• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
nikolovvd - майстор
Преди това живеех в София, стената белеше гола, а апартамента необитаван.
8180 - майстор
nikolovvd написа:
Преди това живеех в София, стената белеше гола, а апартамента необитаван.
Гениално прозрение - дано е полезно по темата.

За да не звуча само заядливо:
ВСЯКА ТИ може само да ПОДОБРИ съпоставимо нещата, А НЕ да ги влоши!
Друг въпрос е колко и за какви пари.
Другото са празнословни "градски легенди" от търговци, пишман майстори и форуми.
nikolovvd - майстор
Няма нищо гениално. В подобни ситуации много често се забравя, че човек отделя около 3 литра вода във въздуха докато спи, а описаната от мен ситуация бе в спалнята. Затова сутрин като стане човек и се оправи трябва да отвори прозореца за 5-10 минути и да проветри. Но как да изпуснеш толкова нужната през зимата топлина навън? :sad:
Отделно през Зимния сезон често се внася пране от вън, за да изсъхне и къде да се сложи, ако не в спалнята, където няма никой в момента. Готвенето също води до влошаването на ситуацията, а ако абсорбатора няма клапа и съседите могат да ти вкарат влага. На практика се събират едни 8-10 литра вода, които трябва да се изхвърлят навън, дали чрез проветряване, дали чрез климатик в режим изсушаване или някакъв влагоуловител, но електрически.
В някой държави на Север от нас задължително се слагат едни розетки на стаите - една долу и една горе, чрез които се решава този проблем. Гледам, че и у нас вече се слагат подобни устройства, като се продават и активни такива, т.е. с вентилатор.
Топлоизолацията е решение, но ако не се проветрява помещението и се поддържа висока температура, пак ще се образува мухал в горните ъгли.
8180 - майстор
nikolovvd написа:
Топлоизолацията е решение, но ако не се проветрява помещението и се поддържа висока температура, пак ще се образува мухал в горните ъгли.
Съгласен с целия пост.
Против съм да се вини ТИ за проблемите, освен при някои супер сгрешени изпълнения.
Изложените мерки с пълна сила важат СЪС/БЕЗ ТИ.
Добрата ТИ може да спести някаква енергия, част от която се губи при проветряване.

По темата - ефективността на ТИ се определя ГЛАВНО от дебелината в см.
Чудодейните материали, с дебелина в лв., би трябвало да се заклеймят. :)
ISOMAX - специалист
Здравейте отново в тази тема! Тъй като през изминалата година нещата с нашата термобоя вървят изключително добре, имаме над 2000 много доволни клиента и започнахме дори вече да изнасяме продукта в няколко страни. Тъй като не спираме да развиваме продукта, сме приготвили нещо много интересно за след около месец, а до края на февруари очакваме да получим това което повечето от вас вълнува доста, а именно: реално измерване на действието на топлоотразяване. Това тъй странно и гледано с недоверие понятие, се подчинява на физиката и е отдавна изучено в САЩ и дори има създадени стандарти за изпитване на такива бои. В Европа има една единствена лаборатория, в Италия, която има апаратурата нужна за изпитването и оценяването на отражателни покрития, по американските стандарти (няма Европейски стандарти) и в момента изпитанията за нашия продукт би трябвало да са към края си и скоро да получим протоколите (които ще качим разбира се online), в които има изразено в проценти отражателната способност на инфрачервени лъчи на нашата термобоя, или иначе казано колко от топлината от парното/печката през зимата ще се запази вътре и колко ще се изгуби през стената/тавана. Сигурен съм че това ще бъде интересно за всички ни, очаквайте скоро още информация.

P.S.: На последния пост на колегата 8180, бих искал да отговоря че ефективността на топлоизолация се определя от нейната дебелина единствено при класическата топлоизолация от EPS/XPS/вата, докато при "чудодейните" материали, които всъщност са "иновативни", дебелината е намалена над 100 пъти при увеличена цялостна ефективност, точно както се случи и при еволюцията на компютрите, достигайки до смартфоните – иновациите смалиха обема и теглото, и увеличиха производителността стотици пъти. Отново базирайки се на физиката... :cool:
radius - майстор
Сравнението с телефоните е доста неуместно, тъй като и най-простата лампа и Айфоня 6 работят по едни и същи закони. А в случая с изолациите, боята явно е в друга графа спрямо ЕПС и ватата.
Какво като отразява ИЧ лъчи - да , те "остават" вътре, но стената става още по-студена и не знам какво се оптимизира. То и от хомеопатията има доволни клиенти, но ...
8180 - майстор
ISOMAX написа:
P.S.: На последния пост на колегата 8180, бих искал да отговоря...
Моите уважения,
Добре дошъл отново.
Имам някаква представа за лъчистия пренос на топлина и отдавна наблюдавам някои природни "феномени" в тази връзка. Пък и живеем на Земята благодарение на него.
Ще са ми супер интересни Методиката на изпитване, резултатите и приложимостта.
Успех,
ISOMAX - специалист
Ето тук е информацията и резултатите които обещах :-D Изключително сме доволни от получените резултати, а нещо дори още по-впечатляващо (да, има и още) ще обявим съвсем скоро...

Поздрави!
radius - майстор
"Измерението в пари от ефекта на ИзомаксТЕРМ, според наш клиент който се топли само с климатици, е около 60.00 лева по-малко за ток през януари 2016 год., отколкото през януари 2015 год. При сметка от 225.00 лева през 2015 год. и 180.00 лева през 2016 год. това прави 28% истинско енергоспестяване, което възвръща инвестицията в ИзомаксТЕРМ само за 2-3 месеца."

Този абзац по-добре го махнете, че звучи все едно рекламирате продукта на баба ми. Просто си мисля че подценявате потенциалните си клиенти.
Ако това са доказателствата, нямам думи.
Не спекулирайте с думата топлоизолация, защото там материалите участват с дебелината си, а 0.3мм не е особено дебело. Попитах какво като отразява, но не получих отговор.

П.С. След като прочетох и долните обяснения, вече съм наясно доколко ще получа смислен отговор и на питането си:
"Интересна информация за топлотехническите покрития
11 МАРТ 2015
ИЗОМАКС НОВИНИ 0
Интересна информация за топлотехническите покрития: Такъв тип бои има повече от 15 години в Германия, САЩ и Русия, но това което различава ИзомаксТЕРМ от другите подобни материали е степента на ефективност. 1 литър ИзомаксТЕРМ тежи само 500 гр! Другите подобни материали са с маса 1.0 кг/л, а обикновения латекс тежи над 1.5 кг/л. Ниското обемно тегло определя високите изолационни свойства. В нашия продукт има 5 пъти повече отражателни микросфери, просто защото са 5 пъти по-малки от сферите в подобните бои. При нас са наносфери, а при другите са микросфери. Затова и ефектът на топлоотразяване е пъти по-голям и следователно енергоспестяването – с ИзомаксТЕРМ около 25%, с други подобни бои – около 8%. Ефектът е налице както през зимата, така и през лятото.
"
8180 - майстор
ISOMAX написа:
Ето тук е информацията и резултатите които обещах :-D Изключително сме доволни от получените резултати, а нещо дори още по-впечатляващо (да, има и още) ще обявим съвсем скоро...
Честито!
Интересно ми е:
- относителния дял (приблизитено) на лъчистия топлообмен сравнен с кондуктивния (евентуално и конвективния), респективно собствено ефекта от отразителната способност на "термобоята" в общите загуби. Примерите със сметките не "ме кефят".
- сравнителни данни за аналогичните свойства на бели керамични плочки, алум. фолио, бял тапет (хартиен или ПВЦ) - май са близки, доколкото му разбирам - http://www.rci-online.org/interface/201 ... teuben.pdf, стр.9-10.
- какво става с температурата на боядисаната стена и комфорта.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Мнения за течна вътрешна топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: