VLADO66:Относно фасагена,прав си че ще иска повече работа откъм шпакловане,но номера е че с шпакловката се справям горе долу,но мазилка не съм полагал до сега.Предполагам,че това ще зависи от финансите които ми останат дали ще си я боядисвам или ще извикам майстор да се справи с мазилката...
Tsilkov:Да карам под ред.Проблемът с отлепянето на фибрана от тавана се чудя дали няма да се реши,след като със самонарезни прикача гипсокартона директно за панела.Така фибрана ще се озове в нещо като сандвич който да го държи на място.Само нз дали ако въпреки това се отлепи няма да се получи някакъв кофти ефект?Отвътре според теб е достатъчно да сложа 5 см.вата,при положение обаче че отвън е 15см. мин и не се очертава при добро проветрение да има мухъл?Относно подът грешката явно беше моя,че не се изразих правилно.Тези тръби,които ще минават под ламината в замазката ще бъдат само един вид да създават комфортно усещане при ходене и най вече при пълзене на дребосъците.Ще се ползва остатъчната топлина на изходящата вода след поселедният радиатор.Целта ми е далеч от това да топля къщата чрез тях,но ако мислиш че 10 санта е задължително в този случай моля да споделиш.Все пак съм лаик и за това търся съвет от вас,именно да не свърша някоя глупост
Относно конвекторите:
8180:Човек,задъжително всеки ден ще се старая преди всяко палене на котела да бъде проветрена колибата.Това дали ще помогне?
Благодаря ви за съветите и критиките.Наистина са ми в полза и се радвам,че Ви попитах.Както виждам планът ми отначало и сега няма почти нищо общо
Tsilkov:Да карам под ред.Проблемът с отлепянето на фибрана от тавана се чудя дали няма да се реши,след като със самонарезни прикача гипсокартона директно за панела.Така фибрана ще се озове в нещо като сандвич който да го държи на място.Само нз дали ако въпреки това се отлепи няма да се получи някакъв кофти ефект?Отвътре според теб е достатъчно да сложа 5 см.вата,при положение обаче че отвън е 15см. мин и не се очертава при добро проветрение да има мухъл?Относно подът грешката явно беше моя,че не се изразих правилно.Тези тръби,които ще минават под ламината в замазката ще бъдат само един вид да създават комфортно усещане при ходене и най вече при пълзене на дребосъците.Ще се ползва остатъчната топлина на изходящата вода след поселедният радиатор.Целта ми е далеч от това да топля къщата чрез тях,но ако мислиш че 10 санта е задължително в този случай моля да споделиш.Все пак съм лаик и за това търся съвет от вас,именно да не свърша някоя глупост

от форума тук ми хареса идеята за тръбите да минават под пода и така да се получи приятен за малки деца под.Нз ако е възможно без замазка да се вкопаят в самият фибран,но тогава ще трябва да сложа поне 10см,което не е проблем естествено.Трябва да помисля и върху тази идея,но пък замазката ще спомогне по-голяма затоплена площ да има.Относно конвекторите,ми казаха че се получавало някаква циркулация на топлина из цялото пространство на жилището.Тъй като там където ще ги слагам било високо и щяло да се избегне да се топли горе въздуха а долу да се чувствало по студено( този съвет ми е даден от майстор-строител,не от топломайстор:)).На драго сърце бих инвестирал парите в друго,ако се окаже че човека просто е преувеличил като ми е предложил да ги ползвам вместо радиатори в голямото помещение... Значи ако съм разбрал правилно,трябва да се старая на всякъде да размера на изолацията да е еднакъв (горе долу).Следователно - 15 см стиропор отвън + 5см вата отвътре + 8 см полиуретан + 5 см фибран на тавана и 10-ина см. фибран на пода покриват изискването?
8180:Човек,задъжително всеки ден ще се старая преди всяко палене на котела да бъде проветрена колибата.Това дали ще помогне?
Благодаря ви за съветите и критиките.Наистина са ми в полза и се радвам,че Ви попитах.Както виждам планът ми отначало и сега няма почти нищо общо