Напишете въпрос свързан със санирането.
tottenham - специалист
затворих си терасата на ап. с тухли Итонг 10см. Парапета ми е 5см бетон, така стената ми стана 15 см. Поставих и ПВЦ дограма и външна изолация ЕПС 5см. Въпроса ми е отвътре трябва ли да изолирам също стената с нещо или това не е необходимо с оглед появата на кондензи и мухъл.
EDI - майстор
Няма нужда от вътрешно изолиране - външната изолация е достатъчна и ще предотврати конденза и последиците му.
8180 - майстор
Eди е прав по отношение на стената, предполагам фасадната.
Отдолу предполагам заради нива също нещо има.
Ама какво правим с тавана???? Какво е отгоре - там може би ще трябва да се помисли.
Може и да се появи проблем по старата външна стена (панел разбирам) или по страничните (късите, вер. пак панел), ако не са санирани.
Това кухня/бокс ли ще става?
tottenham - специалист
пода е с 5 см. XPS, a тавана ще е с 5 см. EPS . мисля и един слой мин. вата да поставя понеже ще затварям тавана с ГК
Пишман Майстор - помощник
И аз в момента усвоявам терасата, за да си разширя кухнята. Ще изолирам стените с външна изолация EPS-5см., но понеже под мен и над мен терасите не са остъклени, мисля да изолирам пода и тавана с XPS. Но мисля и да направя нещо допълнително. Ще изолирам външната стена около прозореца и част от стените към прозореца с "Термошилд", за да избегна конденза. Успех !
velsi - Почетен майстор
Този Термошилд е излишен, ако направиш останалата изолация както си я описал.
Пишман Майстор - помощник
velsi сигурен ли си, че Термошилд е изилшен в случая. :? Четох някъде, че това е керамична изолация, която се нанася с четка като латекс и се използва против образуването на мухъл на стените около прозореца. Ако наистина е ненужен ще си спестя около 100лв. за 3 кг.Термошилд :lol:
EDI - майстор
Излишен е.По същество шилда прадставлява керамични кухи сфери и смоли.Предпазва от влага и мухъл, но не топлоизолира.Ако искаш да ти е топло, направи си нормална топлоизолация.

Тема "топлоизолиране на бивша тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: