Напишете въпрос свързан със санирането.
vas_konti - напреднал
http://dnes.dir.bg/2009/12/11/news5532004.html
При горене стиропорът отделя силно токсични вещества. "Достатъчно е човек да вдиша един-два пъти, за да умре", каза източникът.
:?
sian - специалист
---Фибранът не е ли стереопор с по голяма плътност и оцветен?
housedoktor - майстор
Странно,че не са използвали каменна вата-тя е по-добър шумоизолатор и практически е негорима.Нека почиват в мир загиналите при инцидента в клуба:(
iveliks - специалист
аз да споделя че на съседите им се запали първият етаж на къщата, която беще с изолация от вън на стените и интересното което ми направи впечатление е ,че където е горял огъня и е излизал през прозорците изолацията не се е запалила а си беше цяла само да уточня че и мазилката не беше мръднала и може би тя е предпазила стиропора да не се запали
Според мен леко са преувеличили. От две вдишвания едвали ще почине човек. Газа, който се отделя е известен и не е толкова опасен както са обяснили.
Transporterr - специалист
азне съм чувал стиропорът да е със добри акустични качества ама щом са го сложили ..
8180 - майстор
Я пак да видим от какво са измрели?
Таванът - цял, пада напалм, нещо гори с задушливи газове !?

Цитат:
"Самият таван бил подсилен с огнезащитни материали и като цяло не пострадал от пожара.

Стиропорът обаче, който бил поставен над плоскостите, се запалил.
"Неговото горене може да се сравни с изгарянето на напалм - при възпламеняване огънят буквално се сипе над хората", отбеляза източникът.

При горене стиропорът отделя силно токсични вещества. "Достатъчно е човек да вдиша един-два пъти, за да умре", каза източникът."

Нещо ми е мерак за такъв дългокрак, рус и цицест "източник".
hygro - майстор
Не е опасен за който не го е вдишвал... Мога да говоря от личен опит - правих оценка на щетите в след пожара в Боила с оглед неутрализация на химическото замърсяване. Въпреки, че бяха минали десетина дни интензивно проветряване и бяха изгорели само няколко кубика стиропор, там си беше истински ад и се натрових само за няколко минути в приземието... За мен, от гледна точка пожаробезопасност, стиропорът е абсолютно недопустим материал за вътрешно приложение.
Antonii - майстор
За това изолацията е хубаво да се слага външно.
Отностно вдишването на газовете и един път е достатъчен да се натровиш до смърт, стига да е достатъчно дълбоко.

Тема "Може ли да е опасно санирането?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: