• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
Mitashki_MM - специалист
Не, не - водата изглежда влизаше през остарели уплътнеия и изпечени от УВ силиконови шевове над цокъла. За сега съм я спрял и не съм виждал проблеми при последните дъждове. Чудно ми беше защо така са я монтирали навремето - от термомост с балконската замазка и плочките ли са се опасявали? Иначе на терасата си има термоизолация 10см.
iliya_i - майстор
пон сеп 18, 2023 9:31 pmMitashki_MM написа:
Чудно ми беше защо така са я монтирали навремето - от термомост с балконската замазка и плочките ли са се опасявали? Иначе на терасата си има термоизолация 10см.
Пълнили са с каквото им е под ръка. На времето като нямаше фибран и строителен стиропор се пълнеше със смачкана хартиена торба от цимент или с вестник. :lol: :lol: :lol:
Mitashki_MM - специалист
А по принцип какво е най-добре да се сложи под вратата при това заварено положение? Понеже то има място за цяло редче тухли единички и над тях ще остане 1см за пяна под профила или да запеня една гредичка 6х7см от фибран/стиропор под самия ПВЦ профил и пред него да си лейна прагчето от бетон?
Здравейте колеги, имам нужда от съвети понеже ми предстои монтаж на PVC дограма на новострояща се къща. Реших да си поръчам дограмата и да си я монтаирам сам понеже ми е интересно и искам да си направя всичко както трябва.
Та ще се радвам на всякакви съвети и критики разбира се.
В момента къщата е на груб строеж , като предстои монтаж на дограма а след това и външната изолация. Дограмата която поръчах е с немски профили Rehau 5 камерен 70мм , стъклопакета е довен 5/6мм Б+4S.
Изображение

Прилагам и снимка на фронталния изглед на къщата, където ще се монтира и големия модул, който всъщност е с размери 2900х2200мм
Изображение
Останалата част от прозорците (1500х1400) ще се монтират на нови отвори в стените, понеже ще има промяна спрямо първоначалния план на дограмата. Общо взето ще изкъртя тухлите където трябва за новия монтажен отвор, но от там насетне незнам как да действам най-правилно. Гледах някъде че може монтажния отвор за дограмата да се направи с XPS :? Гледах също че е добре да се монтира и изолационна лента от външния(водоустойчива) и вътрешния край(паропропусклива) на дограмата.
Попаднах и на това клипче, което ми дава някаква основна представа как се извършва монтажа, но сега събирам още информация как да се направи всичко най-правилно. Хубавото е че нямам срокове и ще пристъпя към монтажа, когато събера нужната информация.

Ето идеята която ми се върти в главата , незнам дали е правилно изобщо :?
Изображение

Поздрави :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Правилен монтаж на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: