Здравейте, необходима ми е идея. Наех едно помещение, в което да си държа мотора. Вратата му обаче е на известно разстояние (~60 см) под нивото на тротоара, а и самото помещение е на около 30 см под нивото на вратата. Трябва да направя рампа, по която лесно да прибирам и да вадя мотора (това означава слаб наклон, защото мотора е 750 кубиково говедо и тежи 250 кила, а аз далеч не блестя с физическа сила). Част от рампата (между вратата и тротоара) трябва да е подвижна (най-лесно може би ще е да се маха изцяло) за да може самата врата да се отваря (метална врата, отваряща се навън). Рампата не може да е изцяло хоризонтална на нивото на тротоара, защото вратата е ниска и мотора няма да минава. Мислих няколко варианта (довечера ще сканирам и постна скица на размерите), но не мога да реша какъв материал да използвам. Първоначалната ми идея беше чам, но ме наплашиха, че няма да издържи. Предложиха ми да направя скелет от Г-образен профил, който отгоре да покрия с дъски, но ме спира липсата на електрожен и на умения с него. Хрумна ми и вариант за използване на блокчета Итонг за неподвижната част.
П.С.: рампата трябва да е не по-тясна от 60 см - толкова ми е нужно за да подпра стабилно мотора, когато е в покой и да има някакъв достатъчен аванс отстрани.
П.С.: рампата трябва да е не по-тясна от 60 см - толкова ми е нужно за да подпра стабилно мотора, когато е в покой и да има някакъв достатъчен аванс отстрани.