Напишете въпрос свързан със санирането.
Sphinx - специалист
Изображение
Та бих помолил някой ако работи във фирма за дограма или знае каква е цената да ми каже ориентировачна такава за общата сума на дограмата, защото имам чувството, че ме лъжат.
Говорим за 4 камерен профил на Блик и обикновен двоен стъклопакет. С включени транспорт,демонтаж и монтаж.
мерси.
masteradmin - майстор
Съседа си прави дограма на скоро моита е пласмасова на фирма Данин вече 12 години не е мръднала както обкова така и цвета. Дадох му адреса, но тя излезе почти 2 пъти по скъпа от офертата на някаква друга фирма. Познаи коя си избра ?
Като я видях ми беше жал да му кажа, че според мене е 5 пъти по лоша моята.
1. Обкова беше много зле. На хубавата дограма топчетата, които дърпат трябва да през 15 - 25 см и да са от 2-те страни (затваря малко по трудно, но дакото я затваряш усещаш как те я дърпат към рамката и врата или прозореца се затварят почти херметично) по този начин шумоизолацията е невероятна. Ако дограма се затваря лесно значи не уплътнява добре.
2. Водоотвеждането от долния профил е направено с бургия под произволен ъгъл (по този начин вместо водата или конденза да изтичат те пълнят профила)
3. Според мене една от вратите беше много крива защото ги мързяло да къртят.
4. Дограмата я монтираха само 2-ма души. Като единия половината време го нямаше.
5. "Маистора" дето беше вземал размерите се беше позастраховал, защото пълнежа отстрани беше смъртоносен.

Ако трябва да обобщя дограмата се сменя веднъж в живота цената в никакъв случаи небива да е определяща. По добре помоли да видиш нещо което е направила фирмата и гледаи внимателно.
Тани - модератор
Гледай също как са направени ъглите там където е лепено! При някои фирми лепенот представлява запълнена фуга около 7-8 мм .На мен лично не ми харесва! Преди месец поръчвах Рехау с дървесен цвят и направо си изглежда като дървена! Няма никаква фуга. Също така ми казаха че уплътнението при нея било много добро , а за какво ти е дограма с 10 камери ако от уплътнтнията изпуска! Не знам доколко е вярно , но според мен вратите и прозорците с двоно отваряне прилепват много по добре , защото захващат в повече точки.

По-голямата част от един прозорец е стъклото. Пак според мен , ако е определяща цената по-добре направи прозореца с по- малко отваряеми части , а разликата инвестирай в Ка стъкло. Инвесрицията ще ти се върне, бъди сигурен!
Sphinx - специалист
Мерси за съветите. За К стъкло смятам, че би пречело защото прозореца е южен и на висок етаж. Просто не интересува ориентировъчна цена.
velsi - Почетен майстор
По мои сметки този прозорец би трябвало да струва 506 лв. Но първо Блик е смотана дограма, второ както си дал на чертежа голямото крило да се отваря това е безсмислица. Ако не се отваря моментално спестяваш 140 лева. моя съвет е: намери фирма, която работи със също българската дограма "Профилинк" и вместо това голямо крило направи едно средно отваряемо, двуплоскостно. Така достъпа за почистване е най-удобен, а цената нормална.
Nachinaesht - помощник
Преди известно време и аз сменях един прозорец.
Цената варира от 450 до таван няма.
Като разбира се зависи от брой отваряеми части.
Вида на отваряне.
Стъклопъкет.

Имай в предвид , че съм питал колко е максималната ширина на отваряемата част и тя е 800мм.

Сменях я тази година цена 623 лв. в това число.
Като твойте размери.С две отваряеми крайни крила,като едното и по-двете оси.Пет камерна.Стиклопъкет с ка-стъкло.И ролетен комарник на този с двуосното отваряне.Вътрешен и външен перваз.

Ако махнеш отварянето на големия прозорец.И остане с двуосното отваряне около 400 лв. - 3 камерна.
Тани - модератор
Sphinx написа:
Мерси за съветите. За К стъкло смятам, че би пречело защото прозореца е южен и на висок етаж.
Нещо не можах да схвана логиката?? :?
Би ли обяснил!
Galski - специалист
velsi написа:
... второ както си дал на чертежа голямото крило да се отваря това е безсмислица. Ако не се отваря моментално спестяваш 140 лева. ... и вместо това голямо крило направи едно средно отваряемо, двуплоскостно. Така достъпа за почистване е най-удобен, а цената нормална.
Извинявай, но като жена, на която й се налага от време на време да чисти прозорците - нека човека си направи големия прозорец отваряем! Така ще може и профила да се почисти и е много по-удобно! Изобщо фиксираните прозорци (неотваряемите) се слагат там където отпред има балкон и могат лесно да се почистват!Предполагам, че човека е следвал логиката на предишния прозорец, ако е така - добре! Много се дразня като видя своеволията по сменените прозорци на блоковете... Фасадата се пре...а тотално...
Galski - специалист
Sphinx написа:
...За К стъкло смятам, че би пречело защото прозореца е южен и на висок етаж....
И какво от това? Лятото слънцето е сравнително високо, а и се предполага, че ще имаш пердета и може би щори.
Зимата, пролетта и есента, които между другото са повече от лятото като месеци, ще имаш много повече ползи! Все още живеем в умереноконтиненталния климат... Е, ако станем субтропика е друго :)
Тани - модератор
Абе или не знам нещо за това К стъкло или трудно схващам :? :? Сега пък не можах да разбера Галски . Това стъкло не е ли предимство и през лятото :?:

Тема "Въпрос за цена на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: