• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
EDI - майстор
Аз ще ти кажа един начин, ама майсторите по вратите ще ме бият по главата.Понеже не знам имената на детайлите, карам по лаически.Ако обкова ти е такъв, за какъвто си мисля, може и да стане.Ключалчиците, дето са на касата и в тях влизат кръглите езичета, ги сваляш малко надолу, защото като ти е провиснала вратата е възможно вече при заключена врата да не влизат в каналчето, а да остават в разширената част и да не притискат добре вратата към касата.Защо не извикаш хора да наместят пак пакета на вратата, може да се оправи провисването.Моя метод няма да ти оправи провисването, ще подобри притискането на вратата към касата.
alkuni - помощник
EDI написа:
Аз ще ти кажа един начин, ама майсторите по вратите ще ме бият по главата.Понеже не знам имената на детайлите, карам по лаически.Ако обкова ти е такъв, за какъвто си мисля, може и да стане.Ключалчиците, дето са на касата и в тях влизат кръглите езичета, ги сваляш малко надолу, защото като ти е провиснала вратата е възможно вече при заключена врата да не влизат в каналчето, а да остават в разширената част и да не притискат добре вратата към касата.Защо не извикаш хора да наместят пак пакета на вратата, може да се оправи провисването.Моя метод няма да ти оправи провисването, ще подобри притискането на вратата към касата.

Това беше първото нещо което направих.Наистина притискането на вратата към касата се подобри,дори и отвора горе се позатвори леко,но все пак има леко провисване което мислех че мога да оправя с лек реглаж от винтовете.
Наместването на пакета мислех да е в краен случай и тайно се надявах да мине без него
Ivo_Dinkov - специалист
Ако вратата ти се затваря и не опира никъде и единствената ти грижа е, че духа през уплътнението, можеш за 3-4 лв да лепнеш второ уплътнение на касата- така направих аз- при мен просто е крив малко профила и само в средата духаше леко. С второто уплътнение всичко приключи.
pavkatay - майстор
Имаш нужда от презаклинване(пренапрягане) на стъклопакета.Не виждам нищо страшно за да се притеняваш-прави се за не повече от 5 мин.
Ако е много увиснало крилото значи не е направено както трябва още в началото.
alkuni - помощник
pavkatay написа:
Имаш нужда от презаклинване(пренапрягане) на стъклопакета.Не виждам нищо страшно за да се притеняваш-прави се за не повече от 5 мин.
Ако е много увиснало крилото значи не е направено както трябва още в началото.
Утре ще сваля стъклопакета и ще пробвам.
Имам един въпрос обаче - вратата ми е от две части,и двата стъклопакета ли да сваля или да пробвам един по един(първо горния а после долния)

Крилото не е много увиснало,но бих искал да повдигна с около половин сантиметър дясната страна на вратата(тоест откъм бравата)за да може гуменото уплътнение да захване за плътно за касата
pavkatay - майстор
Половин сантиметър е МНОГО-не подлежи на регулировка с обкова.
Аз заклинвам и двата стъклопакета.
Ако ще го правиш сам -сваляш стъклопакетите;подпираш крилото отдолу с трупче,клин или друго в положението в, което искаш да бъде;поставяш обратно пакетите и заклинваш диагонала,който намалява при провисване(горе при дръжката и долу при пантите).
alkuni - помощник
pavkatay написа:
Половин сантиметър е МНОГО-не подлежи на регулировка с обкова.
Аз заклинвам и двата стъклопакета.
Ако ще го правиш сам -сваляш стъклопакетите;подпираш крилото отдолу с трупче,клин или друго в положението в, което искаш да бъде;поставяш обратно пакетите и заклинваш диагонала,който намалява при провисване(горе при дръжката и долу при пантите).
ОК.Мерси.Утре ще пробвам
miliad - майстор
Само че първо си намери допълнителни подложки за остъкляване, по скоро ПВЦ клинове защото ако ти се наложи да добавяш ще си останеш само със свалянето на пакета.Може да е късно но да добавя. Не е необходимо да се сваля пакета от рамката. На отворена врата,както си е в рамката пакета се бърка със здрава дървена летвичка, домакинска шпатула или нещо подобно/това е за аматьори без наличен инструмент/в горния ъгъл към дръжка между пакета и рамката.Натиска се рамката нагоре и се подпъхва ПВЦ клин 1-3мм според нуждата. После се затваря вратата, за да се види дали са наред нещата.Така се процедира и с двата стъклопакета.Много важно е и двете стъкла да лягат върху долните остъклителни подложките, ако не се получи резултата е счупено стъкло след време.Изобщо остъкляването един от най-рисковите моменти при монтаж.
alkuni - помощник
miliad написа:
Само че първо си намери допълнителни подложки за остъкляване, по скоро ПВЦ клинове защото ако ти се наложи да добавяш ще си останеш само със свалянето на пакета.Може да е късно но да добавя. Не е необходимо да се сваля пакета от рамката. На отворена врата,както си е в рамката пакета се бърка със здрава дървена летвичка, домакинска шпатула или нещо подобно/това е за аматьори без наличен инструмент/в горния ъгъл към дръжка между пакета и рамката.Натиска се рамката нагоре и се подпъхва ПВЦ клин 1-3мм според нуждата. После се затваря вратата, за да се види дали са наред нещата.Така се процедира и с двата стъклопакета.Много важно е и двете стъкла да лягат върху долните остъклителни подложките, ако не се получи резултата е счупено стъкло след време.Изобщо остъкляването един от най-рисковите моменти при монтаж.
Извинявам се че пиша чак сега ,но 1 месец бях без компютър.
Следвайки инструкцийте дадени ми по горе,всичко вече е наред.Вратата е ОК.
Вече съм половин майстор =D>
Благодаря на всички за ценните съвети и напътствия :partyman:
T.Denchev - напреднал
Здравейте, явно много популярна тема за всички е качеството на работа при поставяне на дограма, а не толкова качеството на самата дограма. Малко инфо за нашия случай: дограмата и обкова(доколкото знам) са Шуко; изпълнител Тал Инженеринг(нищо лично); блокът ново строителство(вече не чак толкова); стъклата и дограмата целите надрани(малко извън темата); френски прозорци са; отварят се само завъртайки се по вертикалната ос.
При нас проблемът е следния: от страната на пантите няма механизъм, а пластмасови части, които прибират крилото към касата(не знам дали си имат име) и там се получава непълно прилепване и духа яко. Викахме служител на фирмата изпълнител, той натегна пъпките, избута профила от страната на пантите в посока обратна на стъклото и каза да слагаме смазка на въпросните пластмасови части. Е, да ама проблема още си е там, да не говорим колко скърца дограмата при отваряне/затваряне.
Прикачвам снимки и ако някой може да каже дали може да се заменят тия пластмаси с нещо по-надеждно, хиляди благодарности! Надявам се снимките да са достатъчни.
Прикачен файл:
IMG_0125_1.jpg Това е механизмът в ъгъла до горната панта
Прикачен файл:
IMG_0126_1.jpg
Прикачен файл:
IMG_0127_1.jpg Това са пластмасите
Прикачен файл:
IMG_0128_1.jpg
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16