• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
dobrev3 - помощник
Здравейте , искам да направя външна изолация на селска къща и следователно да бъде измазана и боядисана цялостно НО възникна един въпрос, на който не мога да намеря решение. Прочетох из една тема по въпроса но никой не казва нищо конкретно по темата само налучквания. Къщата цялата е тухлена но едната стая впоследствие е удължавана и стената е кирпич. Дилемата идва от там как да се налепи изолацията на този кирпич при положение че съм сигурен, че след едно известно време ще има отлепянки и тогава едно събаряне правене на ново , а искаме това да бъде избегнато. Имам една идея да се сложи мрежа но каква (?) , да бъде закрепена и измазана един път грубо но с какво (?) и отгоре вече да се лепи фибран/стереопор. Приемам всякакви идеи , критики , забележки и др. Искам да се стигне до някакво смислено решение, което да направим и да си остане едва ли не вечно. Сигурно ще се обърнем към някой майстор, но искам да се позапозная с казуса понеже знам, че не на 100 ами на 1000 % ще ме засили в гъбите и ще ми вземе парите и на следващото лято ще бъде отлепена изолацията...
MASTER - специалист
Върху кирпича лепи с пяна за топлоизолации.

Ако кирпича е вечен,и залепеното ще стои вечно. :wink:
К А Я - специалист
Мисля, че е добре преди това да се мине с дълбоко проникващ грунд за заздравяване на повърхността.
velinsl - специалист
Оправи повръхността на кирпича, след което действай нормално - с пяна или лепило "на кюфтета" с гарнитура от дюбели. Скоро привърших моята по този начин. Няма и месец.
ivouz - специалист
Аз също съм пред такъв казус .Мен тук ме посъветваха първо да измажа с варо-циментова мазилка с рабица и след това да налепя изолацията .Ако искаш потърси в моята тема!
chapara - майстор
ivouz написа:
Мен тук ме посъветваха първо да измажа с варо-циментова мазилка с рабица и след това да налепя изолацията .
+1 за начина. Имам такава къща и преди повече от 25 години я измазах така. Не е мръднала мазилката. Разликата е само в това че не е топлоизолирана , а си седи на пръскана мазилка, която пък съответно е по тежка от изолацията.
ivouz - специалист
Сhapara точно ти така си ме учил благодаря!
gechev - специалист
Преди 5 - 6, когато произвеждахме термоизолационната мазилка Тивит я мазаха върху кирпич на една стара къща в Еленския Балкан. Много ме беше страх да не се напука, но един стар майстор я грундира с циментово мляко с С 200 и рабицова мрежа. Дълго и обилно намокряше с вода, защото кирпича бързо отнема влагата от мазилките. От тогава съветвам всеки мой клиент да мокри блокчетата преди лепене или шпакловане. Мокрете.
EDI - майстор
Особено ценен е съвета за мокрене при лепене с пяна.При условно чист от прахоля кирпич и добро навлажняване, след изсъхване пяната може и половин кирпич да изкара от стената при опит за къртене.Правих си експерименти преди време и останах леко учуден от здравината на слепване.Стипорора се кърти, но слоя пяна остава здраво хванат за кирпича.
dobrev3 - помощник
Единият ми вариант беше с рабица и да се измаже и после да се налепи , но това май ще е по трудния начин , а щом казвате с пяна и обилно мокрене на кирпича , значи ще мокрим с водоструйката и ще лепим. На кюфтенца на няколко места ли ще е най-добре или по целия изолиращ лист да мажа с пяна и после дюбели?
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: