Напишете въпрос свързан със санирането.
kostov_84 - напреднал
kostov_84 написа:
Така да обобщим предложенията:
Значи ми предлагате да стане по следния начин от вътре навън:Гипсокартон...Пароизолация...Каменна Вата...Бетонна стена...5см.Изолация с стиропор.
Правилно ли съм разбрал?
Добре де,а какво се случва и с най-малкото влага която се получава(от самото дишане да речем)като затапя този панел по този начин.Разбирам,че идеята на Пароизолацията която ми предлагате да сложа след картона е да не отива никаква влага към панела.
kostov_84 - напреднал
VLADO66 написа:
Ще сложиш в латекса това http://markita.net/dobavka-za-lateks-pr ... dyufa.html
Благодаря ти не знаех,че има такава добавка.Аз мислех тапет да слагам на картона!
kostov_84 - напреднал
Така,до сега от всичко прочетено и от вашите съвети изводите са ми такива:Моя проблем е,че зад ъгловия ми диван акумулиращият ми ефект от външната толоизолация не си върши работата.Стената е затапена,въздух не може да циркулира,панела не може да се стопли(пустия диван няма къде да го сложа) и съответно там е по студено.И най-малкото влага където може да се образува и хоп и се привлича като магнит там на най-слабото място-зад дивана.
Вашите предложения са:Гипсокартон,ПАРОИЗОЛАЦИЯ,Вата.По този начин влагата минава през картона,стига до пароизолациата и не отива към ватата.А иначе без ПАРОИЗОЛАЦИЯ влагата си отива към загубилия акумулиращ ефект панел безпрепятствено и пак мухълче.
В тоя случай май и не е толко необходимо и ватата да е каменна,а мисля че и обикновена с изолационно фолио ще свърши тази работа?
Тани - модератор
Правилно си разбрал! Действай!
kostov_84 - напреднал
VLADO66 написа:
Както беше писано, зад дивана нямаш циркулация на въздуха.И да- ще е хубаво да изолираш таваните на мазетата с минимум 5см. XPS, ефекта ще е чувствителен.Сега не ти ли е студено на краката?
Ще правя картон с вата на външните стени с пароизолация,решено е!Мисля и таваните на мазетата да изолирам за по добър ефект....но този 5см. XPS който ме съветвате много скъп бре.Кажете друга алтернатива?Другото е или 2 см XPS или 5 см.EPS?
Тани - модератор
Не виждам никакви предимства да се ползва XPS в случая, EPS ще ти свърши работа .Не съм сигурен дали ти трябват 5см. на фона на останалата ти топлоизолация. По принцип на пода се слага най-малко, а ако както е при тебе, температурата на другото помещение е близка до тази на помещението, необходимата ТИ е още по-малка. Имай предвид и факта, че през лятото ще изгубиш и охлаждащия ефект от мазето.
kostov_84 - напреднал
[quote="Тани"] а ако както е при тебе, температурата на другото помещение е близка до тази на помещението, необходимата ТИ е още по-малка.
Малко се обърках?
Тани - модератор
Извинявам се! Пиша от телефона и се стремя се да пиша кратко.

Дебелината на ТИ (топлоизолацията) зависи от температурната разлика от двете страни на повърхността, която ще изолираме. При външната стена, разликата в температурите може да достигне 35-40 градуса.
В случая ти правиш ТИ между две помещения, като изолираш пода на отопляемото. Както е известно таплия въздух се издига нагоре, така че за една и съща температурна разлика, на пода се предвижда най-малка ТИ, по-сериозна за стените и най-голяма за тавана.

Предвид ТИ, която предвиждаш за стените, ТИ необходима за пода веднъж е по-тънка, защото става въпрос за под, и втори път, значително по-тънка, защото температурната разлика между помещенията е под 10 градуса, предвид относително постоянната температура в мазето. След изчисления, може да се окаже, че 5см. ЕПС е много, предвид ТИ по стени и тавани. Ако все още не е ясно, ще опитам да обясня и по друг начин.

Тема "Проблем и след саниране." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: