• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
pippo написа:
Вътрешната изолация с корк, върху тухлена стена и положена външна ЕПС ТИ - ще ми доведе ли задължително неприятности с мухъл и плесен, или при следване на определени правила и технология това се избягва?
Няма да влоши нещата - ако е имало проблем, няма да го реши. Ако е нямало проблем - все тая.
Отделно - ЗАЩО корк+тапети? Има "изолационни" тапети с аналогична емоционална ефективност.

Всеки (след като се набута) си хвали жената, колата, изолацията... и т.н.
pippo - напреднал
Гледах ги и готовите тапети. При тях изборът от десени и цветове е малък, а изолационният пласт е под 2мм ЕПС или пак корк.
Затова реших да пробвам с 5мм корк и отделно тапет, които да ми харесва и като визия.
stiv1961 - майстор
А бе не съм много наясно, но за да избегнеш мухъла защо предварително не намажеш тези стени с някаква хидроизолация/ аз съм доволен от акрофлекс/ и след това корк, тапети и к,вото искаш. За топлоизолация не очаквай големи чудеса от корка.
torbalan - Дървен философ
Мухъл се гони с отопление и вентилация...

Разходите за отопление се намаляват с изолация. Хубаво е изолацията да е много и от вън.
pippo написа:
Е защо с такъв нервен тон?
Не е нужно, смятах че ще направим смислена дискусия.
Прочел ли си горните 2 мнения?
Помещението има външна и подова изолация, търся вариант за допълнително подсигуряване.
Защото не търсиш съвет, а някой който да ти каже "Действай, ще стане супер". Истината е, че с милиметри изолация нищо няма да постигнеш.
Като не става отвътре - още по-добре ще е да сложиш още 5 см. от вън...

Всъщност, ако има 5 см. изолация от вън - положението не е чак толкова лошо... Важното е отоплението да е читаво.

Парите, дето ще спестиш, като не направиш изолация - ще ги дадеш в течение на времето за отопление...
pippo - напреднал
Това е друга бира.
Ти вярно ли толкова ме взе за мезе, че цялостна изолация ще постигам с 5-12мм корк? :-)
Писал съм най-горе имам външна ТИ и мислих да засиля ефекта й.
Вън няма да мога да положа още 5см, тъй като преди 2 години изолация правихме всички комшии заедно, като се нанасях във блока. Сега фасадата вън е що годе прилична и не искам да е развалям.
Не си ме разбрал правилно, не търся задължително написано мнение - действай, а точно да се породи такава дискусия, от която да си направя сметка да е правя ли тази вътрешна ТИ или не.
Корка, лепилото и тапетите ми излизат около 350лв и мога да ги прежаля, но ако наистина няма никакъв смисъл ще си го спестя и ще ги добавя в бюджета за климатик.
В момента без отопление нямам мухъл, както казах отоплението ще бъде с климатик, което в допълнение с редовно проветряване (детска стая е) би трябвало да не позволи мухъл според твоето мнение.
Благодаря.
8180 - майстор
pippo написа:
В момента без отопление нямам мухъл,
Без отопление е едно, без обитаване е друго.
Второто влияе на влагата.
pippo - напреднал
8180 написа:
pippo написа:
В момента без отопление нямам мухъл,
Без отопление е едно, без обитаване е друго.
Второто влияе на влагата.
Ами да, стаята ще започне да се обитава живот и здраве края на тази година.
За момента е със затворена врата, вътре се влиза да се глади и от време на време работи компютър.
swetlio - специалист
Колега, какво стана с корка?
  • 1
  • 2

Тема "Вътрешна изолация от корк + мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: