Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
valja - напреднал
Бих искала да си остъкля терасата на кухнята с ПВЦ дограма, но ми се върти една идея - там, където свършва парапета, да се направи нещо като перваз, но навън - около 30-40 см. и оттам нагоре да започне остъклението, като то да бъде около 1 м. високо и после да се скосява към тавана на терасата. Възможно ли е да стане, ако е възможно, как ще се укрепи този външен перваз и понеже се получава един вид увеличаване на квадратурата на терасата навън, необходимо ли е да се вземе предварително отнякъде разрешение?
velsi - Почетен майстор
Може да стане, но ще ти вземат доста за това изпълнение, ако разбира се изобщо се навие някоя фирма да ти го направи.
UNIOR - модератор
Най-добре е първо да се направи въпросния перваз от метални профили, който да послужи за полагане на самата дограма. Виждал съм подобни изпълнения, и е доста практично.
Стефан - майстор
Нещо такова като на снимката ли имаш впредвид? Това е моята кухня, която е с изнесен от 40 см плот. Това, върху което са саксиите с цветя. Върху него е сложена дограмата. Този плот е направен с винкелова конструкция, като ферма, и от 2 мм ламарина. Така направен, той има достатъчна здравина против огъване навън. От външната страна е укрепен с винкели отдолу под 45 градуса. За допълнителна устойчивост във вертикална равнина. Правил съм го сам, и мога да помагам с практически съвети.

Прикачен файл

Dograma.jpg
Dograma.jpg (18.55 KиБ) Видяна 6059 пъти
valja - напреднал
Стефан написа:
Нещо такова като на снимката ли имаш впредвид? Това е моята кухня, която е с изнесен от 40 см плот. Това, върху което са саксиите с цветя. Върху него е сложена дограмата. Този плот е направен с винкелова конструкция, като ферма, и от 2 мм ламарина. Така направен, той има достатъчна здравина против огъване навън. От външната страна е укрепен с винкели отдолу под 45 градуса. За допълнителна устойчивост във вертикална равнина. Правил съм го сам, и мога да помагам с практически съвети.
Да, точно това. За изпълнението ще си търсим майстори, защото не сме се занимавали с такива сериозни ремонти и сигурно няма да се справим. А за да се направи, по принцип взема ли се разрешение от някъде, общината например? Защото има вероятност от бъдещи протести на някои комшии, особено тези от горния апартамент, които имат навика да си тупат чергите от тази тераса. А ако ние удължим нашата навън, вече няма да имат тази възможност и 100% ще се скараме.
Стефан - майстор
За разрешение не мога да ти отговоря. Зависи за кое населено място се отнася, и дали изискванията на законите се спазват. Мисля, че да се изкара такова разрешение, ще е ходене по мъките, и пари.

Тема "Разширяване на тераса "навън"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: