Напишете въпрос свързан със санирането.
m.konsulov - напреднал
Може ли някой да ми даде подробна информация за лепене на ТИ с пяна,защото не мога да намеря актуални мнения и препоръки?
Ако е възможно и впечатления за различните марки пяна. :?
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=2&t=27625&hilit=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D1%8F%D0%BD%D0%B0 и това http://www.youtube.com/watch?v=RVphS29kEfs
Marisan - специалист
Здравейте,
Техническата карта на нашия продукт ТЕРМОФЛЕКС® PU CONTACT съдържа подробна информация за лепене на ТИ, която може да Ви бъде от полза. Линк към нея: http://marisanbg.com/uploads/Tehnichesk ... ds_bg_.pdf
m.konsulov - напреднал
Клипчетата са ясни всичко е супер! Интересувам се за информация от хора с опит в лепенето на ТИ и впечатления от практиката.Благодаря ти все пак :)
unclebim - специалист
ralev написа:
С пяната, нещата са много тънки.
- Нанасяш пяната върху листа които ще залепваш. Изчаква се малко и пяната раздува съвсем малко - точно тук е тънкия момент, защото ако лепнеш веднага пяната се сплесква и не хваща нищо, ако изчакаш повече втвърдява и не залепва. Трябва да уцелиш точния момент става с времето като и свикнеш, залепва много здраво. Правиш си проби с малки парчета и в зависимост от климатичните условия сам ще разбереш как е наи добре.
Това се отнася за всички видове пяни за лепене а не само за CT-84
Човекът го е написал. Трябва равна основа и става много здраво. Реалният разход и в двата случая, когато съм правил ТИ с пяна, е ок. 5м2 на флакон. Става в пъти по-бързо и леко от лепене с лепило на циментова основа.
dokobg - специалист
m.konsulov написа:
Клипчетата са ясни всичко е супер! Интересувам се за информация от хора с опит в лепенето на ТИ и впечатления от практиката.Благодаря ти все пак :)
Когато правих ТИ на апартамента, купих един флакон пяна за да я пробвам. Залепих едно парче 15х15 см за да видя дали лепи здраво. След 3 часа започнах да го дърпам и стериопора взе да се къса без да се отлепя. Беше залепнала доста здраво. Все пак направих ТИ с лепило, мисля че след време и години пяната ще се нарони и има опасност от падане. Мое мнение е това, не съм сигурен.
8180 - майстор
dokobg написа:
Все пак направих ТИ с лепило, мисля че след време и години пяната ще се нарони и има опасност от падане. Мое мнение е това, не съм сигурен.
Фен съм на пяната. Според мен, няма особени причини пяната да се разгради по-бързо от стиропора/фибрана. Освен пряко изложена на слънце (UV).
На добри вътрешни стени съм докарвал 7м2 / флакон.
Основно с Инста-стик, но и каквото падне при нужда - обикновено все по-скъпо.
Като му хванеш цаката (според температура/влага) - докато подготвиш 3-4 листа, първият вече е готов за лепене.
При по-големи кривини - допълнително точково "инжектиране" направо с пистолета през платното и по свободната периферия.
Ако са останали по-големи фуги, запълвам и тях - с тънките накрайници или без.
За Фибран - гледам да е с грапавата (вафла) повърхност.
akpe4a - напреднал
Само да добавя, че основата върху която ще се лепи,трябва да е здрава (да не се рони,лющи) и да няма прахоляк по нея. Ползвах такова ПУ лепило на една стара измазана с хоросан стена.Преди да налепя изолацията, изметох стената с метла, намокрих я, направих доста рядък разтвор от циментово лепило за изолации и го нанесох със един първобитен 100- годишен валяк. Стана хубава основа :greatgrin:
Iliev Labs - специалист
На шпакловани и боядисани с латекс стени, стигнах до 30кв.м. с един флакон. И InstaStic и Ceresit са си добри. Става много здраво. Това го проверих, като захванах вакумни лапи (от тия за носене на стъкла) и увиснах :-D
Никога повече няма да лепя с циментови лепила :)
m.konsulov - напреднал
Как се процедира когато стената е на тухла 4-ка и много повече пяна ли отива?
Какъв е разхода за кв.м. горе-долу?

Тема "лепене на топлоизолация с пяна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: