Напишете въпрос свързан със санирането.
беба - специалист
Здравейте на всички, искаме да си направим външна изолация със стиропо или 6 или 8 см. Естествено събираме оферти от майстори. Цените обаче ужасно много варират и направо се объркахме. Така и никой реално ни ни казва за 1 кв.м колко е материала/самата изолация/, колко е мазилката /искаме минерална/ и колко е труда. Уж за едно и също цената варира от 27 до 42, което си е доста разлика. Можете ли да ме ориентирате кое се доближава до реалното? Не искам да ми го правят без пари , но и да ми смъкват кожата не съм съгласна.

За Пловдив става въпрос
ebahti - майстор
с минерална мазилка и 8см. отива към 40 кинта...
peter_m - специалист
Много е важно какво ще се изолира - със скеле или с алпинисти (или партер , т.е. не е нужно скеле). Също и количеството работа. Труда чисто го приеми че е 15 лв. (ако е със скеле добави някой лев), също обръщането го смятат на линеен метър. От там насетне - материали колкото отидат. Бих ти препоръчал да се разбереш за труда само и материалите да си ги платиш колкото излезнат (да ги следиш точно колко са вложили). И също на какви цени ти ги продават (ако те ги купят), т.е. колко по-скъпо от магазина ще ти вземат. Защото съм виждал как например ъжъл с мрежа за цена 1.30 е изписан 2.70 и т.н. ...
беба - специалист
Ами без скеле и алпинисти. 1 етаж на къща, ниско е. за 50 кв.м става въпрос.
koba - специалист
На мен в момента ми правят изолация... Новия стандарт за изолация е 8 см... аз за това реших да сложа 10 см...
Труда ми е 15 лв на квадратен метър... като прибавя и общата стойност на материала излиза около 31 лв
Dansaver - специалист
Ако държиш на качествена мазилка ~ 2000лв с 8-ца и водооткапи.
Няма как да се вържат нещата на 31(16лв без труда)лв с 10-ка стиропор и качествени материали, както пише колегата.
peter_m - специалист
Като се има предвид че е 1-ви етаж трябва да ти вземат долната граница за труд (т.е. не повече от 15 лв). А материалите - както казах - отивай до магазина с майсторите и ти си ги купувай а не да те лъжат за цена.
nali se se6ta6 4e ako re6a datecakam s materialite 6tego napravy a otnosno da hodi6 s maistora do azni skladove damu gubi6 vremeto edvali 6te se saglasi zatova davati oferta i ako si navit deistva6

Тема "Да ме ориентирате в цените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: