Напишете въпрос свързан със санирането.
Master_Kenobi - V.I.P.
Стига спамил, кажи колко ще е дебела стената с итонга.
Master_Kenobi - V.I.P.
Мен, ако питаш (аз много, много не съм да ме питаш, де! :-D ) като си залепиш отвътре на стените гипскартон, или гипсова мазилка 1 см. и отвън 3-4 см вароциментова мазилка, покриваш норматива и без изолация. Не ти трябва. Пази си фибрана за сладващия обект и облицовай с него само бетон, за да нямаш грижи.
scalpelo - напреднал
С други обекти не мисля изобщо да се захващам :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
Не те будалкам, пак си помисли. За кво ти е тоя фибран - само разходи и после грижи.
Ако лепиш гипскартон на стените отвътре и лепенето го правиш не "на гребен", а "на топки" и оставяш 10-15 мм въздух до итонга, цялата изолоция на помещението ще стане супер и без фибран. Не ми се смята сега, ама със сигурност ще покриеш и доста надхвърлиш норматива, определен от Наредба 7 за топлоизолациите. Е, вярно, стените ще ти кънтят на кухо като ги чукнеш с пръста, ама ако това не ти пречи...
Пък ако си решил изолоция да има, че да не кажат комшиите нещо... твоя си работа.
scalpelo - напреднал
От вътре ми е готова стената.А фибрана само ми заема място и съм решил да го слагам външна изолация.Сега отивам да купувам теракол и ще питам какво ще ми препоръчат, ако не най обикновен.Какъв слой да полагам на стената?
Master_Kenobi - V.I.P.
:shock: :shock: :shock: Жесток критерии за избор на изолация! Виж дали няма още нещо изостанало по двора или в склада да залепиш и него... :-D
--------------------
Абе, напоследък много валя... Итонга сух ли е отвън навсякъде?
scalpelo - напреднал
Не мой така :razz: всичко си е на сухо, а фибрана съм го купувал специално за това-не ми се обяснява.....ако можеш кажи какво лепило да купя :?: понеже чета обикновен теракол не се препоръчвал много
Master_Kenobi - V.I.P.
Не мога, сори. :| Бягай в магазина да ти кажат. А напролет, като се сетиш за мен - пиши. :-D
FMaster - специалист
scalpelo написа:
Колеги реших аз да си правя външната изолация.Фибрана ми е 3см. широк, а повърхността в/у която ще лепя е газобетон.
Изникнаха ми няколко въпроса:
1-Какво лепило да купя? Това най ме тревожи
2-Колко дълги дюбели да купя?
3-По колко се слагат на квадрат?
4-Как се полага лепилото-навсякаде или на "зони"?
5-Армиращата мрежа се слага при шпакловката?

Четох тази статия, но не можах да си отговоря на тия въпроси- http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=7

Благодаря Ви предварително за отговорите!
Отговори и съвет! :
1-лепило за топлоизолация (има сто марки)
2-8/70мм./за 3см. дебелина или 8/90мм./за 4 или 5см. дебелина на топлизолацията, червени на Видира
3-норматива е 9 до 12
4- ако ти е равна зидарията се полага с гребен по цялата повърхност на топлоизолационните плочи, ако е крива се лепи с кюфтета за да извадиш кривината/ите.
5-да. шпакловката да е с фибри (за топлоизолация), не се шпаклова с лепилото!!!
Съвет: не слагай фибран а стереопор (EPS) с дебелина 4 или 5 см. Успех!

Тема "Лепене на фибран в/у газобетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: