• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
крум - специалист
Не му трябва грунд, ако няма да се лепи плоскостта отдолу или отгоре - грунда е за заздравяване на повърхността в дълбочина. Това с ватата е повече от задължително, за да обереш топлинните разширения.
За здравината на гипс-фазера имам спомени за 70 кг/кв. см. допустимо налягане, ако е изпълнен по система (посипка/вата/стиропор, 2 слоя гипсфазер, разминати и залепени), но може и да се лъжа - провери го на сайта на Кнауф - има проспекти за сухи подове. Това означава не само, че няма да се счупи, а и няма да поддаде.
Мисля, че няма да имаш проблеми да го направиш и само с фибран, но от този твърдия за под.
Каква е цената на фибрана на квадрат за примерно 3 см дебелина? (аз бих сложил поне 5).
harry - помощник
ами тази вата като я сложа на стената с височина 10см, тя ще се показва над слоя с фибран и гипсофазер. Ще трявба някак си да се скрие. А фибрана отдолу плътно ли се реди един до друг?
Тани - модератор
Ватата се изрязва после до нивото на ламината. Отвора се крие от первазите,
crez - майстор
harry написа:
Хорца имам теракот на пода, под който има плоча и отдолу земята и е адски студен направо с чехли като стоиш и ти замръзват краката. Сега търся най-лесния вариант за изолация на пода.
Чудя се може ли да сложа върху теракота фибран ... и отгоре да сложа директно ламиниран паркет, без никакви замазки и прочее. Не знам дали ще издържи на натиска тоя фибран, все пак отгоре му ще има диван и тежко бюро.
Слагай спокойно върху терекота 20мм фибран за под /реди го плътно с разминаване на връзките/, той е по твърд и носи големи тежести,пароизолацията и реди ламината. Гарантирам висока устойчивост на големи натоварвания и приятна топлина!
harry - помощник
Значи има един магазин до нас където има фибран 2см ... но той като го стисна с пръсти и ми се струва доста мек, защото пръстите ми потъват малко. До колкото схващам този който аз го пипам явно не е за под и трявба да търся фибран за под или така си мисля.
крум - специалист
Мисля, че на една от фирмите фибрана за под беше червен (никога не съм се занимавал с фибран, за това и не мога да дам конкретна информация).
И все пак си мисля, че колкото повече, толкова повече. Попитах за цените, да не би да се окаже, че сухата посипка е по-евтина....
kireto1 - специалист
crez написа:
Слагай спокойно върху терекота 20мм фибран за под /реди го плътно с разминаване на връзките/, той е по твърд и носи големи тежести,пароизолацията и реди ламината. Гарантирам висока устойчивост на големи натоварвания и приятна топлина!
Напълно съм съгласен с колегата.Повечето XPS от 2 см са за под.Син на Daw ,зелен Fibran ,розов Astroterm.Съответно и на по висока цена за кубик от колкото всички останали размери.2.5 , 3.0 , 4.0 и т.н.
Давай смело, аз си изолирах терасата по подобен начин! Използвах розов XPS на Austrotherm за под и нямам грижи!
housedoktor - майстор
Не мисля,че ще имаш проблем,но си вземи поне по -хубав и здрав ламинат и го реди напречно на редовете фибран
Не си оскъпявай пода с гипс-картон... Слагай XPS /"Фибран" е само търговско наименование/ със натоварване над 30кг. /описват го на етикета/ и си сложи сериозен ламинат / дебелина поне 12мм/ ане ментетата /7-8мм/. Клик-системата разпределя натоварването достатъчно и за по-тежки мебели.
  • 1
  • 2

Тема "Може ли фибран и отгоре директно паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: