Напишете въпрос свързан със санирането.
Изумявам, когато чуя,че на някой му кънти на кухо стената. Тя и моята глава кънти, ама не си я почуквам постоянно. :toimonster:
tarlyo - специалист
Обръщане на дограма не е висша математика и не ще висше образование. Кеф ти фибран, кеф ти картон, с всичко става. Само да не бързаш. Моята си я обърнах с картон, големите дупки на патенца и напълних с пяна. По ъглите с ръбобран. 4 години не е мръднала. А не съм мазач, беше ми за първи път. Действай смело.
sstefanov - майстор
Моята си я обърнах с ивици гипскартон и гипс на кюфтета. После запълних дупките с остатъците от изрязаната пяна и отгоре пак с гипс. По ъглите - тънки алуминиеви профили. Стана перфектно!
Това, че дограмата е няколко хиляди не означава, че не мога да си я обърна сам!
Ако не си гъзорък ще се справиш.
svetoslavoff - специалист
Хора, форумът се казва Направи си сам.
Така че не ругайте човека и да го пращате по майстори, а помогнете(ако имате желание) с конкретни съвети.
Явчо, ако не си с две леви ръце спокойно ще го докараш като на картинката на фючето.
Според мен горе фибранче, писали са ти за лепилото, ъгълчета навсякъде. На първата снимка измазаното вляво ако е нужна по-широка мрежичка за връзка със стената.
Успех!
radius - майстор
Искам да попитам за детайли при варианта да се обърне с фибран:
1. Слага ли се мрежа на снадките на фибрана и по вътрешните ъгли?
2. Между фибрана и дограмата с какво се завъшва -спец. профил, силикон или друго? Да поема различните разширения на материалите, както и да не сцепи при вибрациите на дограмата.
3. Външните ъгли на фибрана предполагам се правят с алум. лайсна?
4. Какъв е финиша върху фибрана - мрежа и шпакловка или...
5. При положение, че още не е направена вътрешната варова мазилка, кое е първо обръщането или мазилката :lol: ?
MASTER - специалист
radius написа:
Искам да попитам за детайли при варианта да се обърне с фибран:
1. Слага ли се мрежа на снадките на фибрана и по вътрешните ъгли?
2. Между фибрана и дограмата с какво се завъшва -спец. профил, силикон или друго? Да поема различните разширения на материалите, както и да не сцепи при вибрациите на дограмата.
3. Външните ъгли на фибрана предполагам се правят с алум. лайсна?
4. Какъв е финиша върху фибрана - мрежа и шпакловка или...
5. При положение, че още не е направена вътрешната варова мазилка, кое е първо обръщането или мазилката :lol: ?
1. Слага се мрежа навсякъде.
2. По принцип се слага специален профил, но в БГ е абсурд да се намери,за българските системи пък изобщо не съществува такъв, така че остава единствено силикона като решение.
3. Да, лаистна с мрежа
4. Да, мрежа и ЦИМЕНТОВА шпакловка за ТИ
5. Мазилка, и после обръщане.
radius - майстор
Мерси Мастъре, бях се притеснил, че никой не вижда питането ми. Горе-долу май съм на прав път. Силикона акрилен или... И забелязах, че шпакловката трябва да е циментова.
jekasus - майстор
Акрилен, санитарния не се боядисва. Фибрана релефен, не гладък.
MASTER - специалист
radius написа:
Мерси Мастъре, бях се притеснил, че никой не вижда питането ми. Горе-долу май съм на прав път. Силикона акрилен или... И забелязах, че шпакловката трябва да е циментова.
точно ! Jeki, който е като вафла

Акрилната паста няма нищо общо с силикона, но за случая е идеална - достатъчно добре обира разликите в температурните разширения, и върху нея хваща добре боята.

Не ми се пишеше надълго, че ползвам кирилизираща програма
radius - майстор
Дали има значение поредността, ако мажа с гипсова мазилка. Т.е. да не е по-лесно да се обърне първо и после мазилката. Аз си представям, че ако обърна сега, преди мазилка, ще подрежа фибрана до ниво тухла, после до ъгъла ще се замаже. Ако сега мажат, без да е обърнато, после като отрежа фибрана до крайното ниво на мазилката, сложа ъгъл и мрежа, няма ли да надстърча? А и освен това ще трябва да се шпаклова този "снаден" участък.
Ето каква е ситуацията при мен. Ще се обръща масово с 4 см XPS. Отгоре на всички прозорци са греди, така че там е ясно, лепило за топлоизолации на гребен и лепя "вафлите". Почва се с хоризонталната част както разбрах. Отстрани обаче виждам проблем, по някои вертикали тухлите са сравнително подравнени, и там би станало с някаква комбинация от гребен и топки, други обаче са си с вдлъбнатините ( Поротерм) и на гребен не става, а да запълня всичко с лепило, сигурно ще е отиде много. Ето 2 снимки:
Прикачен файл:
IMG1859.jpg Това е сравнително равно
Прикачен файл:
IMG1860.jpg Това е неравната основа
Дали да лепя с пяна по неравните стени или първо да се подравнят с нещо ( какво) и после на гребен с лепило?

Тема "Обръщане на PCV дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: