MASTER написа: Velsi, да не те разочаровам, но точно на това място, колкото и навътре да навива няма шанс да срещне метал.Че какво му е на мястото? По средата на касата по вертикала. Вие там не слагате ли екран? От снимката не става много ясно, но ако е делител, а не каса пак би трябвало да има екран.
Напишете въпрос свързан със санирането.
velsi
- Почетен майстор
669 мнения в "Регулиране обков PVC дограма"
Дограмата ми е PVC VERATEC с VORNE обков. Ето още една снимка на дупките от друг ъгъл.
Прикачен файл
DSC00001.JPG (52.84 KиБ) Видяна 9674 пъти
MASTER
- специалист
velsi написа:Ако продължи да дупчи навътре , ще стигне до стъклодържателя от другата страна на делителя.MASTER написа: Velsi, да не те разочаровам, но точно на това място, колкото и навътре да навива няма шанс да срещне метал.Че какво му е на мястото? По средата на касата по вертикала. Вие там не слагате ли екран? От снимката не става много ясно, но ако е делител, а не каса пак би трябвало да има екран.
И на касата, и на делителя там вътрешната въздушна камера, и няма метал.
От всички възможни профили,които съм виждал единствено на един делител на Тисен на това място има метал.
Верно, че е Вератек, не бях виждал такова чудо от поне 5 години.
Все пак още си пазя фрезерите за вератека

Здравейте доста време ми отне да прочета тази и още други статий във форума но немога да намеря решение на следният проблем: Това е входната ми врата на 2 години е дограмата на снимката по долу се вижда че пръстът ми влиза свободно. Когато "прибера" вратата т.е повдигна дръжката на горе се прибира плътно но на всяко отваряне това да се прави е неудачно.Направо незнам какво да правя. Моля за съвет
Прикачен файл
пръстът ми влиза свободно без натиск към вратата.
f.jpg (196.7 KиБ) Видяна 9467 пъти
това немога да кажа със сигурност. Знам само че в началото е имало проблем със затварчнето т.е много трудно се е затваряло. След като фирмата изпълнител са дошли и са отстранили това се е появила тази "дупка". Снощи като гледах вратата забелязах че пантите се опират във вратата. Довечера ще направя снимки
Takezo Sensey
- модератор
Сложи един мастар, в ляво на крилото на по-широката част на профила, да се види дали крилото не се е изкривило на дъга.
В това полежение, фугата ако е там дето си мушнал пръста, а в средата ( на дръжката ) опира в касата, значи е криво.
Като гледам ширината на профила на крилото - това е входна врата, а не балконска . Така ... т.к. на входните врати се слага и брава със заключващ механизъм, за да не влизат комшиите (поне ) докато си на работа,
повечето фирми НЕ слагат вътре ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА стоманена обшивка и ... резултата е налице .
Най-лесно липсата на профил се установява със силен магнит който ако лепи горе, долу и в дясно, а в ляво (от към бравата ) неще ... досети се .
Виж условията в гаранцията ( ако имаш такава и ако не е изтекла ) и започвай да звъниш настоятелно на доставчика, сам в къщи няма какво да я направиш .

В това полежение, фугата ако е там дето си мушнал пръста, а в средата ( на дръжката ) опира в касата, значи е криво.
Като гледам ширината на профила на крилото - това е входна врата, а не балконска . Така ... т.к. на входните врати се слага и брава със заключващ механизъм, за да не влизат комшиите (поне ) докато си на работа,

Най-лесно липсата на профил се установява със силен магнит който ако лепи горе, долу и в дясно, а в ляво (от към бравата ) неще ... досети се .
Виж условията в гаранцията ( ако имаш такава и ако не е изтекла ) и започвай да звъниш настоятелно на доставчика, сам в къщи няма какво да я направиш .

stevebradata
- специалист
velsi написа:От горната панта се регулира ляво/дясно като предния край на прозореца "увисва" или "се изправя".
да попитам като се навърта това винче прозореца се повдига така ли да разбирам ??

Защото аз тука имам едни проблеми с балконската врата и сега я отрегулирвам малко

Също така искам да попитам за този дето е в долния край при пантата ако се навива по посока на часовниковата стрелка пантата се отделя по далеч от касата така ли ?. И обратното пти въртена обратно на часовниковата стрелка се приближава и уплътнява ?. А и също да попитам ако е удовно за регулирането на този винт трябва ли да се прибутва вратата спрямо посоката която искам да отиде, че бе да прибутвам на мен този винт на никъде не помръдва

предварително благодаря за обобщението

Последна промяна от stevebradata на съб окт 24, 2009 3:05 pm, променено общо 1 път.
Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература