Напишете въпрос свързан със санирането.
Ivan Kolev - напреднал
Това е работата за сега. Дограма, изолация и изчистване на всичко от къщата :)
Сега следват другите неща, които ще се правят а именно подово и замазка.
Тук обаче имам някой притеснения, защото има влага по пода на първия етаж, избива от долу и не знам ако намажа с някаква хидроизолация дали няма да избие по стените? Другото, което ме вълнува е дали да мажа изобщо след като ще слагам XPS по пода и на него ще се редят тръбите за подовото а отгоре замазка?

Прикачен файл

PICT0201.JPG

Прикачен файл

PICT0192.JPG

Прикачен файл

PICT0157.JPG

Прикачен файл

PICT0139.JPG

Прикачен файл

PICT0112.JPG
Ivan Kolev - напреднал
Колеги помагайте,
Как да запечатам подовете на къщата, защото има доста влага?
Решил съм да слагам фибран по пода, но ме притеснява, че влагата пак ще избие, но вече по стените а не на пода където е била. Стените мисля да са с картон и вата, но ако вагата стигне до ватата ще стане много неприятно, какво мога да направя?
bebo_cv - помощник
Тия хора с какво пълнят фугите на епс? Ти последно на баумит ли взе всичко или прави комбинации?
ribnikolaevi - майстор
Прочетох темата и много ми хареса. Браво на всички участници.
Тъй като гледам вече е позатихнала, надявам се авторът и няма нищо против да включа мое питане.
Смятам да правя изолация на апартамент. Две стаи, съответно фасада на тези две стаи, малко калкан на едната и под на същата тази.
За фасадата си мисля (да не кажа убеден съм) да ползвам 15 см EPS. Там имам вече вътрешна изолация 5 см вата с гипсокартон. Но по разни причини, които не ми се обясняват тук, все пак съм се спрял на 15 см.
Калканът е съответно 20. Той се явява с много лошо изложение и при него има коминен ефект - стълбището е при калкана. освен това там няма никаква изолация, а е чисто бетонова стена.
Подът, който ще изолирам отвън - всъщност е комшийския таван на терасата отдолу. Вече има 10 см изолация, но не ми харесва усещането като се стъпи върху естествения паркет в стаята над него. А тази стая е за малкото ми дете и това също го смятам за решено - 10 съществуващи см + 10 които ще добавя сега. Общо 20.
Питането ми е за материалите, които да избера. Бях се спрял на лепене с пяна. Вече съм го правил и ми харесва. А в конкретния случай стените са си доста прави и си плачат за такова решение. Обаче: Фирмата, което препоръчвате в темата - Баумит - не предлагат решение с пяна. Съответно плюсът от цялостните им системи, гаранцията и контрола вече не важат. Кофти.
Питането ми е накъде да се насоча.
Иска ми се да работя с фирма, която ще достави и материалите. Ще се работи от скеле. И пак по причини, които не ми се споменават, графикът трябва да бъде спазен абсолютно точно. Ако се разберем че започват на дата ХХ, значи да започнат на дата ХХ. Едно че цената на скелето, второ има и други особености.
Разсъждавам си, че най-лесно е с фирма като Баумит - някой голям производител да ми препоръча търговец с групи за монтаж, където все пак някой зависи от някой друг и ако нещата почнат да не ми харесват има на кого да скръцна със зъби и съответно да се очаква да се поправят.
Та, виждам доста сериозни постове, писани по начин каращ да се уважават създателите им. Затова и моля за някаква насока за фирми в София. Искам работата да се свърши качествено, с качествени материали (каквото и да значи това) и да стане в предварително уговорения срок.
Ако някой има идеи, насоки, каквото и да е, нека да пише. Ако авторът на темата има нещо против това да е в самата тема, то нека е на лични.
Благодаря за търпението да ме изчетете и успешен ден!
stenmark - специалист
По принцип Церезита имат пяна и е добра.Може да се пита в техен магазин относно дали предлагат монтаж и т.н.
Ivan Kolev - напреднал
bebo_cv написа:
Тия хора с какво пълнят фугите на епс? Ти последно на баумит ли взе всичко или прави комбинации?
Всички материали са на Деко, а фугите се запълваха с пяна :-)

Тема "Саниране на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: