Напишете въпрос свързан със санирането.
vancho20 - специалист
hetfield написа:
Предназначението на фибрана ,е за други ,по-различни неща, от вътрешна изолация и то на стени.Не прави грешка, ще береш ядове. Но,ако искаш пробвай и на пролет пиши, как си се справил с конденза,сиреч с появата на мухъл.
И за къде се използва ако не за стени и кои са тези по различни места? :?
Между другото има фибран каширан с гипскартон само за вътрешна изолация. :) Също, надявам се си прочел каква е основата върху която ще правя изолацията.
hetfield - напреднал
Този вариант става. Но трябва да стъпи на здрава основа. Втвоя случай трябва да бутнеш цялата шпакловка до бетон,след което грундираш с бетонконтакт, после следва лепене и дюбелиране на тъй наречените сандвичи,шпакловаш фугите и си 6. Успех градски.
Pooh - майстор
hetfield написа:
Този вариант става. Но трябва да стъпи на здрава основа. Втвоя случай трябва да бутнеш цялата шпакловка до бетон,след което грундираш с бетонконтакт, после следва лепене и дюбелиране на тъй наречените сандвичи,шпакловаш фугите и си 6. Успех градски.
????
Това според кои точно норми се прави и защо?

Само да вметна, че не изолацията е каширана с гипсокартон, а обратното. Нарича се комбинирана плоскост. :wink:

Прикачен файл

111.jpg
Полагане по тънкослоен метод /минимални отклонения - до 5мм./
111.jpg (26.91 KиБ) Видяна 5565 пъти
hetfield - напреднал
Точно това имах в предвид. Задаваш си отговори.
Pooh - майстор
hetfield написа:
Точно това имах в предвид. Задаваш си отговори.
Зададох ти конкретен въпрос, къде видя да се говори за дюбелиране?
Изобщо коя "мъдра" глава е решила, че набиване на дюбел в гипсокартона прави нещо друго освен да го разбие?
Дюбелира се външната изолация, заради ветровото натоварване и т.нар. "изтръгване" на топлоизолацията от получената разлика в налягането точно при вятър. При лепене на гипсокартон, а това е само вътрешна операция, дюбели не се използват ... освен при особен вид "оакване", наречен "Помощ, отлепи се картона" :wink: А дори и тогава книгите говорят за ПОДМЯНА, просто на български излиза като ЗАКЪРПВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО. :)
vancho20 - специалист
Аз не разбрах този фибран става ли за вътрешна изолация BT/60 40mm?
Или само гофера (GF) се използва за вътрешна?
vancho20 - специалист
vancho20 написа:
Аз не разбрах този фибран става ли за вътрешна изолация BT/60 40mm?
Или само гофера (GF) се използва за вътрешна?
:?
Pooh - майстор
Става!
Гипсокартона мисля, че е по-добър от гледна точка на финиш и удобство за монтаж, но и XPS става. Лепиш, шпакловаш и си готов ... само внимаваш после с мебелите, че е по-крехко и от тънък картон :wink:

П.П. Какво е "гофер"?
vancho20 - специалист
Pooh написа:
П.П. Какво е "гофер"?
фибран от този с повърност като вафлени кори.

Ако монтажа е с пяна ,къде се поставят дюбелите?
Понеже пяната се нанася на 2см от края на листа и една на дълго.
vancho20 - специалист
Какви дюбели ще ми трябват за фибран 5 , 4 и 2см основата е бетон (панелен блок)?

Тема "Пак за вътрешната изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: