Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
MammaMia - помощник
Здравейте!

Със съпруга ми обсъждаме преустройство на гарсониерата, в която живеем, като идеята е кухнята да стане детска, а в антрето да се изнесе кухненски бокс. Той иска да се кърти и да се вземе част от банята, за да се разшири мястото за бокса, пък аз смятам, че това няма да помогне много. Изпращам ви 2 схеми на апартамента (41 кв. м. панелен), като във 2-рия вариант е отразена идеята за бутане на стена в банята. Моля ви за съвет относно вариантите, и освен това имам следния въпрос: в кухнята има отдушник, а в ъгъла, където е той смятаме да поставим двуетажното легло на децата. Може ли да се изкърти част от него (20 см), за да влезе леглото плътно да стената, иначе се образува ниша?

Прикачен файл

var1.jpg
var1.jpg (38.18 KиБ) Видяна 24683 пъти

Прикачен файл

var2.jpg
var2.jpg (39.46 KиБ) Видяна 24683 пъти
ironlady - модератор
Здрасти,такава гарсониера съм виждала префасонирана така както ти искаш.Но има и по добър вариант ако имате голяма тераса на двете помещения на хола и кухнята.Поне тук във Варна са такива.Терасата става кухня, а двете стаи остават спални.
MammaMia - помощник
Благодаря за мнението! За съжаление терасата е само на хола, както се вижда от скицата, така че усилията ни са насочени към разпределяне на пространството в антрето. Дали преустроената гарсониера, за която говорите, е като нашата - ще се радвам ако споделите как е направена?!
ironlady - модератор
Не е най- комфортния вариант, но поне имат две спални.
marssy - помощник
A ako преместите входната врата към хола, за да увеличите квадратурата на новия бокс няма ли да е удобно?
Здравейте
при мен съществува същата дилема . Гарсоноерката,която взехме е почти същата и стои вече годима и половина необитавана защото не можем да измислим къде да сложим кухнята та да си имаме и хол и спалня.
Притесненията ми бяха, че ако сложим кухнята там ще е доста тясно за домакинята и примерно ако пръсне малко горещо олио тя дори няма да има накъде да се дръпне или пък какъвто и ширм да сложиш винаги в антрето (от там от където ти минават гостите)ще мирише на готвено. И трето бях чел е не е хубаво да включваш ширма в комин защото правел въздушна възглавница за другите от по долните етажи
Мислили сте да сложите кухнята във всекидневната (по-голямата стая) а другата да си оставите за спалня
С най голям интерес ще следя темата дори ако мога ще кача и аз скица !! :)
greengara - напреднал
ако има място на стълбището може би там ще може да се направи кухня, дневна и още една спалня.

извинете за черния хумор, но как не ги е срам да продават такива жилища на семейства - това е за един макс двама души - не може вички да сме архитекти

Съветъ ми е дапогледнете за снимки на 2етажни стаи - със спалня вдигната над бюро или нещо от сорта - така ще можете да изстискате още малко пространство - разбира се ако поне височината на стаите го позволява - ако намеря снимки ще сложа
karlson - специалист
намерих това във форума и идвам да ви го покажа

http://www.thewallbedworkshop.com/sofabed6.htm
THT
karlson написа:
намерих това във форума и идвам да ви го покажа

http://www.thewallbedworkshop.com/sofabed6.htm
Ето, такава спалня се чудех как да осъществя при обзавеждането на жилище, почти идентично на цитираното в тази тема. Сега за пръв път го виждам реализирано.
Някой има ли идея дали е осъществимо при български условия? Имам под ръка мебелист, но дали може да се намерят подходящи механизми?
Дали някъде тук се продават готови легла?

Предварително благодаря!

Поздрави,

ТНТ
MammaMia - помощник
Здравейте на всички!

Извинявам се, че не отговорих на писалите в темата, но бях в отпуск!

Марси - това с местенето на входната врата ми се струва доста сложно, и изобщо не ми се ще да местим врати, макар че според Фен шуй учението не е добре вратата на банята да е срещу входната врата, както е при нас. Ако въобще се навия за местене на врата, това ще е точно вратата на банята.

Комбинатора - кухнята да е част от хола съм виждала, но при друго разположение на вертикалните щрангове. При нас мисля, че те са много далече за такава идея.

Карлсон - много благодаря за линка! Остава някой да сподели дали и в България някой прави такива?

Имах едно питане за махане на част от отдушника в кухнята, но не виждам споделени мнения! Беше ми обяснена системата на отдушниците, и защо не е добре да се пипат, т.к. сме на 6 етаж от общо 8, но все ми се ще някой да сподели мнение по въпроса!

Тема "Преустройство на гарсониера!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: