Напишете въпрос свързан със санирането.
Тани - модератор
Да , за основи и за под XPS е идеалния вариант! :-D
boito - напреднал
Да,точно така е ,за основи и под е най подходящ...но аз си сложих и на външнште стени на къщата,след това китосах с кид dyo ,и после боя фасадна.И преди година падна страхотна градушка при нас,аз нямах никъкви поражения по стените докато един комшия който бе сложил стиропор и китвол с колор кит,бе му станала на дупки фасадата
Тани - модератор
Добре ли разбрах? Замазка на въшна изолация от EPS с колор кит?

А това на Дио не беше ли автокит, или бъркам?
8180 - майстор
Тани написа:
Не вярвам толкова известна фирма да спекулира чак толкова много! Сигурно има известно преувеличние , но със сигурност неопора притежава тези качества! Представяте ли си , ако вие ожете да разберете дали е горим и да го кажете тук, какво могат техните конкуренти
Прав си по принцип, но:
1. Коя е "толкова известната фирма" която го рекламира?
2. В дадения линк като червена нишка върви сравнението с EPS/XPS.
С изключение на графиката почти няма данни по които да се сравнява.
2.1 Топлоизолац. свойства - така подвеждащо е написано, че чак на ТРЕТО четене видях ламбда=0,03, а не 0,025 каквото беше първото ми впечатление. За целта (объркване между плътност и топлопроводност) ординатата на графиката, противно на общоприетото е дадена в mW, а не в W.
Бих се радвал да кажете честно дали само аз съм бил подведен.
Така изяснената стойност - 0,03 практически не се отличава от масово известната ни стойност за XPS и е по-добра от тази за EPS (0,037 - 0,042). Защо брошурата дава XPS=EPS за мен остава загадка.
Чувал съм, че с покачване на плътноста ламбда се влошава. Защо на графиката е обратно, нека някой каже.

2.2. Пожарозащита (изведена в заглавие) - тук вече се цитира и някакъв уж конкретен институт, който констатира "уникалния" клас В1 по DIN 4102. Тава и плътноста са единствените предложени читаво в текста параметри. Не ги разбирам тези класове, но от същия клас са всички EPS/XPS, известни в БГ.

Имам смътно подозрение, че продуктът е XPS, главно заради плътност, топлопроводимост и цена, а се споменава "под-сурдинка", че е EPS на BASF!!! и погрешно ще го "набухаме" по фасадите заради "изскания графитено сив цвят, разкриващ голямата тайна". Сигурно може и да не го шпакловаме, да не скрием изискаността. :x
Тани - модератор
Прочети ! ТУК

1.За менИзображение си е сериозна фирма , за тебе ако не е , може да се информираш малко повече , докато ти стане известна :-D :-D :-D

2. Не разбрах за кой линк говориш , но по твоите думи разбирам че това е EPS със свойства на XPS - ами сигурно за това е тънката нишка!

Аз не претендирам да знам много добре английски , затева ще оставя някой , който знае по-добре от мен да преведе следното! ( от официалния сайт на поне за мен известната BASF

What is the unique advantage of Neopor® in comparison to standard EPS?

Foam manufacturers can save up to 50% in terms of raw materials while attaining the same lambda value, and contractors can work with panels that are 50% lighter in weight and up to 20% thinner. So if only a limited amount of space is available for the insulation, as is often the case when old buildings are being renovated, the Neopor® insulation panel can be as much as 20% thinner while ensuring the same level of insulation with the same density. Typical examples of areas of application where it is essential to limit the thickness of the insulating layer or to save on raw material are the following:

* external wall insulation (composite thermal insulation systems)
* internal insulation of exterior walls
* insulation in double wall masonry
* intermediate rafter insulation
* the lay on system for pitched roofs
* impact-sound combined with heat insulation
EDI - майстор
Неопора си е ЕPS, в това грешка няма.Пипал съм го в магазина.Разликата видимо е само в цвета - неопора е графитночерен и стои като мазен.Само, че не можаха да ми обяснят, дали поради наличието на графит, не е необходимо специално лепило, а не масовото за топлоизолации.Взеха да се чудят и аз затова се отказах да слагам неопор.
8180 - майстор
Тани написа:
1.За менИзображение си е сериозна фирма , за тебе ако не е , може да се информираш малко повече , докато ти стане известна :-D :-D :-D

Тани, за мен също е много сериозна фирма - над десет години ми даваха работа. Ще поясня по-долу.
Тани написа:
2. Не разбрах за кой линк говориш , но по твоите думи разбирам че това е EPS със свойства на XPS - ами сигурно за това е тънката нишка!
Гороря за линка на hricava към "Агротехстрой" във втория пост от темата. Него и коментирах. Подозрението за XPS си е мое и не държа много на него. Чувал съм, че EPS/XPS са ТЕХНОЛОГИИ с една и съща изходна суровина.
Тани написа:
Аз не претендирам да знам много добре английски , затева ще оставя някой , който знае по-добре от мен да преведе следното! ( от официалния сайт на поне за мен известната BASF

What is the unique advantage of Neopor® in comparison to standard EPS?

Foam manufacturers can save up to 50% in terms of raw materials while attaining the same lambda value, and contractors can work with panels that are 50% lighter in weight and up to 20% thinner.
И аз не претендирам за добър английски (хеле пък по тематиката), но ще опитам:

Какви са уникалните предимства на Неопор в сравнение със стандартния EPS?

Производителите на разпенени материали биха могли да спестят до 50% от суровия материал, достигайки същите ламбди стойности, а предприемачите да работят с плочи, които са 50% по-леки и до 20% по-тънки.

Бях го чувал, но не бях сигурен досега. BASF НЕ ПРОИЗВЕЖДА ПЛОЧИ!! Произвежда суровината за тях. След това някой някъде прави плочи, рекламира продава, внася, дистрибутира. Какво е постигнал от това което BASF казва, че може да се постигне си остава въпрос. От къде следват "умозаключенията" на ДИСТРИБУТОРА "Агротехстрой" в посочения сайт - също. Набиват BASF по един некоректен начин, а в сайта на BASF, който ми посочи за ограмотяване се посочва, че БИ МОГЛО да се постигнат по-добри параметри без конкретни цифри.
Ако искаш се върни по-внимателно към предишния ми пост за да видиш защо не ме кефят. Иначе плочите може и да са супер. Дотук става ясно само едно - че продуктът, рекламиран от "Агротехстрой" не само не е по - лек с 50% (както посочва BASF), ами даже е по-тежък (138%) спрямо предлагания на пазара EPS. За другите данни като ги дадат ще видим - засега трябва да им вярваме на приказките.
Тани - модератор
8180 написа:
Дотук става ясно само едно - че продуктът, рекламиран от "Агротехстрой" не само не е по - лек с 50% (както посочва BASF), ами даже е по-тежък (138%) спрямо предлагания на пазара EPS. За другите данни като ги дадат ще видим - засега трябва да им вярваме на приказките.
Това за едни и същи ламбди стойности ли е!
8180 - майстор
Тани,
Това го дават "Агротехстрой" за ла=0, 03 и 25кг/м3. Други плътности и ламбди не коментират. Допускам и че това 25 е по-малко (както сочи BASF), но го ползват за да МЕ объркат с ламбдите. Виж им сайта, ако не си го гледал и съм сигурен, че ще разберш защо се "пенявя".
http://agroteh.my.contact.bg/toploiz.html
Тани - модератор
Ами точно от там виждам че за 0.035 ни трябва EPS с 25 kg/m3 или Неопор с 10 kg/m3 ! Не знам откъде измисли тези 138% и то по тежък :? :?

Тема "неопор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: