Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Купих днес латекс прасковен цвят,а аз исках да е повече оранжев отколкото розовеещ,какъвто е прасковата.Мога ли да го дооцветя и какъв цвят трябва да добавя за да стане?
velsi - Почетен майстор
Можеш, но според мене не го пипай. И аз като боядисвах с праскова ми се стори, че розовее, дори първоначално леко се разочаровах, но се оказа, че много зависи от светлината. Когато през прозорците влиза слънчева светлина изглежда оранжево, когато пък е облачно ти се струва, че розовее, вечер е едно, сутрин друго. На изкуствено осветление изглежда по един начин, на естествено по друг. Ако го оцветиш рискуваш пак да не ти хареса, а ако евентуално не ти стигне просто няма начин да докараш абсолютно същия цвят.
Emerald - модератор
С домашно оцветяване на латекса рискът да го съсипеш е огромен и може да се получи, че окончателния вариант ще ти излезне по-скъпо от марков качествен латекс. Ако се спираш на вариант оцветяване на латекс, най-добре го прави там, където се оцветява автоматично с машина, където ще си избереш точния нюанс и ще ти дадат гаранция за крайния резултат!
lyki - специалист
Зада добиеш реална представа за цвета трябва да боядисаш малко някъде и да оставиш да исъхне . Латекса и блажната боя леко потъмняват след изъхване ,а варта избледнява.
Много от цветовете ,както спомена velsi , променят отенъка си в зависимост от светлината на която се гледат.
Sav4ev - специалист
Зада добиеш реална представа за цвета трябва да боядисаш малко някъде и да оставиш да исъхне . Латекса и блажната боя леко потъмняват след изъхване ,а варта избледнява
Ако не ти се цапа по стените боядисай няколко картона /размер около А3 е добър/ и ги постави на различно осветени места в стаята за да добиеш представа как ще стои. НИКОГА не преценявай цвета в кутията - докато не изсъхне не е сигурно какъв е. Доста от съвремените бои имат в състава си окислител, който при взаимодействие с въздуха при съхнене променя значително цвета.
Иначе ако розовее прасковеното - добави му малко жълто, но внимавай да не стане "кайсиево" :)
bisplus - специалист
Малко късно се вкл. но моляте спомени марката на боята..това е от значение! Ако си взел нещо на "пастело" например имай в предвид че като изсъхне ще стане много по бледо от колкото е в котията. Аз съм правил от бял латекс праскова но съм го оцветявал с оцветител "невен"!
GeorgiRadevDu - специалист
Оцветих бял латекс на ЛЕКО (5 кг) , с две буркачета оцветител на
Пастело-оранжево и се получи супер млечно оранжево :thumbs:
tuninghuman - специалист
аз докарах цвят шампанско, бананово, брюле :)))))

искам да е СЛЪНЧЕВО

Изображение

Изображение

Изображение
mayavasi написа:
Купих днес латекс прасковен цвят,а аз исках да е повече оранжев отколкото розовеещ,какъвто е прасковата.Мога ли да го дооцветя и какъв цвят трябва да добавя за да стане?
Можеш да се консултираш в един магазин, за който правих сайт - http://boia.hit.bg. Надявам се да ти помогнат!
kraska - напреднал
За PASTELO и аз съм съгласен с мнението. Взехме от готовите цветове и мойта като го мацна на стената само дето не получи удар :). Цвета нямаше нищо общо с този на мострата. Беше доста по -тъмен. Но като изсъхна изсветля доста и заприлича на нещо подобно на мострата. По отношение на оцветителите трудно ще докараш цвета който е в представите ти , но може късмет да имаш.

Тема "оцветяване на латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: