Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Georgy Porgy - помощник
Здравейте

С риск да отекча много от посетителите на този интересен форум, но няма как ...
Семейството ни инвестира в ново жилище но както често става
това което можем да си позволим не винаги е това от което се нуждаем.

Спряхме се на двустайно жилище , което по наша преценка има потенциал да стане тристайно
- дилемата обаче е как да го постигнем така че да ни задоволява от към практичност, удобство и цена :)

Спрели сме се на варианта от дневната и трапезарията да усвоим малка част , колото за една родителска спалня.
Възможностите спроред нас са две:
- Обособяване на стая започвайки от стената на терасата (малката) и вътрешната стена на другата спалня;
- Обособяване на стая започвайки от стената на терасата и външната стена (в ляво).

Нямаме претенци относно неправилни форми ...:)

Моля споделете своето мнение...

Изображение
ICC - специалист
Според мен с това голямо помещение нямаш никакви проблеми :) . Аз лично мисля, че е по-добре да усвоите малката тераса и да вземете от трапезарията толкова, че да се вмести една спалня и гардероб, в такъв случай, масата за хранене ще се приближи към кухненския ъгъл, а ще се запази чудесното влизане в хола , при което се вижда групата за сядане и големия прозорец. Успех! :) :)
ribnikolaevi - майстор
Преди да започнем с мненията може ли малко повече инфо.
1. Входната врата за апартамента до банята ли е;
2. Голямата тераса в посока "север" на чертежа какво представлява, има някакви покриви около нея;
3. На колко етажа е кооперацията? Питам, защото не виждам шайби на чертежа и е възможно просто да не са показани на чертежа. ако е така, трябва и тях да добавиш. ако ли не, ще се развихрим :-D ;
4. Съседната сграда до вашия калкан, на чертежа в посока "запад", изградена ли е вече? Ако да на каква височина стига. Този въпрос е свързан с изгражденето на "незаконен" прозорец :-D или пък ако строителя се навие, може и да го узакони.
5. Защо има два комина толкова близо един до друг в кухнята, това наистина ли е така?
6. Дай посоките на света.

Иначе разпределението и наличието на прозорци позволява читави решения.
Последна промяна от ribnikolaevi на ср юни 04, 2008 12:40 pm, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
Малко грубичко, но мисля че идеята е ясна. Ако комина в центъра на втората спалня трябва да остане може да се помисли как от дефект да се превърне в ефект - с някакъв акцент, осветление и т.н.
Опаа, не знам как си качил този файл. Понеже работих върху твоя файл, ако искаш да видиш схемата ми, трябва да ми дадеш e-mail за да ти я пратя.
Georgy Porgy - помощник
Със голямото закъснение отговарям и благодаря за мненията ви.
Ще се опитам да отговоря на всеки един :

@ICC
Твоето предложение е най-близко до това което ние със съпругата ми успяхме да измислим...
Притеснява ме само това че усвояването на терасата може да стане едва след приемането на сградата с АКТ16, което
забавя нанасянето в апратамента разбира се... #-o

@ribnikolaevi
1.ДА
2.Голямата тераса не се пада под покрив...на последен етаж от сградата сме.
3. 6 етажна сграда.
4.Каклана на 'запад' не е изграден все още....но се очаква
5.Да така е...близко са ...но само едното е комин (в среадата), другият е за вентилация.
6.Голямата тераса е със Север-Северозападно изложение.

Скицата е качена в персонална папка на dir.bg!
Ще ти изпратя едно лично съобщение с e-mail ми.

Благодаря за внимаието ви :).
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:12 am, променено общо 1 път.
Georgy Porgy - помощник
Както винаги ...чудесно предложение от модератора ... :)

Обаче огромният прозорец от хола.....сърце не ми дава да го 'затворя' в спалнята....

Всъщност.....варият е част от стената на така изградената спалня да е 'светло-пропусклива'.....:)

БР

Тема "Пак молба за съвет: от двустаен - тристаен ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: