Напишете въпрос свързан със санирането.
Genesis - специалист
Добре.
Разбирам, че мога за около 8 бона да се снабдя с оборудването. Тук възниква варианта да си свърша работата и после смятам, че мога да го продам за около 5,6 хиляди. Т.е разхода да ми е 2,3 хиляди. Сега остава някой да ме светне колко ми излиза 1кв.м. ПВЦ дограма ако сам си я правя и ако я поръчвам, за да мога да си направя една елементарна калкулацийка.
stiv1961 - майстор
Genesis написа:
Добре.
Разбирам, че мога за около 8 бона да се снабдя с оборудването. Тук възниква варианта да си свърша работата и после смятам, че мога да го продам за около 5,6 хиляди. Т.е разхода да ми е 2,3 хиляди. Сега остава някой да ме светне колко ми излиза 1кв.м. ПВЦ дограма ако сам си я правя и ако я поръчвам, за да мога да си направя една елементарна калкулацийка.
Все едно питаш колко струва кило картофи и колко- кило помело напр. :) Каква дограма, какъв пакет, за колко квадрата става въпрос, какви механизми. Уточни за себе си тия неща, разрови се в нета за цени на профили и аксесоари, цени на пакети и си дай отговор на въпросите. А тук само ще чакаш съвети за изработката и монтажа. Извинявай ако ти звуча грубичко.
miro_800 - специалист
Към автора:
Според мен за тези квадрати няма сметка. Най- малкото е, че ще вземеш профилите без отстъпка, каквато ползват фирмите пазаруващи за хиляди. Провери ли цените без включен монтаж на дограмата?
stiv1961 - майстор
Genesis написа:
Т.е разхода да ми е 2,3 хиляди. Сега остава някой да ме светне колко ми излиза 1кв.м. ПВЦ дограма ако сам си я правя и ако я поръчвам, за да мога да си направя една елементарна калкулацийка.
По ,, елементарна" калкулацийка за 35 м2 разликата ще е около 1400 лв. Друг е въпроса дали после ще можеш да продадеш техниката на такава малка загуба :?
Genesis - специалист
T.e да разбирам, че фирмите за дограма за ПВЦ си взимат 40лв/м.кв с монтажа печалба. Твърде малко ми се вижда. В днешно време в почевето услуги се печели поне на 100% от цената на материали и не вярвам и в този бранш да е много по-различно :)
gechev - специалист
Genesis написа:
T.e да разбирам, че фирмите за дограма за ПВЦ си взимат 40лв/м.кв с монтажа печалба. Твърде малко ми се вижда. В днешно време в почевето услуги се печели поне на 100% от цената на материали и не вярвам и в този бранш да е много по-различно :)
На това се казва ОЦЕЛЯВАНЕ. Ако работиш всеки ден и всеки час 40% е супер. Криза.
stiv1961 - майстор
Genesis написа:
Не само монтаж а изработка, доставка и монтаж :) Много рядко тази стойност надвишава 50 % от цената на материалите. От 18 години се занимавам с това и мога твърдо да заявя, че процента никога не бил 100.
miro_800 - специалист
Защо ще продаваш машинките? Пусни едно производство. Може да потръгне.
Genesis - специалист
Благодаря за коментарите.
По тази тема определно ще трябва да се задълбоча с рисърча, че парите не са малко във всичките варианти. Сега като се замисля на родителите ми още не е сменяна дограмата на жилището им.
Ако почна ди питам кое как и къде за дограма не се учудвайте :)
big_death - специалист
А не може ли да се преработи дървената дограма към стъклопакет ? Виж някой кадърен дърводелец да ти я погледне и да прецени ?!? Няма невъзможни неща ! Имай в предвид че сега масово и е модерно макар и от трислойна дървесина на дограмата и стъклопакет .

Тема "Изработка на дограма." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: