• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Чопър - специалист
Притежававам 1/2 ид. ч. подпокривно пространство /таван/,което в използваемата си част е с височина 2.5 м. Къщата е на калкан, така че имаме много малко полезна площ. Сградата е старо строителство /1919г./,води се гредоред, но е с плоча на 1 и на 3 ет. ,другото е железни релси/общо-приземен,първи,втори,таван/.Искам да си променя тавана така ,че да стане обитаем-моля за помощ...какъв е реда и дали изобщо е възможно? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Можеш да си го направиш обитаем, но не можеш да пипаш покривната конструкция! При тези къщи е малко като къщичка от кибритени клечки - всички елементи са някак свързани.
Ако искаш идеи за оползотворяване на наличното, подай скица.
Чопър - специалист
Къщата е много стабилна,в центъра на София,еврейска/а те са строили яко/стените са поне 40 см тухла.Според съсобственика проблема е единствено в една греда на покрива /не помня как я нарече/,но тя е на ниво от около 1.5 по дължина на къщата.-
Profi Stroi - специалист
http://gallery.profistroi.com/thumbnails.php?album=14
Хвърли едно око тук
Може би твоето е нещо подобно
Къщата където се намира това съще е центъра на София само че е от 1950 година
Има разлика в годините за сметка на това визочината на долния скос е 1,25 мисля че.
Дано да си предобил някаква представа
housedoktor - майстор
А какъв е пода на помещението?.Занимавал сум се с такава дейност в чужбина.Мога да ти помогна със съвет http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Чопър - специалист
Детската стая е страхотна...При мен обаче покрива как да кажа-по -сплескан.Има около 7 кв.м що годе нормална височина и още 20 много нисък.А пода е плоча... :? :?
Чопър - специалист
Добавям скица-дано да е ясна...

Прикачен файл

0120_194345.jpg
0120_194345.jpg (36.17 KиБ) Видяна 7890 пъти
housedoktor - майстор
Не споменаваш нищо за прозорци.Ако няма- ще трябва разрешително.Това .че е плоча улеснява нещата.За да стане една стая обитаема ти трябва ел инсталация ,термо и хидроизолация.А площа на прозорците трябва да е 1/6 до 1/8 от площа на помещението .Ако имаш възможност качи и снимка.
Чопър - специалист
За снимка е малко тъмничко, но принципно ако трябват някакви разрешителни -ще се вадят, няма начин, защото иначе на втория ден съседите ще пуснат някакво оплакване....имам опит. Но основния проблем е друг...ако си забелязал на скицата реално използваема част е много малка, за съжаление... Знам че ще трябва да се вложат средства, и то доста, но ми се върти една идея в главата /за която мъжа ми ще ме убие :razz: / да се разкрие покрива и да се надзида. А и съм виждала едни покриви /реални, близо до нас/ които оформят направо още един етаж. Ще се опитам да направя една скица и да я пратя. Незнам обаче дали ще е подходящ за нашата къща... :?

Прикачен файл

0121_200747.jpg
0121_200747.jpg (34.21 KиБ) Видяна 7813 пъти
housedoktor - майстор
Това което си избрала е мансарден покрив и е най-скъпото и трудоемко решение.Далеч по евтино е да се поставят прозорци тип Velux.Така ще работиш само на твоето помещение и няма да преправяш покрива на цялата къща.
  • 1
  • 2

Тема "Как да оформя подпокривно пространство?Помощ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: