• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Пишман Майстор - помощник
Жена ми реши да преустройваме апартамента и да обособим малка спалня. Но защо ли на мене се падна честа да измисля кое, как и къде да се направи :-k . Проблема е , че се двоумя къде да преградя кухнята :? . В единия случай се получава тъмна спалня и светъл кухн.бокс или светла спалня, но преходна (през хола). В апартамента няма носещи стени, всичките са от гипсови блокчета. За сега само съм преградил 1/2 от балкона с 12.5 см. Итонг и се чудя какво да правя по-нататък. Качвам и скица с размери на тази част, която искам да преустроя. Моля, помогнете ми с идеи ако може. Предварително благодаря !!! :yawinkle:

Прикачен файл

brezite4.jpg
скица
brezite4.jpg (76.42 KиБ) Видяна 8514 пъти
KIBRIT - специалист
Явно хола трябва да се прегражда,но дали няма да стане тъмен !?
velsi - Почетен майстор
Аз бих го преградил с гипскартон да речем и бих оставил в горната част достатъчно голям прозорец, за да влиза естествена светлина. Прозореца може да е алуминиев, а може и дървен.
Благодаря ви за предложенията. Това с преграждането на хола е вариант, който отпадна за мен още в началото, но явно ще трябва да го обмисля още веднъж. Но така или иначе, в скоро време ще започна с ремонта и ще кача снимки на това което се получи. :yawinkle:
ironlady - модератор
Според мен ето два варианта:

п.п. при втория може може да се зазида вратата към бокса :wink:

Прикачен файл

untitled1.JPG
untitled1.JPG (20.05 KиБ) Видяна 8293 пъти

Прикачен файл

untitled2.JPG
untitled2.JPG (20.43 KиБ) Видяна 8293 пъти
Мерси за вариантите ironlady. И за мен вторият вариант е може би най-удачен. Зазиждам вратата на бокса и бутам стената между хола и бокса. Изграждам стена м/у хола и трапезарията и слагам врата и става малка спалня. Е тъмен ми става бокса, но кво от това. Спалнята ще е малка, преходна, но светла. Което за мен е много важно. Ще я поразширя малко като усвоя балкона, тоест само пред трапезарията и бутна стената под прозореца и самия прозорец де.
ironlady - модератор
Пишман Майстор написа:
Мерси за вариантите ironlady. И за мен вторият вариант е може би най-удачен. Зазиждам вратата на бокса и бутам стената между хола и бокса. Изграждам стена м/у хола и трапезарията и слагам врата и става малка спалня. Е тъмен ми става бокса, но кво от това. Спалнята ще е малка, преходна, но светла. Което за мен е много важно. Ще я поразширя малко като усвоя балкона, тоест само пред трапезарията и бутна стената под прозореца и самия прозорец де.
На бокса може и осветление хубаво да му сложиш, но спалнята трябва да е светла :wink: ,чакаме снимки след ремонта ...сигурна съм че ще стане страхотно :cool:
marssy - помощник
Можеш да сложиш стъклени тухли някъде в стената между бокса и новата спалня. При нас е така, но спалнята е на бивш балкон + част от старата трапезария, а бокаса е зад нея (в останалата част от трапезарията). Недостатъкът е, че ако си легна, а някой прави нещо в бокса ми свети, но през денят в бокса е светло.
ironlady - модератор
marssy написа:
Можеш да сложиш стъклени тухли някъде в стената между бокса и новата спалня. При нас е така, но спалнята е на бивш балкон + част от старата трапезария, а бокаса е зад нея (в останалата част от трапезарията). Недостатъкът е, че ако си легна, а някой прави нещо в бокса ми свети, но през денят в бокса е светло.
Това със стъклените тухли е идея..Нищо че свети може да се сложи завеса или щора и да има идея все едно е външна стена :idea: ... :wink:
marssy, това за стъклените тухли не бях се сетил въобще, но може би ще се окаже добра идея, мерси! :idea: :? Моята идея беше, като преградя трапезарията да остава в горния край на стената оберлихт, с две думи остъкляване с PVC или алуминиева дограма с полу прозрачно стъкло "кризет". Трябва да се обмисли по-добре и предложениета на marssy.... Усещам как с толкова предложения най-накрая ще направя спалня 5* :supz: Само дано не я привърша на жената за 8-ми март, че... :headbash: Благодаря ви за идеите, които ми дадохте :prost:
  • 1
  • 2

Тема "Помогнете с идея за преустройство на 2ст. в 3ст.!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: