Напишете въпрос свързан със санирането.
ArturDent - Почти Безобиден
А вата 2 см и само наполовина - е ти искаш съвсем без пари.

Без да се обиждаш, ама за без пари и без замазка - сложи един ред бали от слама на целия таван и ще си имаш супер изолация.

И колега, слагай малко препинателни знаци - най-вече точки. Това направо не се чете. Знаем, че мисълта е по-бърза от пръстите, ама....
Чаро - Акълия
stevebradata написа:

колкото до ватата то като я постелям тя няма как да изолира трябва да я натисна с нещо а 80 квадрата не е налко да тарся с какво да я натискам :? :-D
:? Кво ще натискаш? Стиропора ще го натискаш ли ?
Що?
naskov - майстор
И моето мнение е, че с 2см вата няма как да стане. Комшията сложи 2 слоя вата, мисля, че са по 5см и върху нея черна хартия. Ефекта му е +5*С
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Таванът го изолирай откъм стаята.
Смятай.
stevebradata - специалист
ми то вече съм направил ремонта и няма как а изолирам от долу. То в 2 от стайте имам гипсокартон и е почти добре по лошото е че останалите стай са на шпакловка гипсова. И за това съм се принудил да направя изолация от горе :) под покривното пространство, то покрива е с черна хартия но колкото и да е си е студено :) . За това се спирам да е нещо от сорта на 40 мм фибран или нешо от този сорт :) и ще го залепя и догодина ще правя замазка и така :).
Въпроса ми е RF 60 дали този модел е добър за изолация или ще ми препоръчате някои друг.
panalov - специалист
Твоето решение е поне 3 см подов фибран ,ако имаш финанси може и по дебел , скара 4мм. и замазка поне 3-4 см.
Ако ще ходиш по фибрана преди замазката може да сложиш и някой дюбел тук -таме, това в случай че фибрана е от гладкия.
8180 - майстор
Аз съм за стиропор - дебелина според възможностите, примерно 10см.
Много пъти съм писал защо, основно заради опасенията на питащия в първия пост.
"Ходенето" отгоре, разбирам рядко, може да се реши с ОСБ.

П.П. Гола вата, особено лека няма да е добре - трябва да се "завие" с нещо паропропускливо. Прасчо е споделял проблемите.

П.П.1. С Фибран също би могло, но е по-скъпо, ако не се гони друго. Има и влошаване на т.н. "дишане", но не е особено съществено.
Dansaver - специалист
Не съм съгласен за стиропора отгоре и аз съм за фибран 3 или 4 според парите.
замаска от 3-4см не е много, това е минималното с армировка. С тая саморазливна замаска нищо няма да постигнеш, само ще си дадеш парите на вятъра, а като гледам финансите са на първо място.

Така, че грабвай фибрана - лепи го и си ходи спокойно по него, а догодина си направи замаската както пише по книгите... форумите де :)
torbalan - Дървен философ
аз не разбрах каква е целта на замазката???

ако по фибрана ще се ходи рядко - необходима ли е замазка...

четейки написаното - и аз като артъра съм за балите със сламата... хем изолация, хем може да се ходи по тях без замазка, хем екологично... пък може и евтино да се окаже :-)
stevebradata - специалист
хехе слама няма от къде да намеря :) а колкото до замазката то саморазливната няма ли да свърши работа :? е тука ме утрепахте хехе колкото до това дали да има или не замазка аз се обосновавам само с това, че мисля ако не направя то фибрана няма как отдолу да го лепна плътно и може да остане вуга и да ми образува влага :) да направя термомост :))))))) аз мисля да лепа фибранчето с теракол поне това имам няколко чувала и да не ги хвърлям ще тествам да лепя с него :) да видя дали ще стане и точно за това искам да направя замазката лепя днес 20 кв утре замазвам :)))) и така поне да не си докарам някакви мухали :)))
Последна промяна от stevebradata на пет окт 23, 2009 5:09 pm, променено общо 1 път.

Тема "Относно топлоизолация на плоча под покривна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: