ми е интересно-къде се дупчи-в самите летви или между тях?
Последна промяна от bgm на съб авг 25, 2007 10:22 am, променено общо 1 път.
Osiris - специалист
а защо не му махнеш страничните лайсни и не го пренаредиш :?:

иначе скърцането е между летвичките понеже материала съхне различно
bgm - напреднал
Защото чакаме бебе след около месец и половина и не ми се иска да изтърбушвам всичко.Единствено за паркета не ни стигна времето при основния ремонт на жилището ни.Само го изциклихме и лакирахме,но това скърцане тук-там ме дразни.
bgm - напреднал
Хора давайте мнения!Благодаря предварително!
georgiarg - специалист
Това с пробиването на дъските на паркета и пълненето с пяна се прави преди да е лакиран, защото паната излиза от цепнатините и трябва да се шлайфа след това. Ако вече си лакирал паркета е късно за това.
bgm - напреднал
А можеш ли да ми дадеш тел. за връзка с майстора,който ти го е правил?

Тема "Ремонт на "скърцащ" паркет?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: