Здравейте , искам да направя външна изолация на селска къща и следователно да бъде измазана и боядисана цялостно НО възникна един въпрос, на който не мога да намеря решение. Прочетох из една тема по въпроса но никой не казва нищо конкретно по темата само налучквания. Къщата цялата е тухлена но едната стая впоследствие е удължавана и стената е кирпич. Дилемата идва от там как да се налепи изолацията на този кирпич при положение че съм сигурен, че след едно известно време ще има отлепянки и тогава едно събаряне правене на ново , а искаме това да бъде избегнато. Имам една идея да се сложи мрежа но каква (?) , да бъде закрепена и измазана един път грубо но с какво (?) и отгоре вече да се лепи фибран/стереопор. Приемам всякакви идеи , критики , забележки и др. Искам да се стигне до някакво смислено решение, което да направим и да си остане едва ли не вечно. Сигурно ще се обърнем към някой майстор, но искам да се позапозная с казуса понеже знам, че не на 100 ами на 1000 % ще ме засили в гъбите и ще ми вземе парите и на следващото лято ще бъде отлепена изолацията...
Ако кирпича е вечен,и залепеното ще стои вечно.