• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
tarlyo - специалист
"Псевдо" пантата се нарича скрита панта и има модели със и без реглаж. Твоята каква е?
Скрита панта се слага на прозорци до 1,5м, оттам нагоре - външна.
kozl - майстор
Верно скрити :shock: Направо ми скриха топката и ми разказаха играта :lol: И са на врати с височина 230 см. Нямат реглаж трябваше да се местят, поради което имам дупки на старото място. Само че на новото нещо се не получи натягане. Вариант може би да пробвам да изпиля "женската" част с 2 милиметра и да я завия на същото място, за да може като се срещнат и двете при затваряне да сенатиснат , а не да има луфт.
tarlyo - специалист
Няма какво да им местиш. Монтират се точно една срещу друга на касата и крилото. На касата зъбчета влизат в канал, на крилото също. Ако не вършат работа, купи си регулеруеми или направо външни панти.
vekota - специалист
Моля за съвет.Става въпрос за пвц дограма с двуплоскостно отваряне.Където са пантите не прилепва крилото на прозореца и от там духа.Изчетох темата и разбрах, че е трябвало да сложат друг обков и насрещник от страна на пантите.Какви са вариантите да се оправят нещата.Ще приложа снимки ,за да е по ясно.

Прикачен файл

IMG0112A.jpg
IMG0112A.jpg (99.98 KиБ) Видяна 3254 пъти

Прикачен файл

IMG0111A.jpg
IMG0111A.jpg (86.8 KиБ) Видяна 3254 пъти

Прикачен файл

IMG0110A.jpg
IMG0110A.jpg (59.35 KиБ) Видяна 3254 пъти
tarlyo - специалист
навъдили са се едни "спестовници", не слагат целия обков. Липсва част от обкова - гръб. Ако ти е прясна дограмата, търси си го от фирмата която я е изработвала. Ако не стане, си го купуваш и монтираш с помощ от приятел (съфорумник). Марката е ENDOU - турски обков. За насрещника е важно колко мм е обкова, но не се вижда добре на снимките. Май е 13мм.
И комшията се оплака, че духа и кво да видя - обкова няма гръб.
vekota - специалист
Благодаря за бързия отговор .Дограмата е на година и половина ,ще звънна да питам,но се съмнявам да се отзоват на 70км са . Каква е цената горе долу за гръб и насрещник? Сигурно зависи от размера на крилото (в случая е 1200мм),че и трите прозореца са по един и същи начин направени .Питам за цената да се ориентирам, ако искат да дойдат дали да се съглася или, да търся помощ от форума.
tarlyo - специалист
Гърбът си е необходима част от обкова. Длъжни са да ти го монтират и най-вероятно си го платил. Струва не повече от 5лв с насрещника за един прозорец.
vekota - специалист
Разбирам че е необходима част , но дали продават само гръб с нарещник ако нещо ме замотаят да търся да си купя .
tarlyo - специалист
Продават се по отделно всички части на обкова.
vekota - специалист
Нека някой да сподели особенностите при закупуване и монтиране на гръб от обков на пвц прозорец марката endow,че "майсторите" не са го сложили и между пантите направо си духа.Ширината на шината е 16мм.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: