• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Колкото до печалбата - със сигурност е много по-малка от 200 % :shock: - все пак се плаща и на общи работници, оборудване, траснпортни разходи и т.н. .... А пък и в сравнение с цените на някои колеги, които посочват цени само до шпакловка (виждал съм колеги, които дори и мрежа не слагат :evil: ), а всичко друго се плаща допълнително по N-лв. на квадратен метър, посочените от мен (крайни) цени са достатъчно конкурентноспособни за момента... Все пак обявата е за заинтересовани от поставяне на топлоизолация от майстори, а не от "направисисам" :razz:
EDI - майстор
Донакъде съм съгласен с написаното то теб.Аз преценям от моята камбанария - понеже мога сам и сравнявам само с цената на материала.Ти преценяш от твоята - захванал/а/ си се с бизнес и трябва да има печалба.А пък за майсторлъка си прав/а/ - аз също съм виждал много такива"майстори".Последен случай - един познат наел"бригада", разбирай 3-ма циганина за външна изолация на калканова стена, ориентирана север-запад.Стената е гола тухла по цялата височина на къщата.Сложили му 3 сантиметра стиропор и някаква оранжева мазилка, неясно от какъв производител.Като чух цената, паднах - 30 лева.Стената е около 40 квадрата.Шпакловаха и след два дена грундираха в един голям дъжд :| Знаеш какъв ще е ефекта от тязи цялата работа.
Еди , аз също съм от Ямбол и трябва спешно да намеря фирма за топлоизолация. Но търся таkава да и платя само труда, искам аз да си купя материалите.Знаеш ли някоя? И имам още един въпрос каква е разходната норма на материалите за 1 м2?
EDI - майстор
Привет.Не мога да ти препоръчам фирма, за която мога да гарантирам, че ще ти свърши хубава работа, или такава, която само да ти изработи изолацията.За някаква принципна разходна норма на мватериали не може да се говори, зависи какво ще си купиш - може да ти излезе и 8 лева на квадрат и 15 лева на квадрат материала.По принцип горе долу за една свястна изолация излиза толкова, колкото посочих в предния си пост по-горе.Разликата варира около цената на стиропора - по-дебелия е малко по-скъп и цената на лепилата - от 10 лева за торба, до 20 лева за торба.
donchoddd - помощник
И аз сам си правя изолацията на 4 етаж
Купих си въжета и всичко необходимо и наполовина е вече готово макар че не съм алпинист :)
donchoddd - помощник
на мен ми излезе около 16-17 лв./кв.м като за цени се сещам че лепилото беше около 15-16лв. торбата 25кг. на оргахим с фибри изолацията е 5см.
Другите неща ги купувах заедно всичко и не се сещам за цени.
Става въпрос за тухлена къща,една от стените е северна и е висока около 11 м.Не мога да си позволя да наема алпинисти или скеле , какво ще ме посъветвате? :?
  • 1
  • 2

Тема "изолиране на панелно жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: