Напишете въпрос свързан със санирането.
FMaster - специалист
ivanabrashev написа:
Направих си вече изолацията ... 62 процента.
1.Пълна глупост и самозалъгване, от строителна гледна точка ... да става, но от лекарска твърдо НЕ, не може да премахнеш вредното въздействие на мухъла и плесените върху детето и последиците ... със скриването на мухъла от погледа ви!
2.С тази вторична топлоизолация спомагаш за безпрепятственото и последващо (скрито,под изолацията) развитие на мухъл и плесени!
Проблема ти идва от проветривостта на помещението и лошо изпълнена външна топлоизолация ... там трябваше да вложиш сили и средства, не във козметични ремонти без ниакакъв ефект, освен естетически !!!
И не се залъгвай с някакви измервания за температура след проветряване и влажност в помещението ... нямат общо със същността на проблема, а той ще се задълбочи със сигурност!
valmet написа:
Лично на мен не ми вдъхва доверие,боя да служи като изолатор,или има съставки,които не позволяват на мухъла да вирее?Звучи несериозно,колега!Пък и си пристрастен,така че за мен това е един вид реклама и подвежда хората към излишен финансов разход.
Може да звучи несериозно но е факт ,технологията е известна от 75-76 година и е основана на наличието на керамични микро свери с частичен вакум до 90-95 година въпросната технология е използвана предимно за военни цели.Не мисля ,че тук е мястото да развивам теории , аз казах какво съм направил и как то се е отразило на микроклимата в стаята.Да боята има антимухълни съставки.
Аз писах ,че съм пристрастен а и не карам никой да си го купува ,но защо да не се знае,че има алтернатива на стандартните видове изолации ,която определено работи.
toni_g79 - специалист
mavrodi написа:
valmet написа:
Лично на мен не ми вдъхва доверие,боя да служи като изолатор,или има съставки,които не позволяват на мухъла да вирее?Звучи несериозно,колега!Пък и си пристрастен,така че за мен това е един вид реклама и подвежда хората към излишен финансов разход.
Може да звучи несериозно но е факт ,технологията е известна от 75-76 година и е основана на наличието на керамични микро свери с частичен вакум до 90-95 година въпросната технология е използвана предимно за военни цели.Не мисля ,че тук е мястото да развивам теории , аз казах какво съм направил и как то се е отразило на микроклимата в стаята.Да боята има антимухълни съставки.
Аз писах ,че съм пристрастен а и не карам никой да си го купува ,но защо да не се знае,че има алтернатива на стандартните видове изолации ,която определено работи.
Я преди да се изхвърляш провери колко съдебни дела има във връзка с толпоизолационната реклама на тоя корунд :wink: (Liquid ceramic).Може и да има някакви топлоизолационни качества но се изиска и наслояване от 2 мм на горе,сега ми обясни как ти с тези 2-3 ръце нанесе 2мм и повече покритие.Да не говорим че е предназначен за външно ползване :)

http://www.askthebuilder.com/411_Miracl ... ucts.shtml

"On April 3, the FTC issued a report dealing with Kryton Coatings International Inc., which claimed that its "Multi-Gard" liquid coating could save consumers up to 40 percent on their energy bills.

The FTC's report noted, "Dealers of 'Multi-Gard' liquid siding have agreed to settle Federal Trade Commission charges that ads claiming their product provided consumers with an insulation value of R-20 were unsubstantiated and violated federal law." (The R-value of 20 refers to resistance to heat loss.) The report went to say that "the FTC alleged that the companies did not have a reasonable basis for making the claims.""
Не мога да го превера дума по дума-ама общо взето осъдили компанията да плати глоба за рекламата ,че се пести енергия за отопление,благодарение на изолацията на това чудо. В линка има и друга "+" и "-" информация за продукта,различна от рекламираната.(поправете ме ако греша в превода и ще го махна)
.В миналите години се е рекламирал като спестяващ пари за отопление,след като хората разбират,че не е баш така .Рекламата му е "Спрете боядисването завинаги",ама и там има спорове както и да е.
Вие като продаващ продукта можете ли да покажете сертифицирани резултати за топлоизолацията на този продукт(различна от рекламните)!!!Защото само едно "продукта работи" някак си не звучи убедително.И точно Вие сте човека да ни убедите в обратното !!!
Последна промяна от toni_g79 на чет фев 10, 2011 9:46 pm, променено общо 2 пъти.
ivanabrashev - напреднал
Аз още в началото писах че мухъла не е много, ставаше въпрос за 15, 20 точки с диаметър 1-2 милиметра на площ от 1 квадратен дециметър. Като тази концентрация беше само в двата ъгъла на стаята които бяха най-студени ... нямаше нищо фрапиращо, просто ме дразнеше защото окепазяваше хубавата боя. За миризма на мухъл не можеше да се говори, а сега въобще. Пак да попитам ... като няма как водните пари да отидат до студената стена, снадките на фибрана са уплътнени с ПУ пяна, а и става въпрос за процеп с широчина част от милиметъра, как ще се образува мухъл под фибрана? Отделно като е лепен, съм правил пълна обиколка с ПУ пяна по периметъра на плоскостите и става почти херметично. Знам че не е правилно като изпълнение като няма направена като хората външна изолация, но това е положението, не мога да отида на съседния етаж и да ударя по една плоскост от EPS за да махна термостовете, нито пък ще направя замазка с фибран и плочки отгоре на терасата на комшията. Не знам какво се хвана целия форум да ме укорява колко е зле че не проветряваме, че мъчим бебето, че трябва да си купим влагоуловител ... просто никой не знае какво е реалното положение, сега като застудя навън гледам относителна влажност в стаята 55 процента, до 63 процента се вдига само сутрин преди проветряване, а след това се нормализира. На ден се отваря минимум три пъти и то с широко отворени прозорци, но това се прави само когато бебето не е в стаята. В момента мога да кажа че с тази вътрешна изолация положението се подобри, няма мухъл по стените, няма миризма на мухъл, след десетина години може да махна фибрана и обещавам да покажа снимки във форума, че няма да има и мухъл под него.
Pooh - майстор
mavrodi написа:
...От миналата година има продукт руски под формата на латексова боя както и американски такъв на същата база ето линка http://www.toplomkm.com.Аз лично ползвах руския по разбираеми причини ефекта е много добър нанася се като боя на две или три ръце ( в моя случай на три ) и след това едно латексче отгоре за цвят и си готов.Цялото упражнение е три дни боядисване и разход на материални средства 15-17 лв на квадратен метър.Аз също съм от Варна.
Колега, като Ви гледам ника и в мен напира един въпрос - имате ли нещо общо с:

"Мавроди Мавродиев
Мениджър продажби
GSM: 0894455563
e-mail: korund_02@abv.bg"

Цитата е изваден от посоченият от Вас сайт. И ако отговорът е да, не е ли малко груба според вас, тази подвеждаща реклама и то още в първото Ви мнение в този форум?
8180 - майстор
ivanabrashev написа:
Не знам какво се хвана целия форум да ме укорява колко е зле че не проветряваме, че мъчим бебето, че трябва да си купим влагоуловител ... просто никой не знае какво е реалното положение,
Нещо не ми харесва отношението ти - да, хванаха се колегите без ТИ да си им изяснил "какво е реалното положение", да ти отговарят, предпазят от евентуални грешки.
Постфактум даже разбираме, че и теч май имаш!?
Има 2-3 некоректни мнения, но затова е Форум - повечето мнения са си на место - разумни и доброжелателни.
Pooh написа:
mavrodi написа:
...От миналата година има продукт руски под формата на латексова боя както и американски такъв на същата база ето линка http://www.toplomkm.com.Аз лично ползвах руския по разбираеми причини ефекта е много добър нанася се като боя на две или три ръце ( в моя случай на три ) и след това едно латексче отгоре за цвят и си готов.Цялото упражнение е три дни боядисване и разход на материални средства 15-17 лв на квадратен метър.Аз също съм от Варна.
Колега, като Ви гледам ника и в мен напира един въпрос - имате ли нещо общо с:

"Мавроди Мавродиев
Мениджър продажби
GSM: 0894455563
e-mail: korund_02@abv.bg"

Цитата е изваден от посоченият от Вас сайт. И ако отговорът е да, не е ли малко груба според вас, тази подвеждаща реклама и то още в първото Ви мнение в този форум?
Ами определено има не смятам нито да си крия името нито да се подвизавам под някакви измислени никове ,както не веднъж казах дотук съм пристрастен относно продукта ,ако смятах да правя идиотщини никога нямаше да си изтипосам името във форума,относно рекламата ,тук всеки прави реклама на нещо ,да верно в момента го продавам но утре дали ще съм в тая фирма не се знае ,но продукта си е продукт и си върши работата.Относно дебелината на слоя никога не съм споменавал за 2 мм а и не е необходимо да е толкова поне не и при нашите географски ширини 1 мм е достатъчен.Слоя се постига лесно самият продукт е много гъста пастообразна субстанция.Относно съдебните процеси ми........честно не ме интересуват въпросът е че под едно или друго име този вид изолация работи.Както и да е явно съм сбъркал че се намесих извинявам се за което ,ако това ще успокои Всички моля модераторите да изтрият постовете ми аз сам ще изтрия профилът си.Лека вечер на всички.
Ако се водиха съдебни дела ,продукта никога нямаше да има сертификат за продажба в евро съюза.
valmet - специалист
Чакай,чакай колега!Дай да успокоим малко топката!
Евала ти правя че си открит и прям!
Честно да ти кажа,не съм чул някой да е доволен от предлагания продукт.Наистина,аз не съм го ползвал,няма и да го използвам вкъщи.
Интересно ми е че говориш за ефекта на боята,но от думите ти разбирам че си я нанесъл скоро.Мисля че трябва да минат поне 2 год за да може да се каже,дали има или няма ефект.
Не се сърди,но това е мое лично мнение.
ivanabrashev - напреднал
8180 написа:
ivanabrashev написа:
Не знам какво се хвана целия форум да ме укорява колко е зле че не проветряваме, че мъчим бебето, че трябва да си купим влагоуловител ... просто никой не знае какво е реалното положение,
Нещо не ми харесва отношението ти - да, хванаха се колегите без ТИ да си им изяснил "какво е реалното положение", да ти отговарят, предпазят от евентуални грешки.
Постфактум даже разбираме, че и теч май имаш!?
Има 2-3 некоректни мнения, но затова е Форум - повечето мнения са си на место - разумни и доброжелателни.
Ами да ти кажа и на мен не ми харесва отношението на тези няколко потребители да ми казват колко зле съм гледал бебето и т.н. Още в първия пост бях писал "зачатъци" на мухъл, нямаше цифрово изражение колко е този мухъл ... оказа се че и подозренията ми за теч са неоснователни, иначе нямаше да правя топлоизолация без да го отстраня този теч. Дразни ми това че вместо да се отговори на конкретния въпрос ... а именно като се затопли стената, дали ще има мухъл, почват да се развиват теории колко съм безотговорен като родител и колко е опасно това ... Във форум "Направи си сам" се пита дали може да се залепи гипскартон върху фибран и дали ще има мухъл, а отговора е че не си проветрявам достатъчно, нищо че аз сам съм написал че не се проветрява достатъчно. Трябва примерно във форум "билколечение" да питам за мухъл, а да ми отговорят примерно къкъв е курса на долара спрямо йената. Явно че е някъде се губи причинно-следствената връзка на проблем и решението му, макар че аз ясно съм осъзнал какъв е проблема (влага, студена стена) и гледам да се преборя поне с единия фактор (студената стена). Засега решението което съм приложил действа, няма мирис, няма плесен, убеден съм че и под-фибрана няма да има, тъй като вече не може да стигне влага до панела.
8180 - майстор
Колеги,
Предлагам да не "спамим" тук с боята.
Темата е дискутирана няколко пъти, но за пръв път (по памет) имаме "човек от кухнята".
Ако mavrodi се навива, да подготви и отвори една нарочна тема , в която да докаже "пристрастията" си със съответните сертификати, резултати от изпитвания и под.
Да бъде готов и за критики и съмнения - няма лошо.

ivanabrashev написа:
Дразни ми това че вместо да се отговори на конкретния въпрос ... а именно като се затопли стената, дали ще има мухъл, почват ...
Във форум "Направи си сам" се пита дали може да се залепи гипскартон върху фибран и дали ще има мухъл, а отговора е че не си проветрявам достатъчно.
Колега,
В този форум няма гадатели и екстрасенси.
Я да видим, какъв ти е "конкретния въпрос" (пишеш го нееднократно, ама не си го четеш).
Ако е за стената - на кое казваш стена - на панела, на Фибрана, на гипсокартона?
За лепенето има доста мнения.
За дъската - даже картинка.
Пропускаш в самооценките си това:
ivanabrashev написа:
...но и много висока влажност - 60-75 процента. Проблема е че не можем да проветряваме често, защото бебето спи там, а също така и го къпем в стаята. За да не го виждам този мухъл искам ...
Еми, колегите не могат да го пропуснат.
Никой не може да ти отговори категорично, при тези ненормални нива на влажност, дали ще имаш успех. Апропо, ако съм те разбрал правилно, ти вече имаш 5+5см. EPS, което си е една прилична ТИ и е явно, че има и др. проблеми.
Не бих казал, че решението ти е на 100% сигурно (дано греша). Въпросната пяна не е паробариера, а в новата ситуация панелът ще бъде по-студен от преди (ако на него викаш стена). Ако, разчитайки на пяната не си редил плътно, може и да се прояви проблем.

Твоя работа е как си гледаш бебето, дали харесваш или се дразниш от форума.
Резултатите и от двете, пак са си за теб.

Тема "Вътрешна изолация на панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: