• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
VLADO66 - майстор
Я първо развий и махни онзи ексцентрик и опитай дали ще ти се отвори ножицата.Ако се отвори го сложи и си поиграй при кое положение на ексцентричната шайба ще се отвори.
Не разбирам, обясни като за идиот кое по-точно е ексцентрик, моля!
VLADO66 - майстор
Болта с кривата шайба над палеца дето си я снимал.
Напълно развит напълно завит и малко завит не отваря. Пак казвам не знам дали е нормално при затворено положение като дигам ръчката нагоре прозореца се повдига и според мен това не позволява да се отваря (пак казвам не разбирам)
tarlyo - специалист
Не е нормално да се повдига. Това значи, че долния елемент (на първата снимка) не може да влезе в насрещника.
Svilky - напреднал
Здравейте и от мен. Имам и аз един въпрос. Навсякъде съм с ПВЦ дограма. Балконската ми врата на хола е с двустранно отваряне и напоследък като се опитам да я отворя вертикално се изметва и се отваря цялата и остава да се държи единствено на тази високата панта с шестограмите за регулуровка. Обкова е СИ. Моля дайте решение на проблема. За 5-6 год. това ми е първия проблем с дограмата и не съм много запознат.
Благодаря предварително.
EDI - майстор
Аз не съм дограмаджия, ама долу мисля, че има един чоп, който зацепва основата при вертикалното отваряне, ако е провиснала леко, може да излиза, трябва да регулираш вратата от пантата с шестограма.На един мой прозорец се получаваше така, като отворя вертикално и отдолу се измъкваше.С ключа регулирах долната панта и зъбчето започна да си зацепва и основата не се измъкваше.Не знам дали вратите са като прозорците, със същия тип механизъм, спецовете да кажат.
tarlyo - специалист
Абсолютно същия е механизма. Повдигаш крилото от долната панта (навиваш болта) и ножицата ще се закопчее. Както е казал колегата.
stiv1961 - майстор
Да допълня и аз :)
Прикачен файл:
IMG_0353.JPG
IMG_0353.JPG (39.25 KиБ) Видяна 4080 пъти
Ако беше попрехвърлил темата от начало можеше и да не питаш.
Svilky - напреднал
stiv1961 написа:
Да допълня и аз :)
Прикачен файл:
IMG_0353.JPG
Ако беше попрехвърлил темата от начало можеше и да не питаш.

Стигнах до 7-8 страница, но не намерих решение със същия проблем и за това попитах.
Все пак благодаря за отговора.
И още нещо. Не трябва ли да го смъкна крилото, за да може зъбчето да захапе, а не да го вдигам?
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: