Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,
предстои ми разширяване на терасата и искам да изолирам тавана.
Въпреки че изчетох доста по темата, не мога да реша EPS или XPS.за пода е ясно -XPS, за стените-EPS,но за тавана нямам решение.
Блатодаря предварително!
velsi - Почетен майстор
За тавана пак EPS. Освен ако не предпочитате гипскартон и вата.
leonardo_vd - модератор
Задължително!!! Гипскартон и вата ако не искаш да имаш проблем с мухала, а и топлоизолиращите качества са почти равностойни.
проблема е че терасата над мен е открита и се явява "външна " стена с произтичащтите от панелното строителство течове.
Здравейте!Кажете как бихте постъпили за топлоизолация на тухлена тераса с нова дограма?Аз обмислям вариант за каменна вата 5 см. на "Кнауф"(стени) и 3 см. XPS за под+таван!Апартамента е на 4 етаж и съм се спрял на вътрешна топлоизолация,защото сам ще си я правя.
Благодаря предварително!
8180 - майстор
ivo1017 написа:
Здравейте!Кажете как бихте постъпили за топлоизолация на тухлена тераса с нова дограма?Аз обмислям вариант за каменна вата 5 см. на "Кнауф"(стени) и 3 см. XPS за под+таван!Апартамента е на 4 етаж и съм се спрял на вътрешна топлоизолация,защото сам ще си я правя.
Благодаря предварително!
Иво, Добре дошъл!
Защо тези комбинации - аз бих сложил навсякъде XPS (или вата-пароизолация-гипскартон, без пода). Ако горните съседи не са "усвоили" терасата, може 3см. да дойдат недостатъчно.
Ако можеш, слагай навсякъде 5см. за спокойствие и сигурност откъм мухъл.
Дай повече подробности, ако има затруднения.
Ето защо се спрях на ватата:
1.Намерих я на добра цена-колкото ва 4 см. XPS;
2.Плътността и е 100кг/м.куб.(р-р 1000/600/50)-с пъти повече от XPS-а;
3.Понеже листите са тежки(около 3 кг./бр.) не знам дали ще мога да ги хвана на тавана;
4.Каменната вата става ли за под-не е ли твъде "мека" за там?

Относно комшиите над нас- те са с обикновена остъклена тераса(винкел +стъкло) без топлоизолация.

Това са ми доводите,ако някъде бъркам -кажете! :?

Тема "изолация на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: