• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
stevebradata - специалист
Аз имам в предвит за винта който е на снимката на долната панта не отгорната страна а от страни долу с шестограма ?
velsi - Почетен майстор
С този винт местиш долния край, респективно цялото крило в посока ляво-дясно. Отношение към уплътняването има тази регулировка, но в много малки граници.
Изображение
stevebradata - специалист
Меси много ако кажеш и в каква посока какво се постига ще съм ти много благодарен

А и още нещо да попитам там на тази снимка дето е с долната панта от горната страна нали има също винт за регулиране на нагоре надолу. И аз за това си мислех, че от страни е за да мине пантата по към касата или да се отдалечи. Явно пак съм в грешка :?

А и да си кажа тази снимка дето е тук не е от моя обков сега виждам че при мен няма болчета там където ти си начертал със стрелка. Дограмата ми е Трокал но обкова, че видя какъв е но не е същия дето е на снимка и нямам болтове там.
velsi - Почетен майстор
stevebradata написа:
Меси много ако кажеш и в каква посока какво се постига ще съм ти много благодарен
На тази регулировка като развиваш (въртиш наляво) крилото се приближава към пантата, обратно се отдалечава.

Изображение

При тази като навиваш винта предния край на крилото се повдига, при развиване се спуска.

Изображение

Тука за да повдигнеш навиваш (надясно), а за да свалиш крилото развиваш.

Изображение
И аз имам проблем с вратата, но балконската. От средната панта духа. Само около пантата. Но доколкото виждам няма чалъм за реглаж. Тоя "пирон" има възможност за въртене, но нищо не се случва. Проблемът го имам само на единия балкон - на другия същата панта си е огън бий. Ако има някакво значение, дограмата е Rehau 60, обковът първоначално беше турски, но го смених с Maco.

Прикачен файл

panta1.jpg
panta1.jpg (30.86 KиБ) Видяна 10294 пъти

Прикачен файл

panta2.jpg
panta2.jpg (42.7 KиБ) Видяна 10294 пъти
velsi - Почетен майстор
На посоченото място трябва да има място за реглаж, но хода е малък, така че не очаквай чудеса. Ако крилото е криво (на дъга навътре) може и да не успееш да спреш духането.

Прикачен файл

panta2_701.jpg
panta2_701.jpg (19.14 KиБ) Видяна 11092 пъти
pavkatay - майстор
всички пaнти имат регулировка за притискане към касата (по оста z) . това в тази тема почти не се споменава, даже има твърдения отпреди 3-4 години, че регулировките се дублират. и аз отскоро съм в тази материя, но съм учил като за изпит( учителят ми е приятел, който от 1994г прави дограми -замествал е винтоверта с мускулна сила и отвертка :| - и след 1,5 години работа за всичко се консултирам с него, дори да съм сигурен какво ще каже, защото опита е голяма работа...........
Последна промяна от pavkatay на пон апр 05, 2010 2:02 pm, променено общо 1 път.
имам следния проблем дограмата ми е Trocal обкова winhouse.
става въпрос за терасна врата. по средата на вратата няма панта, а каото отворя има скрити панти! въпреки че има, на силен вятър духа по средата! как да регулирам вратата?[/img]

Прикачен файл

img_0352_146.jpg
img_0352_146.jpg (36.89 KиБ) Видяна 10792 пъти
pavkatay - майстор
точно, където си сложил ключето е регулировката. ако пантата на касата е пластмасова, регулираш само от крилото. целта е да се увеличи усилието и да се прилепи крилото към касата. има или ексцнтрик или най-вероятно е винт, който движи езика . за да се притисне крилото трябва да въртиш така, че езика да излезе навън. ако не стане провери си и размера на крилото, защото ако са ти го направили по- малко има да въртиш винтовете а резултат-никакъв :) . ширината на крилото трябва в идеалния случай да е = светлия отвор на касата + 16 мм. +/- 1 мм няма да ти сбърка работата, ама аз съм виждал минус 7мм- и там големо духане беше :-D а и най-добре е да има трета панта. аз лично на балконска врата слагам трета панта на 60-70 см отгоре надолу и притискаща панта между средната и долната. другия вариант е двуплощен механизъм-там се зключва и по задната страна на крилото
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: