Напишете въпрос свързан със санирането.
ArturDent - Почти Безобиден
Баси, ма....та, гадост.
Ако можеш щракни една снимка отвън на терасата. Може и такава на и първия етаж (сигурно е същата), че да огледаме.

... тука изтрих една идея, която ми се стува глупост... и ще ме овикат във форума. Ако я искаш - на лични.
torbalan - Дървен философ
добре де, а има ли проблем да се хване за "винкеловата" рамка?

отвън винкела вижда ли се?
rulom - модератор
Отвътре си нареди 5 см. газобетон и после си го прави каквото искаш.Не вярвам 10 см. по-малко да са ти жизнено важни като обем, ама ще ти спестят доста ядове с всички тези временни идеи.
bambam2k - специалист
rulom
Всичко е временно и ние сме за малко. Не виждам кво да променям в тераса затворена и превърната в място за готвене с печка и котлон. Плочките позволяват лесно почистване от мазнини, педпазват вредата от вода( мухал), пръски от манджи и. т.н.

ArturDent
искаш снимка и на лицето ли?
щото двете страници лява и дсна съм ги публикувал вече
снимки на друг етаж утре

torbalan
отвън винкела си се вижда ( не него ли виждаш на снимките)
но под винкела има стъкло, зад него ще оцеля или арматура или 2 см пълнеж от хоросант(цимент) , след което има още 1 см хоросан за лепенето на 0,7 см теракот и сме вътре.

rulom и torbalan ме подсещат за два варианта
1.начин
Освен само в среда да си налепя отвътре един "бордюр" от 5 см итног и там да е зоната на средното дюбелиране и да порбия през стъклата отвън на вътре, арматурата, теракора и да се хвана за итонга. Пък после итонга да си го боядисам сивичък че да не различава от общия фон. може и за основа на малко рафтче да го ползвам :?

или

2. начин
отвътре да пробия и да изкарам шпилки на който да се наниже изолацията. а после вече да ги маскирам по някъв начин счупения теракот и огромните шайбии гайки,
HEAVY METAL да бъде :lol: все пак е купон де :razz:
Последна промяна от bambam2k на нед окт 25, 2009 1:28 am, променено общо 3 пъти.
rulom - модератор
Аз ли не мога да обясня или ти не можеш да ме разбереш :?
Иззидваш с ИТОНГ 5 см. цялата страница, върху него си лепиш плочките и си ги чистиш колкото искаш.
Това е най-доброто, евтино и дълготрайно решение.
Що си мислиш че лепенето на изолация отвън ще оправи нещо :? а грозотията отвътре какво ще я правиш :? .....а водата която тече по стъклото с какво и къде ще я отвеждаш :?
bambam2k - специалист
1."Що си мислиш че лепенето на изолация отвън ще оправи нещо"

Подсказваш ми че е безмислено да топлоизолирвам терсата?
търсения от мен ефект е
1.1. повисоки вътрешни температури
1.2. за да намаля евентуален конденз по стените зимата,
при нужда ще си изолирам и от вътре върху теракота :shock:
1.3. предотвратяване на влизането на вода през фугите след хидроизолацията им

2." а грозотията отвътре какво ще я правиш "

предполагам знаеш че на вкус и цвет таварщи нет.
Е не е някой супер лукс, но смятам че си е прилична и дава добри условия за творчески изяви и употреба.
Аз вече съм свикнал със стаилинга и дизайна на тераската.
При мен важи мото да е удобно и функционално, няма да му робувам а то да му служи.

3. .....а водата която тече по стъклото с какво и къде ще я отвеждаш

или ще избърша прозореца от изпотяване (все пак при готвене се отделя влага, повишава се температурата => конденз който ге търсим да намаля(да ми препоръчате и модел абсорбатор че само тоя вентилатор не ми върши отлична работа, но това е з друг раздел :)))
или ще попия събралата се в подпрозоръчната дъска вода
или ще се отече по налкона към водосточната тръба и в канализацията после.
rulom - модератор
Дължа извинение. Не знам защо, ама до последно си мислех че стъклата са от едната страна, а от другата плочките и това все от вътре погледнато.Чак сега прочетох пак всичко и видях истината.
Извинявам се !
Голяма част от постовете ми не би трябвало да ги има, ама нека останат.
Поизложих се :wink: , а точно снощи не бях бил нищо :)
Значи пак ще си питам за моето :wink: .ИТОНГ само на тази част която е стъклена, т.е. да се изравни със стената.Не забравяй че трябва и челно да се изолира тъй като е външно, незащитени и под голямо влияние на атмосферните условия.
Става и с лепене на някаква изолация с пяна.Също трябва да си налепи и по стената която се вижда на снимката.Разстоянието е ниско и няма нужда от дюбелиране.Обаче мрежа, шпакловка и някакво финално боядисване ще трябва.
Не знам този метал е толкова гадно нещо :? Каквото и да направиш метала ще прокарва студа навътре в конструкцията и има опасност от образуване на влага и всякакъв вид корозии.Някак си обезсмисля поставянето на изолация :?
Прецени дали има начин да се изреже малк част от металната конструкция тръгваща навътре, около 5 см. и тогава да се изолира.
Нещо като на снимката да стане за да прекъснеш връзката.

Прикачен файл

21_otwan_lqwo_867.jpg
21_otwan_lqwo_867.jpg (44.19 KиБ) Видяна 5887 пъти
bambam2k - специалист
чрез arturdent
ми се роди следната идея

имам малък зъб при винкелите под среда, ще трябва да помисля там да е зоната на снадака т.е 2рото дюбелиране на двете плоскости от тавана и от пода

може би там ще помисля за някви профили захванати на зъба
в който да влезенат плоскостите.
интерсено че трябва захващането трябва да е плътмо, т.е. да са с леко напрежение , или поне без луфт и как ще го постигна ми е чудно преди да са залепна ли и дюбелирани отдолу
bambam2k - специалист
Отвън значи отвън достъпа е само по въздуха.
Наистина си е главоблъсканица.
Ето още снимки че е трудно да си го представите.

Прикачен файл

4. otwan dqsno lice.JPG
4. otwan dqsno lice.JPG (177.53 KиБ) Видяна 5854 пъти

Прикачен файл

3. otwan dqsno 2.JPG
3. otwan dqsno 2.JPG (243.43 KиБ) Видяна 5854 пъти

Прикачен файл

2.otwan dqsno 1.JPG
2.otwan dqsno 1.JPG (215 KиБ) Видяна 5854 пъти

Прикачен файл

1.otwatre dqsno.JPG
1.otwatre dqsno.JPG (150.61 KиБ) Видяна 5854 пъти