Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gal94 - напреднал
Здравейте, следя форума и сайта с голям интерес и наистина се възхищавам на много от Вас. Аз също имам проблем и реших да го споделя, дано да ми помогнете с отговора. Имаме два апартамента двустаен и гарсониера 68 и 46 кв.м. един до друг. Пред тях има голям коридор, който се ползва само от нас и по подобие на останалите в блока може да се усвои. Когато купувахме втория апартамент смятахме, че това е голямо предимство, но всъщност сега се замисляме дали има начин да се преустрои това голямо пространство удобно за живеене или да продадем и да купим ново строителство. Блока е ЕПК от 90-та година и всички по-тъмно изрисувани стени са бетонни, външните тухла, а останалите гипсови. Ще се опитам да закача файла на сегашното положение тук.
gal94 - напреднал
Съжалям, не можах от първия път.

Прикачен файл

1.JPG
сега
1.JPG (164.63 KиБ) Видяна 4248 пъти
gal94 - напреднал
Имам няколко идеи, като едната е вдъхновена от архитекти правили проект за преустройство само на двустайния. Нашето желание да имаме кабинет, който да става и за стая за гости. Трябва ни консултация и със стр.инжинер, защото едната идея да направим врата в носеща стена, може и да не е възможна. Всъщност идеи не ми липсват, но не мога да преценя коя е добра и практически най-лесно осъществима. Ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете със съвети.
/Защрихованите полета са отдушници или комини, а тръбите съм нарисувала с кръгчета/

Прикачен файл

3.JPG
първи вариант, усвояване на балкона на едностайния, присвояване на външния коридор, бутане на гипсовите стени на двете кухни
3.JPG (32.91 KиБ) Видяна 4237 пъти

Прикачен файл

4.JPG
втори вариант, врата между апартаментите, може да не усвояват балкони, кабинет подходящ да стане втора детска стая в бъдеще, тъмен хол за гледане н ателевизия
4.JPG (45.27 KиБ) Видяна 4237 пъти
ironlady - модератор
Според мен първата ти скица/по начина на пускане имам в предвид/ е по удачна и по практична.Ти имаш достатъчно идеи, по скоро искаш удобрението на някоя от тях, на мен така ми изглежда :? .Мисля,че има и вариант с смесица от двете скици.Пожелавам ти успех с решението :wink:
Emerald - модератор
Страхотно е да имаш възможност за обединение на два апартамента старо строителство. Никога не бих го сменила за ново. :?

Тема "Преустройство на два апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: