Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Кирил - напреднал
Здравейте на всички! В момента и аз имам подобни терзания. Отскоро придобих съседния апартамент и сега се чудя как да направя разпределението на двата апартамента. Сега ще се опитам да опиша за какво точно иде реч.

Единият апартамент е гарсониера с хол 6х4м, като хола е преграден на две и дефакто в момента има 2 стаи 3х4м. Има още кухня 4х4м, баня и тоалетна заедно. Изцяло е ориентиран на юг.

Другото жилище е със самостоятелна спалня 4х3, до нея кухня 2.2х 2.9 с малък балкон. толетна 1х1, антре, баня 1.5х2 и хол 8х4м, като той е разделен на две с портал посредата. Терасата на хола е обща с терасата на гарсониерата и е с ориентация на юг. Другата половина е ориентирана на запад. Стаята е с ориентация на запад, кухнята е северна. За да стане малко по-ясно ще добавя, че като се влезе от входната врата направо е хола, отляво е банята, отдясно тоалетната, до тоалетната е кухнята, а срещу тоалетната е стаята.

Искам в новото жилище да има кухня с трапезария, хол, спалня и детска стая, евентуално и кабинет, където да работя. Като гарсониерата е съвсем прясно ремонтирана с луксозно изпълнение и хич не ми се иска да пипам нищо по нея, освен една врата, която да води към хола на по-голямото жилище.

Идеята в момента е:гарсониерата става на кухня с трапезария, да се затвори входната врата на по-големия апартамент, като така ще се отвори възможност за разширение на банята, като се долепи с тоалетната и се остави малко коридорче, което да води към стаята и кухнята. Терзанията ми в момента са кое да е спалня, детска стая и хол. Приемам идеи всякакви! Искам и да попитам и до колко е удачно от входната врата да се минава през кухнята за гостната. Накрая да поясня, сградата е стара. Строена е 1961г и всичко е тухла.
Моля, помогнете!
Emerald - модератор
Няма да стане без схема на жилищата. Иначе честито за покупката! Чудесно е да можеш да съединиш два апартамента в един голям. :)
Кирил - напреднал
Малко аматьорско и набързо.

Прикачен файл

Picture0008.jpg
това е скицата на двата апартамента.
Picture0008.jpg (27.9 KиБ) Видяна 2905 пъти

Тема "Съвет за преустройство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: