Напишете въпрос свързан със санирането.
Genesis - специалист
Привет и за Много Години.

Тъй като съм планувал за тази година да сменя цялата дограма на вилата ми се въртят разни варианти от няколко седмици. Става въпрос за триетажна вила около 70кв.м. плоча, на коята дневната, трапрезарията и с много стъкло, около 10кв.м. само тя и зимно време няма топлене както се ходи от време на време, останалите стай са с нормални двойни крила. Въпросната дограма е дървена с единично стъкло, тук таме цепки по външните врата. Крайната ми е идея за да се смени цялата дограма на къщата е да постигна по-добра топлоизолация а не че дограмата изглежда зле, напротив на едни много готини малки квадрати е повечето с орнаменти, но няма на тях как да се махне стъклото и да се замени със стъклопакет - тънка е рамката.
И тук идва чуденето, защото шем ми се иска да ми излезне по-евтино хем всичко сам да си правя. Естествено като вариант едно, си мисля сам да си правя ПВЦ дограма, като си закупя необходимите машинки, но нямам представа за каква инвестиция става въпрос и дали е рационално за около 35кв.м. Има вариант две. Тъй като се занимавам с изработване на железни врати орнаменти и огради си мисля да си направя железна дограма. Тук предимствата са две. Разхода по изработката и ще е минимален, кухините ще натъпча с вата и много сериозното предимство е ще избегна направата на решетки за всичките тези прозорци и врати.
Та, за това моля запознатите да драснат по някой съвет и нека новата години да ни дари със здраве за да може да бачкаме и развиваме :)

Благодаря.
stiv1961 - майстор
За вариант едно забрави- инвестицията не е малка. Ще избиеш парите след........ около няколко хил. м2.
tysonlkr - специалист
Както знаем желязото е много добър проводник на топлина. С каквото и вата да напълниш, самият профил си е проводящ. Не съм виждал железна дограма със стъклопакет, може би точно заради проблема с топлопроводимостта на желязото.
Някой ако е виждал такова изпълнение да какже как е от към топлинни загуби. Да не стане по студено отколкото е сега :?
VLADO66 - майстор
Също така трябва да се отработят въпросите за уплътненията на стъклопакетите и отваряемите крила,както и как да бъдат изработени и закрепени стъклодържачите.
Genesis - специалист
Проблем с уплатнението на стъклопакета няма да имам, тъй като съм правил желязна дограма със стъклопакет на мой клиенти, но на работно помещение и няма как чрез тях да преценя дали желязото е толково студопроводимо за да си реша по този начин личния проблем.
Все пак някой не може ли да каже какви машини и ориентировачните им цени са необходими за производсво на пвц дограма (без стъклопакета).
VLADO66 - майстор
Един на нашата улица си прави цех тип гаражен с най-етините машини-20000лв.
ferrari4456 - специалист
Аз съм правил алуминиева дограма с такава машина на братовчед ми в къщата.Поръчваш само стъклопакетите, което като цена не е много, ако се свържеш с някой, имаше доста евтини от Военна рампа.
http://media.snimka.bg/s1/2459/031161408.jpg?r=0
Среза си беше доста добър.Ако се издраска леко, защото е с лента може да се намаже в ръбчетата с лак за нокти или нещо друго.Другите неща, като уплътнение и скобите и всички неща ги купихме от един склад за алуминиева дограма заедно с профилите.

VLADO66 Говориме за алуминиева или PVC?

За около хилядарка един добър циркуляр за алуминий може да се вземе.В крайна сметка говориме за нещо гаражно, не за голямо количество.
Последна промяна от ferrari4456 на пет яну 03, 2014 2:41 pm, променено общо 1 път.
ferrari4456 - специалист
Там си е малко гадно, трябва ти и преса да я лепиш...
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
Един на нашата улица си прави цех тип гаражен с най-етините машини-20000лв.
В интерес на истината се поразрових из нета и попаднах на предложение за продажба на к- кт машини за производство на ПВЦ дограма. Ако ги вземеш на куп излизат към 8 хилки, а поотделно стигат 20 бона. Говорим барабар с голям компресор.... ама там ще трябва и магистрала за въздух( повечето ПВЦ машини работят и с въздух), разни инструменти на въздух и..... поне 200 м2 пространство :) Ако питащия е решил да отваря цех мога да му помогна с обявата..... даже имаше една обява барабар с машините човека си продава и буса с пирамида за пакети :)

Тема "Изработка на дограма." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: