• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ali
Скъпи приятели помогнете :)
Възможно ли е върху стара здрава мозайка да се эалепят теракотни
плочи ? Трябва ли преди това да се пряви нещо на мозаката ?
Ali
masterval - майстор
Може.
Да. Грундирай с розов грунд на Боро, например, и лепи.
pipbel - майстор
че какав е проблема?
Слагай лепилото и смело напред.
Имаш си идеална готово нивелирана основа.
Хубаво е за всеки случай да удариш един грунд преди това де.
Ама няма де да избягат плочките.
bombeto - напреднал
Колеги да питам и аз върху циментова замаска винаги ли се слага грунд и ако е да какъв :?:
Последна промяна от bombeto на ср апр 23, 2008 8:40 am, променено общо 1 път.
Profi Stroi - специалист
Грунд на замазка можеш да сложиш само ако е напълно изсъхнала иначе си губи ефекта
Не е задължително обаче винаги да се слага грунд върху замазката
Ако чак толкова те притеснява лепенето без грунд го направи с двойна шпакла - материал под полочката и материал нанесен на гребен по плочката
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Грунд се слага като междинен слой винаги когато има някаква несъвмстимост между слоевете. Например когато замазката е стара и със съмнения за замърсявания ... Когато потребителят е неуверен в собствената си преценка, например "стената ми е тухлена!" пък то имало и мазилка и шпакловка, че и боица...
На самите грундове си пише за какво са. След избор на вид грунд е добре да се провери чрез ползвали, дали са доволни от марка/производител.
Кирил - напреднал
Давай смело върху мозайката, но използвай "Теракол Флекс" става здраво. При мен вече 4г плочките не са мръднали. При предишния ремонт майсторите ползваха само пясък и цимент и жената като мина веднъж с токчетата и плочките почнаха да падат като есенни листа.
nightmare - помощник
Без никакъв проблем можеш да си лепиш върху мозайката,аз така направих преди 10 год. и не са мръднали... :o [/b]
rusev - специалист
Дано само мозайката ти да не е мазана като моята с ленено масло, а след това полирана, че малко трудно хваща.
masterval - майстор
bombeto,
Ако по замазката е ходено много и е работено по стените и тавана, измети я максимално и грундирай с нещо - можеш да я шприцнеш с тераколена вода и баданарката. Просто когато е много запрашено лепилото не винаги достига до основата, иначе е залепено за плочката идеално.
  • 1
  • 2

Тема "за теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: