Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
Малко на "чат" го обърнахме и мисля да приключвам.
Харесвам решението ти, с малки забележки.
Така и не показа картинка, но предполагам е нещо подобно.
Там съм показал и евентуални проблеми, за които писахме с колегата Dansaver.
Не твърдя на 100%, че ще се прояват, но евентуално може да се презастраховаш, като навлезеш с ТИ малко по вътрешните стени.
Постоянно изпотеният прозорец е притеснителен - вероятно висока влажност на въздуха в стаята. Ако е само детето там, не е много ясно - сушене на пране, аквариуми, цветя? Слабото отопление също е фактор.
Най-добре е да се действа в следната последователност - остраняване на източниците на влага, топлоизолация и дограма, достатъчно отопление, достатъчно проветряване.
Осушителите ги слагам накрая, особено евтините. Поначало не съм фен на продължително прекарване на един и същ въздух покрай влажни повърхности, което става в осушителите и климатиците (през лятото).
Един практически критерий за добрия климат в стаята е по стъклопакета да няма (или малко и за кратко) конденз.
Намират се и нескъпи влагомери, но е малко Тото с тях.
Успех!

Прикачен файл

Melina.jpg
Melina.jpg (22.88 KиБ) Видяна 5439 пъти
melina - помощник
Благодаря, 8180! Не дадох картинка, защото не знам как се "рисува" и с коя програма, но ти благодаря че си си направил труда да нарисуваш стаята. Мога само да добавя, че най-бързо и най-много влага и мухъл има горе в ъгъла между двете външни стени - запад и север. Там дори тапетите са се отлепили и висят.
И аз вече "се скривам", да не ви занимавам повече с моя ремонт, мисля че вече изяснихме нещата.
Приятен ден на всички и успех.
vancho20 - специалист
Може ли малко помощ?
Искам да правя вътрешна изолация с фибран , каква е последователноста . Стените са глатки сега , блока е панелка.
Първо маже ли се с нещо или се поставя фибрана и дюбелите.
Някой беше споменавал че го е лепел с монтажна пяна без дюбели, но намен този вариант не ми допада .Ще си забия дюбела в панела.
След поставянето с термоизолционен материал с мрежа (как се закрепва) и гипсова шпакловка? :?
Dansaver - специалист
Много основни въпроси задаваш, вземи прочети малко из раздела примерно саниране-общ преглед малко по нагоре дългичко е, но ще научиш доста неща, след което питай за нещо конкретно което не ти е ясно, а последователноста е:
-подготовка на основата
-залепяне на изолацията по определна схема
-дюбелиране /без значение дали е лепено с ЛЕПИЛНА пяна за стиропор или лепило/
-шпакловка с мрежа
-гипсова шпакловка - щом желаеш такава
-грундиране
-боядисване или нещо друго по желание
vancho20 - специалист
Ето случая при мен : Зад северната стена има стая , на изток има блок(другия вход) с който ни разделят около 5-6см. като малка част от въпросната стая излиза към 1,30м на юг.
Искам да сложа изолация на източната и южната стена. До стая 2 има тераса. Външна изолация не става защото ще покрия много малка част от стените . Спрял съм се на фибран 4см тип вафлени кори.
Значи там където са тръбите мисля да ги скрия и така да застъпи окоро 30см , достатъчно ли за този термомост ? А на северната стена да пускам ли навътре 30см или с 2см ТИ цялата стена?
Изображение
Dansaver - специалист
задължително и към северната стена може и на 40см, но ще остане ръб, затова ако е голяма стаята сложи 2-ка на цялата. Желателно и е тавана да налепиш.

А северната няма ли да я изолираш? Тя би трябвало да е най-студена или искаш само детската
vancho20 - специалист
За северната стая нямам думата, две семейства сме , там са с инвертор но пак е студено зимата.
Тавана може ли само с тези стиропорните декорации за таван или ще иска изолация и върху нея декорацията?
3,15м е северната стена( и южната) 4.60м източната.
vancho20 - специалист
Фибран XPS BT/60 дебел 40мм. става ли за вътрешна че го видях на 4.66 лв/м2 изгодно ми се вижда :?
vancho20 - специалист
vancho20 написа:
Фибран XPS BT/60 дебел 40мм. става ли за вътрешна че го видях на 4.66 лв/м2 изгодно ми се вижда :?
:idea:
hetfield - напреднал
Предназначението на фибрана ,е за други ,по-различни неща, от вътрешна изолация и то на стени.Не прави грешка, ще береш ядове. Но,ако искаш пробвай и на пролет пиши, как си се справил с конденза,сиреч с появата на мухъл.

Тема "Пак за вътрешната изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: