• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
miro_800 - специалист
От кой град си? Обиколи фирмите и разпитай за този обков. Сега принципно не са натоварени много и сигурно ще откликнат.Добре е специалист да го монтира защото има някои тънкости.
vekota - специалист
Сигурен съм,че има тънкости,както всяка работа. Не намеря ли помощ от форума накрая ще извикам някой,но не мисля че трябва някъква специална техника за добавянето на гърба.Благодарение на този форум се правят къде по сложни неща.Както и да е,ако иска някой да помогне нека пише.
Привет!!!
stiv1961 - майстор
Ето ти техническия каталог на Ендоу
http://www.endow.com.tr/katalog/Endow-T ... og-Rus.pdf
дано разбираш рашън :)
На 13-та стр. е дадена схемата на гърба. Трябва да свалиш крилото, горния ъгъл с пантата и да закопчееш гърба към ъгъла. После пак надяваш ъгъла с гърба и завинтваш гърба към крилото с винтове 4.1х25 за ПВЦ. Насрещника го слагаш на касата като бележиш с молив при отворено положение по хоризонтал. Докато правиш тези операции не върти дръжката наникъде да не изгубиш центровката на механизма.
Не казваш от къде си, такъв обков продават в Берлинер.
Ако беше заралия както съм в болнични щях да ударя едно визуално рамо :)
vekota - специалист
Благодаря,че писа и най вече ти благодаря за изчерпателния отговор. Това да не се върти дръжката наистина нямаше да се сетя.Надявам се да се справя.На първо време ще видя ,от къде ще купя и ,ако се затрудня с нещо ще пиша.
OvivO - помощник
Здравейте на всички и за много години!
Преди няколко дни и аз установих, че от едното крило духа доста здраво, особено в последните студове.
Дограмата е на 3 години, цвят орех на Ролпласт - Трокал. Направих снимки и ги качих в dropbox.
Изчетох всички страници в темата, но поне аз не успях да се ориентирам дали аз мога да регулирам по някакъв начин това крило, за да не е зее между пантите профила. Това крило е с летяща греда (не знам дали така се казва) и има отваряне само в една посока. Дясното на него няма проблем и се затваря върху тази летяща греда.
Искам да помоля колегите, които виждам, че разбират доста (щом успяват да дадат точни съвети само по снимка), да ми кажат как може да се оправи този проблем? Монтаж на панта по средата, реглаж на пантите или с подпиране на стъклопакета?
Поне според мен е изметнат профилът на крилото и в средата е като бъчва, на снимките при отворено положение се вижда как почти няма разстояние до крилото от ляво в средата.
Тук могат да се видят няколкото снимки:
https://www.dropbox.com/sh/x36vb6hbhqic ... qX10a?dl=0
tarlyo - специалист
Вероятна причина - неправилно монтирана средна/притискаща панта. Ако не успеят да се закопчеят двата елемента, а застават един в/у друг, изкревят крилото. Въпреки, че на снимката изглежда добре. Пробвай да я свалиш и да видиш крилото дали ще се изправи (малко се съмнявам, ако е така от дълго време). Ако не се изправи, монтиране на външна панта ще реши проблема.
OvivO - помощник
Днес свалих двата елемента на тази средна панта и не бих казал, че имаше разлика, явно си е така от доста време. Ще трябва да ги викам тези от Ролпласт. Благодаря за отговора!
MASTER - специалист
"пантата" е монтирана абсолютно правилно - от снимките това може да се твърди категорично.

Останал съм с впечатление, че Ролпласт работят основно с един вид обков и един вид профил - така че е малко вероятно просто да е монтирана грешен модел панта ( но не го изключвам напълно)

Според мен става дума за изработено по тясно крило. Това е най неприятният възможен вариант.

Другите възможности са бъчвообразно монтирана каса,или кофти регулиран обков.

Премери ако обичаш максимално коректно широчината на вътрешния отвор на касата от вътрешна страна - там където опира крилото

Три пъти - най горе, в средата и най долу. Крайно желателно е всички измервания да показват едно и също.

Ако средния размер е по широк от горния и долния, мисля че ще ти стане ясно какво се е получило - трябва да рекламираш монтажа.

Ако резултата е еднакъв, след това премери също така много внимателно максималната широчина на крилата - там където ляга уплътнението на вътрешната страна. (премери го точно там, защото от най вътрешната страна ако мериш е леко на клин профила и няма да е коректно)

Събери широчината на двете крила и добави 10 мм - трябва да получиш познато число - вътрешния размер на касата,който си премерил преди това.

Ако е така, или плюс минус милиметър - всичко е наред - с малко регулиране всичко ще се намести, и ще функционира.

Ако обаче разликата е около и над три милиметра,трябва да рекламираш изработката.
tarlyo - специалист
На снимките виждам, че проблемното крило е окачено на делител, така, че касата не може да е причина в случая. С реглаж на обкова не може да се постигне дъгообразен профил на крилото, а то е огънато навътре към стаята (не прилепва към делителя). Както казах по-горе и на мен притискащата панта ми се вижда добре монтирана, но все пак тя е най-вероятната причина за проблема. Ако е прекалено "натегната", не успява да закопчее при затваряне и подпира крилото.
kozl - майстор
И при мен има такива "псевдо" панти, които да притискат профилите на крилото и на касата едим към друг. Сега нямам снимки да покажа скапан монтаж на тези псевдо панти при който при затваряне двете части на крилото и тази на касата се срещат челно и вместо притискане на профилите се бе получило изкривяване на профила на крилото. И то изкривяване в порядъка на 2 см в точката на псевдо пантата снимано спрямо мастар опрян по профила.
Понеже имах и пропуск в 2 стъклопакета извиках от Пласт маркет за поправка и монтаж на шнапери и на комарници. Опитаха да сложат средна панта - неуспешно и поправиха псевдо пантата. В резултат ПВЦ профила сега е като швейцарско сирене, но крилото лепи в касата и не духа. От два шнапера само единия работеше и то щото като не намерили 9-ки пригаждали 13-ки. И нямаше да разбера, че има 9-ки и 13-ки ако бяха направили и двата да работят. Така със зор се докопах (оти магазина много закътан) до 9-ки на Мако и доправи си сам - крилото шрака.
А има ли нещо хитро за запълване на дупки и отломки в бяло ПВЦ?
Примерно паркетаджиите имат някави смоли с различни цветове и така поправиха ламината, даже нарисуваха и шарки с фулмастер, че не се познаваше изобщо къде са били дупките. Но за съжаление смолата се поизтърка и сега си личи къде е запълвано.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: