• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за отговора Дито, изобщо не съм подценил прозореца, троен стъклопакет е, на 40 мм, с Ка-стъкло, профила стана със една система, някъде 70-80 мм на Саламандър.
Знаеш ли къде от София да си купя дебела изолация? Как се изпълнява многослойна такава?
Относно презапасяването на конструкторите - това е много дълга тема. Не ми се навлиза сега в нея, може някой път на бира да я обсъдим.
Моля да не разнищваме по принцип топлоизолациите, особено от хора, които показват среден пръст, докато го правят. Не съм бос по тези въпроси, но за самото им изпъление имам питане (за кой ли път да го повторя това питане).
Между другото, по въпросите с дограмата се получава подобно явление като при изолациите - твърде много полуистини и откровени лъжи на пазара. Явно прагът за навлизане и на двата пазара е нисък и създава предпоставки за наличието на всякаква гмеж.
dito - специалист
Последните норми от 2009:
http://www.energoeffect.net/documents/naredba7_2004.pdf , стр. 4:

Референтни стойности на коефициента на топлопреминаване за плътни ограждащи конструкции и елементи при проектиране на нови сгради и след реконструкция, основно обновяване, основен ремонт или преустройство на съществуващи сгради:
...
Под на отопляемо прос¬транство, граничещо с външен въздух, под над проходи или над други открити пространства, еркери 0,28

Тоест, ако сметнем коеф. на топлопреминаване (http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1804), само 10 см фибран (смятам с ламбда=0.031) ти докарва малко под 0.3. Като добавиш плоча, мазилка, замазка, подово покритие и ми се струва, че ще влезеш без проблем в нормите.
А десятка се продава със сигурност, май на един склад на бул. "Кл. Охридски" ли да беше :? И аз имах идеи за дебел фибран и някъде ми бяха казали, че ако поръчам могат да ми докарат, но не помня къде. Провери по складовете, примерно като минеш преди сточна гара, не може никъде да не предлагат. Иначе 2 слоя дали не могат да се залепят с ПУ пяна? Не съм майстор, по-скоро изказвам предположение.

П.П. И моят прозорец е същия, само че без К-стъкло. Попитах на 1-2 места да ми направят от ПВЦ двойни крила с обикновени стъклопакети (тоест 4 стъкла), но ми казаха, че не били чували такова нещо да се прави в БГ. Но не настоявах, защото стеничката беше тънка (7.5 Итонг) и нямаше да се закрепи стабилно.
siren - помощник
При мен проблема е налице и не виждам отвън решение, всичко е изолирано със стиропор има и мазилка-силикатна, не ми се разбива всичко, но влага и мухъл има само в тази стая, само там е студено и от терасата, под плочките нямам изолация и явно плочата провежда допълнително студ. Приемам съвети.
  • 1
  • 2

Тема "Топлоизолация на под на усвоен балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: